Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Savjete molim> MBO/HDD...
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Savjete molim> MBO/HDD...

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
dzonni View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzonni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Savjete molim> MBO/HDD...
    Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2007 u 15:42
eto mene opet po ekspert savjete:)

'vako> kupio jeftino nov hard (400gb=570kn) i to jer mi zbilja ponestaje mjesta... hard je maxtorov 7.200 16mb keša SATA2

prikopčam ga na svoju ASUS matićnu X-serije staru kojih dvije godine...
kad ono.. nikako da proradi... nema ga u windozima.. a kamoli da ga složim u raid, nema ga u biosu...
neznam u čemu je problem, zovem frenda zajebavamo se cjelo posljepodne i vech ga mislim vratit prodavaču ravno u glavu LOL
kad mi sine drugo jutro>> pa meni je matićna SATA1 i nepodržava SATA2 standard... aaaaaaaaa Shocked

i sad si mislim.. jel da kupim posebni kontroler koji sam dođe skoro 300čuna(ko pola harda) il da uzmem noviju matičnu?
a ak bi vech uzimao novu matičnu skupio bi za neku kvalitetnu... a kad bi uzimao nju morao bi i nov procesor jer ih baš i nema za socketA više i neznam dal bi mi onda na njoj radila AGP grafička i DDR1??

šta vi mislite... kontroler za 300 il matičnu i proc za kojih 2500kn..
(pod uvjetom da bi stari RAM i VGA radili na novoj...)

HELP!!!!!! Smile
Na vrh
Dino1111 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dino1111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2007 u 19:23
I ja sam imao isti takav problem, ali je meni ljubazno osoblje u ve-milu kod kojih sam kupio zamjenilo taj sata 2 disk za sata 2 disk koji ima jumper za sata 1 disk to jest može se prebacivati za sata 1 ili za sata 2 disk.
Don't drink & drive, take joint and fly
Travian
Kliknite
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
BSTD :)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2007 u 21:15
Je istina, ovi noviji diskovi nemaju jumper SATA I - SATA II..
Jednostavno probaj ga zamjeniti...

Ažurirao Dngy - 03.Listopad/Oct.2007 u 21:18
Na vrh
esad View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj esad Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2007 u 09:14
kupio sam hdd seagate 320 gb,16,7200 sata2 i bez problema ga stavio u svoj komp sa mb asus p4s800d koji ne podržava sata2. jedino što sam morao napraviti snimiti drajvere za raid na flopy i prilikom instalacije sa f6 pokrenuti instalaciju raida. drajveri su na instalacijskom cd-u mb.
Na vrh
dzonni View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzonni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2007 u 09:26
da, čuo to za đampere>>
http://www.home.zonnet.nl/lwierenga/maxtorsata2.jpg

sad ga moram vadit i pogledat dal ih on ima...

fala dečki
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2007 u 10:28
Originalno postovano od strane esad esad piše:

kupio sam hdd seagate 320 gb,16,7200 sata2 i bez problema ga stavio u svoj komp sa mb asus p4s800d koji ne podržava sata2. jedino što sam morao napraviti snimiti drajvere za raid na flopy i prilikom instalacije sa f6 pokrenuti instalaciju raida. drajveri su na instalacijskom cd-u mb.

Zato što taj disk očito ima jumper i radi ti na SATA I sada! Ti kad kupiš SATA II disk (koji ima jumper)on ti je sata I...probaj maknuti taj jumper i onda uključiti komp...tada će ti disk raditi na SATA II ali ti ustvari neće raditi ako ti ploča ne podržava sata II

Ažurirao Dngy - 05.Listopad/Oct.2007 u 10:30
Na vrh
esad View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj esad Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2007 u 14:04
ima on neki jumper ali za količinu protoka podataka ili tako nešto ( ako je to to) nego kad sam kupovao hdd pitao sam servisera da li ide sata2 na ploču koja podržava sata1 rekao je da ide bez problema sa tim da se neće iskoristit njegova puna brzina.
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2007 u 15:57
Sata II disk, ako nije ograničen na sata I jumperom ili softwareski (kao npr hitachi) nema šanse da ti radi na sata I ploči...očito ti serviser nema pojma
A taj jumper za količinu podataka još nisam vidio, a ni čio da budem iskren sječam se toga na onim starim diskovima ali na sata diskovima...ne znam.

Ažurirao Dngy - 05.Listopad/Oct.2007 u 15:59
Na vrh
esad View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj esad Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2007 u 16:51
nije to moj serviser, samo sam tipa tražio garanciju kod kupovine diska ako mi zadimi mb, nego evo link od diska http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?vgnextoid=2d1099f4fa74c010VgnVCM100000dd04090aRCRD&locale=en-US# i link od mb http://www.ocworkbench.com/2003/asus/p4s800d-e/p4s800d-e-1.htm

a taj jumper ni meni nije jasan, uglavno postoji mogučnost postavljanja na 1.5 gb/s i 3gb/s. ja sam zbog neznanja ostavio na ovom manje a i bio je po defaultu.
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Listopad/Oct.2007 u 15:34
Pa svi ti sata II diskovi koji imaju taj jumper po defaultu dolaze ograničeni na sata I...pa ti tek skidanjem jumpera pobivaš full protok od 3.0 GB/s
Na vrh
jack View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jack Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2007 u 00:29
ovako ja imam hdd hitachi hds722516vlat80 160gb ata100 7200rpm 8 mb i radi mi bez problema,,i evo danas dobijem na poklon hdd seagate st3320620a  320gb 16mb ata100 7200
i sto se događa ne moze mi ga nikako prepoznati komp,.,pogledao sam u biosu i ovo mi pokazuje
ide primary master hitachi
ide primary slave (none)
ide secondary master pioneer(przilica)
ide secondary slave (st3320620a)e sad mi to nije jasno u biosu vidi hard a ne vidim ga kad otvorim my computer
ljudi pomagajte jer ja stvarno nemam ideja sto napraviti
hvala unaprijed
JACK
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2007 u 08:09
Jesi siguran da si dobro postavio jumpere na disku?
Na vrh
jack View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jack Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2007 u 08:13
jumper mi je bio na slave,,probao sam na sve moguce nacine i nista
sto da radim stvarno mi nije jasno jel negdje grijesim ili da odem danas zamijeniti za drugi
JACK
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2007 u 08:52
Provjeri da ti pržilica koja ti je spojena na tom kanalu na master nije kojim slučajem stavljena na cable select, što je moguće. I moja preporuka ti je da disk staviš na master, a pržilicu na slave.
Na vrh
jack View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jack Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2007 u 10:08
sad mi je kolega rekao da postavim u biosu postavku BIT SHIFT koja prepoznaje hard vece od 160 gb,,ali ja to ne vidim kod sebe u biosu
JACK
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2007 u 10:32
Ajd u windowsima pogledaj na "Computer managment" pod "Disk managment " dali vidiš hard tamo i možda mu nije dodjeljeno slovo ili je neki takav problem, lako moguće jer se meni to znalo događati.
Ali nije isključeno da imaš stariju matičnu koja ne prepoznaje diskove veće od 160gb...
Na vrh
jack View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jack Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2007 u 11:09
ovo mi pokazuje
partition basic healthy 128.oo gb 128.00 gb 100 % no 0%
vidi i przilicu i drugi hard ,,ali ovaj hard ne prikazuje ntsc format niti ima koje slovo dodjeljeno npr.e
JACK
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2007 u 11:13
Aha, onda ti je za full kapacitet potrebno poštelati u biosu, a slovo mu možeš sam dodjeliti (change letter...) i onda će ti vidjeti windowsi (trebali bi) tih 128giga.
Na vrh
jack View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jack Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2007 u 12:16
evo radi
vidi 128 giga,,ali sad je uglavnom ok .,.srediti cu jos to u biosu
hvala na pomoci
JACK
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.