Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Filmovi i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Prestige - ko nije gledao, neka ne čita...
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Prestige - ko nije gledao, neka ne čita...

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Prestige - ko nije gledao, neka ne čita...
    Objavljeno: 27.Kolovoz/Aug.2007 u 10:53
Odgledah juče , konačno i ovaj film...
Dobar, čak i odličan u većem delu od više od dva sata koliko traje...

Međutim, par detalja mi nikako nisu jasni. Doduše možda i treba da ostanu nejasni.
Prvi od njih jeste scena kad gine žena Robert Angier-a. Pri vezivanju ruku, ona kao da daje neki znak glavom, signal, Alfred Borden-u... Nakon toga on menja stil vezivanja kanapa i zbog toga se ona davi, jer ne uspeva da se odveže... (????) E sad, očekivao sam i tu neku prevaru ili slično...
Šta vi mislite?

Druga stvar se odnosi na sami kraj filma i poslednju scenu: nakon što Robert Angier biva ubijen... vide se oni sanduci sa vodom i još par njegovih klonova.  Da li je po strani ostavljen još neki, živi klon Robert Angier-a? Treba li očekivati drugi deo?
Na vrh
+ Damien + View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj + Damien + Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2007 u 02:16
ovo ti je jedan od onih filmova kojeg ce 5 razlicitih ljudi interpretirati na 5 razlicitih nacina.
nastavka nece biti. film ostaje misterija. =)

uz Departed, moj proslogodisnji favorit.

9/10

Ažurirao + Damien + - 28.Kolovoz/Aug.2007 u 02:16
" Of all the things I've lost, I miss my mind the most! "
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2007 u 02:46
A tvoje mišljenje u vezi ona dva, gore spomenuta detalja?
Na vrh
Hmelj View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Hmelj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2007 u 11:48
Gledao sam taj film prije par mjeseci pa ga se i slabo sjecam. No ak ti je taj bio dobar pogledaj si The Illusionist
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2007 u 12:19
To sam gledao odavno... Ali mi je The Prestige mnogo bolji...
Na vrh
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj + Damien + Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2007 u 12:35
1. borden mu je jednostavno ubio zenu. zavezao je cvor kojeg nije mogla ona odvezati (za razliku od prijasnjih koje je odvezivala). nakon te scene pocinje njihov pravi madjionicarski rat do samog konca...
ne sjecam se znaka glavom, mozda mu je htjela reci da je drukcije zavezao cvor?

2. ja mislim da je angier koji je ubijen jedini angier koji je ostao. jer nije prikazana nikakva scena u kojoj se on opet klonirao.
a ako se jednog dana dosjete nastavka, vjerojatno ce ubaciti flashback scenu u kojoj se on jos jednom klonirao (sto nije prikazano u filmu). sto ce biti bezveze.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2007 u 12:38
Originalno postovano od strane + Damien + + Damien + piše:

1. ...
ne sjecam se znaka glavom, mozda mu je htjela reci da je drukcije zavezao cvor?

Ne, nakon njenog pokreta, on razvezuje prvobitni čvor i vezuje drugačije...

Citiraj 2. ja mislim da je angier koji je ubijen jedini angier koji je ostao. jer nije prikazana nikakva scena u kojoj se on opet klonirao.
a ako se jednog dana dosjete nastavka, vjerojatno ce ubaciti flashback scenu u kojoj se on jos jednom klonirao (sto nije prikazano u filmu). sto ce biti bezveze.

Da, tako i ja mislim...
Na vrh
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj + Damien + Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2007 u 12:50
hm... ne sjecam se bas toga dijela (gledao sam ga na zimu)

morat cu pogledat ponovo pa cu ti reci
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Rujan/Sep.2007 u 01:23
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Prvi od njih jeste scena kad gine žena Robert Angier-a. Pri vezivanju ruku, ona kao da daje neki znak glavom, signal, Alfred Borden-u... Nakon toga on menja stil vezivanja kanapa i zbog toga se ona davi, jer ne uspeva da se odveže... (????) E sad, očekivao sam i tu neku prevaru ili slično...
Šta vi mislite?

Kada je Cutter kritikovao Bordena da je opet pogriješio čvor, na šta se ovaj branio da taj čvor (čini mi se Langfordov dupli) čvršće drži, Angier-ova žena je rekla da može i taj razvezati. Možda mu je na pozornici dala znak da sveže taj čvor. Međutim Cutter je bio u pravu kada je rekao da taj čvor nije pogodan za vodu. da može da nabubri i onda se ne može odvezati.

Na vrh
risa View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj risa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Rujan/Sep.2007 u 14:15
Originalno postovano od strane yolix83 yolix83 piše:

Originalno postovano od strane darije darije piše:

Prvi od njih jeste scena kad gine žena Robert Angier-a. Pri vezivanju
ruku, ona kao da daje neki znak glavom, signal, Alfred Borden-u...
Nakon toga on menja stil vezivanja kanapa i zbog toga se ona davi, jer
ne uspeva da se odveže... (????) E sad, očekivao sam i tu neku prevaru
ili slično...
Šta vi mislite? 
Kada je Cutter kritikovao Bordena da je opet pogriješio čvor, na šta se ovaj branio da taj čvor (čini mi se Langfordov dupli) čvršće drži, Angier-ova žena je rekla da može i taj razvezati. Možda mu je na pozornici dala znak da sveže taj čvor. Međutim Cutter je bio u pravu kada je rekao da taj čvor nije pogodan za vodu. da može da nabubri i onda se ne može odvezati.

Upravo tako!

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.