Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Hitno!!! Koji HD da kupim
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Hitno!!! Koji HD da kupim

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
pejafor3 View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pejafor3 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Hitno!!! Koji HD da kupim
    Objavljeno: 23.Svibanj/May.2007 u 09:25
    Danas moram otici da kupim novi HD (IDE)

Jel neko ima preporuku koji disk.

Dosadasnji Maxtor me muci sa cuvenim "klikom" i zaglavljivanjem. Nude mi opet maxtora u nekim firmama sa godinu dana garancije. Nude mi WD sa tri godine garancije ali prodavci nisu culi da nekom HD ima "klik"
pa nisu sigurni da to spada pod garanciju od tri godine.
Ovi sto mi nude godinu dana za maxtora, znaju za "klik"
i kazu da je to neka serija diskova koja je losa. Nude mi takodje da u svakom trenutku zamenim disk.

Zbunjen sam kao mali majmun. Ne znam vise sta da radim/
Sta je bolje.
STA da kupim.

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Svibanj/May.2007 u 10:08
Batali Maxtor-a!!!!!! Ja sam pre neki dan uzeo Seagate S-ATA2 od 320 GB i platio ga 6800 din. Topla preporuka. Takođe Western Digital vrhunac u oblasti HDD-a, bar za naše standarde. Poseti sajt IMTEL-a, gde imaš veliki izbor raznoraznih diskova, pa odaberi veličinu ili cenu, ali kažem, moji favoriti svakako : WD ili Seagate
Na vrh
pejafor3 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pejafor3 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Svibanj/May.2007 u 12:06
Darije, hvala na odgovoru.
Uzecu onda WD, zbog tri godine garancije. Jbg, moram uzeti od 160 gb jer nemam Sata.
Cena za 160GB WD je 4700 din u NS

Ažurirao pejafor3 - 23.Svibanj/May.2007 u 12:10
Na vrh
Johhny Q View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
opasno aktivan spamer (u ostavci...)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Johhny Q Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Svibanj/May.2007 u 16:26
Sta je sa tim "klikom", i zaglavljivanjem...? To sad prvi put cujem, a vec sam nekoliko puta ugnjavio darija sa problemima oko compa... Sve mi je padalo na pamet, i procesor, i ploca, i memorija, i veseli Windows, ali u disk nisam sumnjao, posto sam ga vise puta testirao na Bad sectore... Inace, MAxtor od 80Gb... da li je moguce da mi se sve ovo dogadja zbog diska... U COMTRADE-u mi nista nisu rekli oko nekih eventualnih problema...?

Ažurirao Johhny Q - 23.Svibanj/May.2007 u 16:26
Pametan covek trazi resenje, budala izgovor...
Na vrh
blackpearl View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj blackpearl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Svibanj/May.2007 u 17:36
relativno skoro sam uzela WD 320 gb, 3 godine garancija i hard radi extra. Skoro da je necujan (od kulera ga i ne cujem )
tako da bolje neki WD nego maxtor, a i 3 god garancija je veliki plus.
Kupila sam kod www.eurolink.co.yu
mislim da salju i u druge gradove i jedni su od jeftinijih

Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
BSTD :)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Svibanj/May.2007 u 18:16
Ma prijetelju zaje* Maxtor, dobro WD još nekako ali Maxtor ni na poklon...lijepo ti uzmi Samsunga jako kavlitetni, tihi, hladni (malo se zagrijavaju) i brzi, ili Segate 7200.10, ali kod segatea ti je lutrija koju seriju ćeš pogodit jer nemaju svi iste performanse, ali što se brzine tiće pa usudio bi se reći da su najbolji izbor, ali to ovisi o seriji...Moja preporuka ili Samsung ili Hitachi novije generacije...
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Svibanj/May.2007 u 18:19
E sorry, tek sad sam vidio da tražiš IDE disk... u tom slučaju ti je moja preporuka Hitachi jer ih je ekipa jako hvalila po forumima, a i ja imam jednoh i mogu ti reći da sam zadovoljan

Na vrh
Johhny Q View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Johhny Q Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Svibanj/May.2007 u 18:56
Ma, pitam u cemu je problem to kod Maxtora... Ja sam uzeo makinu u COMTRADE-u, sklopljenu, i nisam mogao da biram disk... Mada, koliko ne pratim trziste hardwarea, verovatno bih isto uradio i da sam mogao da biram... Sta je taj "klik"...?
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Svibanj/May.2007 u 20:33
Gledaj, generalno gledano maxtori su jako bučni diskovi, jako se zagrijavaju i dosta su kvarljivi dok je kod samsunga npr totalno drugačije, ali to je generalno gledano i naravno da ima iznimaka, pa ja između ostalog imam i dva maxtora u svojoj mašini i rade već godinu i nešto bez problema ali su glasni u tri pm...dok recimo segatea i hitachija ne čujem i temp im ne ide iznad 32 u full loadu...ali čuj tu i veliku ulogu igraju i vlastita iskustva..

A što je "klik", ni ja ne znam...
Na vrh
Dr Dragan View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Доца

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dr Dragan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Svibanj/May.2007 u 22:02
Ja imam Samsungov vec 4 godina i prezadovoljan samWink
Na vrh
Johhny Q View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Johhny Q Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Svibanj/May.2007 u 00:12
Ja imam ovog Maxtora od decembra 2005. godine, dakle 18 meseci, u heavy duty makini... Ne gasi se od kako je kupljen (osim kad se restartuje...). Poslednjih dana mi se nesto cudno desava sa makinom, sve sam testirao iz Hiren's Boot, cak i disk, i sve je OK... Medjutim, ova rasprava me navodi na razmisljanje da sa njim nesto nije u redu, i da mi on zaglavljuje, i restartuje comp... Mozda i ima neke logike: kad sam na netu, dakle, kada se retko (ili nikako) obracam HDD-u, nista cudno se ne dogadja... Cim pocnem da radim nesto sto cita i pise sa diska... - puff. Pa sam se pitao, da li je to neki dokumentovani problem sa Maxtorom, i ima li neko resenje, ili je jedino resenje kupovina drugog diska... I, naravno, ako stavim drugi disk, a ovaj ostavim kao slave, hoce li se desavati isto, dakle, mogu li da ga iskoristim kao magacinski prostor, ili mogu samo da ga bacim...?
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Svibanj/May.2007 u 00:28
Pa ne znam, Maxtor je dosta popularan kod nas - zbog cene ali su se vremenom iskvarili i izgubili dobar rejting, koji su imali.... Ja dugo imam Maxtor-a od 160GB i još uvek mi je Master, pored novog Seagate-a.... i meni radi odlično, da izuzmem pregrevanje i buku.... ali...

Tako da, moja ti je preporuka da uzmeš neki novi ( WD ili Seagate ili...) i na njega instaliraš novi OS, ne dirajući stari. Onda proveri kako radi Maxtor. I naravno nemoj ga bacati ali ni imati mnogo poverenja u njega... Drugo, čini mi se da ti particije nisu baš najsjanije odrađene i zato si preksinoć imao problema.... Mislim...
Na vrh
blackpearl View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj blackpearl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Svibanj/May.2007 u 00:49
ja ne znam sto vi imate problem za maxtorom, ovaj moj je star negde oko 2.5 godine i dalje je necujan i dobro radi kao pre

Na vrh
pejafor3 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pejafor3 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Svibanj/May.2007 u 10:20
Za taj klik nema nikakvog resenja koliko citam po svim forumima. Neko kaze da je do napajanja u kucistu, kao maxtori su osetljivi na pad napona i zato se kao radi svoje zastite on sam zakljuca. Pricam ti pricu.
Ja sam probao sa kvalitetnim napajanjem i nije pomoglo. Ni novi kablovi ni master/slave ni ovo ni ono. Nisam jos jedino probao da obrisem particije, ali koliko citam ljudi drze u komadu isto 80gb pa im se cuje klik.
Nekom se cuje klik ali racunar posle toga nastavi da radi, kod mene je obrnuto. Nema sanse posle klika ni ponovo da podignem windows jer se prilikom boot-a stalno cuje taj klik. Onda moram da ugasim komp i sacekam malo. I tako po 5 puta na dan u zadnje vreme. Evo sad mi radi od juce bez problema, doduse nisam ni probao da kopiram nesto jer nemam muda.
U lokalnoj pc firmi mi serviser kaze da je to najgora serija diskova koja se ikada prodavala i nudi mi WD i Maxtora (160gb) sa godinu dana garancije i njegovom usmenom garancijom da ce licno da pojede disk ako se cuje klik

Sve u svemu odlucio sam se za WD 160 a mozda i veci jer sam nasao jednoj poznatoj fimi ovde u NS sa 3 godine garancije a Samsunga i Hitachija i nisam nasao. A i ne verujem da bi dobio dobru garanciju.

P.S.
Drugi disk mi je isto Maxtor ali od 120gb i isto je star kao i ovaj od 80 gb (stari su 2.5 god) i radi kao lud, nikad nije bilo problema.

P.S.S.

Sta je "KLIK"

Klik je onaj zvuk kad radis shutdown kompa i kad cujes u kucistu onaj zvuk Hard Diska kako se zakljuca glava/igla. Valjda ste culi taj zvuk jer to svaki HD radi.
E to je klik, j... mu ja mamu. Da znam gde je taj klik ja bi ga uhvatio i ubio od batina.

Ažurirao pejafor3 - 24.Svibanj/May.2007 u 10:32
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Svibanj/May.2007 u 10:44
Dobro, bitno da dobro razmišljaš, jer kod kupovine hardova je dosta bitno da je garancija što duža...moja dva segatea i hitachi imaju 3 godine garancije...jer većina kvarova se i dešava u prve dve godine, pa onda još i ima nade...
Na vrh
Johhny Q View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Johhny Q Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Svibanj/May.2007 u 10:56
Hvala svima na savetima i informacijama, stize novi WD od 160 GB... Ovaj cemo ostaviti za magacin...
Na vrh
Zlatkohead View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zlatkohead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Svibanj/May.2007 u 11:02
hitachi rulz! imam jednog od 160, prede ko maca... :)
 - to mi je u eksternoj ladici... u kompu nažalost Maxtor, bučan da boli!

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.