Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - [rjeseno] Nec pisac sporo radi. Pomoc.
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

[rjeseno] Nec pisac sporo radi. Pomoc.

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
pejafor3 View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pejafor3 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: [rjeseno] Nec pisac sporo radi. Pomoc.
    Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2007 u 08:20
Nec 3550 krene da pise na 16x i onda odjednom padne na 1x ili i jos ispod. Probao sam vise verzija softvera i svugde je ista stvar.
Naravno probao sam i gomilu raznih medija medjutim nece brze da pise. Radio je normalno inace.
Jel ima neko savet?
Da li da probam sa reinstalacijom XP-a ?
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
BSTD :)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2007 u 09:05
Ne, nije potrebna reinstalacije win-a...Odi lijepo u device manager (desna tipka na my comp -->properties-->hardware-->device manager-->IDE ATA/ATAPI controllers-->onda nađi na kojem ti je kanalu primapnom ili sekundarnom spojena pržilica i pod advanced settings ti treba pod current transfer mode pisati Ultra DMA nešto...ako ne piše prebaci u DMA i restartaj komp)
Ako ni to ne pomogne vidi u BIOSU dali ti je omogućen DMA.
Na vrh
pejafor3 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pejafor3 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2007 u 09:50
Evo ovako, malo sam i pogresio, pisac je Nec 4550 a, ali to bas i nema veze. DVD pisac mi je vezan sa jos jednim hard diskom, ali je dvd postavljen kao master. Ne pitaj me zasto je tako...

U biosu mi pise Nec ND-4550 A
PIO 4
ULTRA DMA2

U device manageru pise sledece:
Device 0 (zanci to je dvd, jer je on postavljen kao master)

Device type (auto detection)
Transfer mode DMA if avaliable
Current transfer mode PIO mode

Za device 1 (sto je hard disk kao slave)
isto sve pise
osim current transfer, tu mi stoji ULTRA DMA MODE 6.

I ranije mi je tako dvd bio povezan, jer samo tako uspevam da mi maxtor ne lupa sa vremena na vreme i da se ne zaglavljuje.
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2007 u 11:01
e vidiš, u tome je problem, što ti je pržilica u pio modu..
A jel i nakon restarta radi isto?
Na vrh
pejafor3 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pejafor3 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2007 u 11:51
A radi isto,sad cu da probam da obrisem komplet ID/atapi controlers granu pa da restartujem.
Na vrh
pejafor3 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pejafor3 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2007 u 12:17
Obrsiao sam ide/atapi i restartovao win i evo na "losim" medijima mi pise 11x brzinom.
Sad cu opet da proverim sta pise u device manageru.
Hvala ti i unapred i unazad.
Na vrh
pejafor3 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pejafor3 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2007 u 12:19
E sad mi za dvd pisac pise ULTRA DMA mode 2.
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2007 u 13:23
to je sada OK!
Tako mora biti...

Ažurirao Dngy - 24.Travanj/Apr.2007 u 13:25
Na vrh
AnnMary View Drop Down
member
member

Spamerica

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AnnMary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2007 u 13:56
pa taj dngy je nevjerojatan, kaj on sve zna....Tongue
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2007 u 14:03
Ajde spamerica, ali ne moraš baš svaku temu zaspamat...bit će sankcija
Na vrh
AnnMary View Drop Down
member
member

Spamerica

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AnnMary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2007 u 14:07
ok...necu vise...Shocked
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,235 sekundi.