Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Auto Gordian Knot PROBLEM...?
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Auto Gordian Knot PROBLEM...?

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka
dr koks View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dr koks Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2007 u 00:09
Ja radim sa sledecim programom "No1 DVD Ripper".
Za njega mi je rekao nas kolega iz Aleksinca Michko, i bio je u pravu da je odlican.
Meni se nije svideo GK jer kao sto kazete neki put bas dugo traje.
Ovaj program koji koristim mi izripuje film od 90minuta za nekih 90-120 minuta!!! A neki put i za krace vreme od vremena koliko traje film.
Sto se tice kvaliteta gotovog proizvoda, jako je dobar.
Evo vam adresa pa probajte:
http://www.dvdtox.com/
Bas me interesuje sta ce te vi iskusniji reci o njemu?
Pozdrav svima!!!

Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2007 u 00:44
Nista.....neka covek pokusa da predje na divx 6 i njegov converter i dr divx 2.0 OSS

Ažurirao BELI - 07.Ožujak/Mar.2007 u 00:46
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer
Na vrh
kengur View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kengur Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2007 u 08:14
jel imas serial za program, na tom linku je trial verzija?

Na vrh
dr koks View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dr koks Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2007 u 09:30
@kengur Druze poslao sam ti na PM. Sretan rad ti zelim. Ako nesto ne budes mogao da skontas javi se i objasnicu ti. Pozdrav!!!
Na vrh
Condor View Drop Down
member
member
Software guru

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Condor Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Ožujak/Mar.2007 u 11:41
Originalno postovano od strane Dr Koks Dr Koks piše:

Ja radim sa sledecim programom "No1 DVD Ripper".
Za njega mi je rekao nas kolega iz Aleksinca Michko, i bio je u pravu da je odlican.
Meni se nije svideo GK jer kao sto kazete neki put bas dugo traje.
Ovaj program koji koristim mi izripuje film od 90minuta za nekih 90-120 minuta!!! A neki put i za krace vreme od vremena koliko traje film.
Sto se tice kvaliteta gotovog proizvoda, jako je dobar.
Evo vam adresa pa probajte:
http://www.dvdtox.com/
Bas me interesuje sta ce te vi iskusniji reci o njemu?
Pozdrav svima!!!

Cim nadjem vremena, moracu da isprobam taj program, mada sam malo skeptican sto se tice kvaliteta izlaznog fajla koji taj program napravi, ali o tom - po tom...

A inace, ja sam vec presao na Gordian Knot i nakon malih "trzavica" i zezancija, konacno sam ga natjerao da radi kako ja zelim i trenutno sam vrlo zadovoljan rezultatima koje postize! Ima tu dosta podesavanja, zaista treba iskustva da bi se fino podesio, ali moze se izaci na kraj sa njim! Siguran sam kada se izvuce maksimum iz ovog programa (pod "maksimumom" podrazumijevam extra dobra podesavanja), nema programa koji moze napraviti bolji DVDRip...

Pozzz

P.S. I zaista, ka sto je darije rekao, ne pravi probleme sa ripom na 2 CD (zbog cega je i postavljena ova tema)...
Zivi kao da imas samo jedan zivot...
Na vrh
giza View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj giza Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Ožujak/Mar.2007 u 13:55
autogknot je isti kao i obični gknott, nema neke velike razlike, za dodatno namještavanje izlaza imate skrivene opcije do koji se dolazi kad učitate avi sa tipkom f10, sa običnim gknotom  se dobiju potpuno isti rezultati samo vremenski duže traje.
A.C.A.B.
Na vrh
Condor View Drop Down
member
member
Software guru

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Condor Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Ožujak/Mar.2007 u 03:13
Originalno postovano od strane giza giza piše:

autogknot je isti kao i obični gknott, nema neke velike razlike, za dodatno namjeÅ¡tavanje izlaza imate skrivene opcije do koji se dolazi kad učitate avi sa tipkom f10, sa običnim gknotom  se dobiju potpuno isti rezultati samo vremenski duže traje.

Pa, ne slazem se bas s tobom... Nisu bas "isti" (AGK i GK)!!! To malo opcija u AGK sto otvoris sa F10 nije ni upola kao podesavanja koja postoje u GK (samo, naravno, sto ih mi obicni korisnici ne znamo bas u potpunosti iskoristiti - bar za sada, sto se mene tice Tongue)!
Sto se tice rezultata, tj. kvaliteta izlaznog fajla, e to je vec druga prica! AGK zaista dobro radi i naizgled nema razlike u kvalitetu u odnosu na GK, ali ima tu nekih drugih problema vezanih za AGK (skontaces o cemu pricam ako procitas uvodni post ove teme)!
E sad, i GK ima problem iz ove teme, ali tek ako mu u opcijama za RESIZING uzmes "Bicubic Resize" filter (vjerovatno bi pravio probleme i za drugim tipovima Bicubic filtera, ali o tom - po tom), a ja jednostavno uzmem neki drugi filter, npr. "Lanczos" i rijesim problem... U AGK-u TO SE NE MOZE POPRAVITI, jer ne mozes rucno podesavati te filtere kao i mnoge druge opcije!
Jednostavno, hocu samo da kazem da sa GK-om "sam krojis sudbinu svojim DVDRip-ovima", a Auto Gordian Knot-a molis da ti se smiluje!
Sve ovo ti govorim iz iskustva, jer sam 2 pune godine ripovao sa AGK-om, a samo 3-4 dana sa GK-om i vec je ovaj drugi moj favorit!
Naravno, ne kazem da je AGK los, nasuprot, nego.... IMA BUG koji se ne moze popraviti (bar sa strane nas korisnika) i koji se povlaci kroz zadnjih 10-ak verzija! Jedino cu pokusati postati na Doom9 forumu, pa se mozda smiluju, nadju i poprave bug u nekoj od narednih verzija!

Pozzz
Na vrh
giza View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj giza Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Ožujak/Mar.2007 u 22:44
ja ripam već 4-5godina, počeo sam sa običnim gordianknottom i kad se pojavio auto, prešao sam na njega, naravno da obični ima puno više opcija ali na kraju se dobiju skoro identični rezultati, na ovu grešku na koju si ti naišao, meni se nikad nije dogodilo tak da ni ne mogu točno reći o čemu se radi...
Mogu samo reći iz iskustva da nisam primjetio velike razlike između običnog i auto, da bi se opet vratio na obični....
A.C.A.B.
Na vrh
Condor View Drop Down
member
member
Software guru

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Condor Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2007 u 00:16
Originalno postovano od strane giza giza piše:

ja ripam već 4-5godina, počeo sam sa običnim gordianknottom i kad se pojavio auto, prešao sam na njega, naravno da obični ima puno više opcija ali na kraju se dobiju skoro identični rezultati, na ovu grešku na koju si ti naišao, meni se nikad nije dogodilo tak da ni ne mogu točno reći o čemu se radi...
Mogu samo reći iz iskustva da nisam primjetio velike razlike između običnog i auto, da bi se opet vratio na obični....

Svaka cast, bas veliko iskustvo, ripovao si filmove kada ja nisam znao sta je DivX film... Ali sada mi nije jasno kako kod tebe nema pomenutog problema, a koliko vidim radio si sa vise verzija tog istog Auto Gordian Knota!??
Ja sam prvobitno koristio  v1.6 (ili tako nekako), pa v2.26, sada koristim  v2.40 Stable (cini mi se poslednju), da ne pricam da sam izmijenjao sve moguce verzije XviD kodeka, cak sam mijenjao i VirtualDubMod i AviSynth, svasta sam eksperimentisao, i uvijek isti problem - nazovimo "praznih" 12 sekundi na kraju 2. CD-a, tj. preko 200 DROPPED FRAME-ova...
I to na 4 razlicita racunara sam zapazio taj problem (kod mojih drugova koji koriste takodje Auto Gordian Knot)... Takodje, suvisno je reci da sam i reinstalirao sistem izmedju nekih koriscenja programa, UVIJEK POSTOJI GRESKA!
Zaista ne znam kako kod tebe nema problema, jesi siguran da si dobro procitao sta me zapravo muci!? Ako da, hajde mi onda na mail posalji koju verziju AGKnota koristis, koji XviD kodek, i sta tacno podesavas u "skrivenim" opcijama (ako ih uopste mijenjas, ja ih inace nikada ne diram, jer nisam imao potrebe)!?!

Pozdrav!
Na vrh
Dino1111 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dino1111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2007 u 02:08
Aoa DVD Ripper odličan program za ripanje
Don't drink & drive, take joint and fly
Travian
Kliknite
Na vrh
tasholi View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj tasholi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2007 u 10:31
Da li je neko probao da ripuje sa Magic riperom? Ja radim sa njim i nemam nameru da ga menjam jer mi radi savrseno, za nepuna 2 sata mi odradi DVD, sam mu podesavam codec , velicinu filma , rezoluciju , ima bitrate calculator , i sve to odradi lepo i brzo. A da, procesor mi je Athlon 2400+ , sto znaci da nije neka zver od masine.
Na vrh
giza View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj giza Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2007 u 14:24
@Condor
ovako ja ti koristim sljedece:
dvddecrypter 3.5.4.0
autoGK 1.95
divx 5.2.1 registrirani
xvid v.1.1
Te skrivene postavke nisam mijenjao, jer sam prije imao instaliran obični GK u kojem sam namjestio postavke codeca, i kod instalacije autoGK-a ima jedno pitanje da li da promijeni codec settings to sam cekirao da ne mijenja. Jedan moj frend je imao nekih problema kod instalacije novijih codeca, tako da ja ne mijenjam ovu "dobitnu kombinaciju" i ne instaliram codec pakove, jer u njima ima brdo nepotrebnih codeca i nisam siguran kakav je njihov međusobni odnos kod dekodiranja sa njima, tj da se medusobno ne "sudaraju".
Probaj za ovaj svoj problem naći riješenje na doom9 forumu ili na livadi(tamo su se pojavili prvi tutorijali za koristenje Gk-a prije par godina).
Ako odlučiš ostati na običnom GK-u na livadi imaš i detaljni tutorijal za njegovo korištenje i postavke codeca.
Pozdrav
A.C.A.B.
Na vrh
Condor View Drop Down
member
member
Software guru

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Condor Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2007 u 17:30
@giza
Hvala puno... pokusacu sa tim starim AGKnot-om...
DVDDecrypter i kodeci (tj. njihove verzije) su isti kao i kod tebe (s tim sto sam XviD v1.1 probavao ranije, problem je bio isti, pa sam se vratio na novi v1.1.2)...
Sto se tice Doom9 foruma, vec sam se ukljucio u rasprave, pa cu pokusati saznati u cemu je problem!
Livadu sam u svoje vrijeme redovno posjecivao i ukljucivao se u rasprave, ali nakon sto su im zabranili upload i download titlova, nevjerovatno je koliko su izgubili na popularnosti, tako da i ja redje u poslednje vrijeme tamo "zalazim"... Takodje znam da imaju odlicnih tutorijala, ali nije mi palo na pamet da zavirim ima li sta za mene korisno (prije sam koristio AGKnot pa apsolutno nisam imao potrebe da citam neke napredne tutorijale za ripovanje)... Hvala sto si mi skrenuo paznju, pa cu malo "procackati" sta ima za mene korisno...

Pozdrav!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,141 sekundi.