Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Konfiguracija
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Konfiguracija

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Konfiguracija
    Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2006 u 00:53
Drugar kupuje računar i uzeo bi nešto jaču mašinu. Ima par predloga ( sledeće tri konfiguracije). E sad, po vašem mišljenju, da li su dobre, šta bi dodali šta izbacili, šta izmenili, ili dajte predlog za potpuno novu
konfiguraciju, u okvirima ove tri:

Konfiguracija 1
Intel core2duo 6600 2.4GHz
MSI P965 Neo-F
DDR2 512/667 Transcend JetRam(2X)
HDD WD 250KS. 250 gb sata2 16MB
MSI NX7300GT 256MB 128bit PCI-E
DVD RW LG H10N
DVD ROM LG 8164
ATX CHIEFTEC 400W DX-01BDU
Tastatura Labtec Media YU
Mis Logitech B-58 black
Monitor LG L1919S
Zvucnici-JBL Creature
Leadtek TV2000XP expert

Konfiguracija 2
Intel core2duo E6400(Dual) Bo ili E6600
Asus P5B-E
Apacer 667MHz\512 Mb DDR2 (2X)
Asus 7300GT
Pioneer DVDRW-111 blk
Pioneer ROM
Thermaltake TR2 PurePower 550W-Thermaltake Soprano
Logitech BT-96
Gen KB-LM Scroll
Samsung 920N ili 940N
ALT LAN 5.1 VS 3251R
Leadtek TV2000XP expert

Konfiguracija 3
Intel core2duo 6600 2.4GHz
MB GIGABYTE GA-965p-S3
Supertalent 512Mb/667MHz ili Kingmax(2X)
Gigabyte 7300GT
Pioneer DVDRW-111 blk
Pioneer ROM
Chieftec DG-01BDU 360W
Logitech 350
LogitechB58
Samsung 920N ili 940N
ATP 3
Leadtek TV2000XP expert

Na vrh
Zlatkohead View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zlatkohead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2006 u 01:32
moj glas za drugu konfiguraciju!

pozzz 

Na vrh
Darius View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Darius Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2006 u 02:09
ja bi svakako izbacio intela i stavio amd
po meni dobar odabir hard diska i przilice.
sto se tice ostalog ne bi znao bas jer nisam pratio nista od toga u zadnje vrijeme
osim monitora.
za iste pare koliko kosta samsungov 940N (inace najobicnija serija samsungovih monitora) ima dosta monitora sa puno boljim performansama
kao sto je ovaj acer kojega ja najvjerojatnije uzimam
http://www.optimum-online.hr/shop/view_product.php?product=A 301289

ima CrystalBrite ekran sto je razlika jebacka spram obicnoga lcd monitora i zbog toga ga najvise i kupujem,a ima i bolje vrijeme odziva.
ovaj xerox sto je ipak marka ipo kod monitora je ok samo nema crystalbrite ili kako ga oni nazivaju XtraBrite, ali ima zato zastitno staklo sto je super stvar i rijetkost u ponudi monitora
http://www.optimum-online.hr/shop/view_product.php?product=A 301177

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2006 u 02:54
Hvala na savetima 
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
BSTD :)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2006 u 07:27
Što se tiće brzine i kvalitete procesora tu je svakako intel c2d procesori, izričito zbog toga što su na svim testovima puno bolji od AMD X2 procesora, ali razlike jesu očite ali ne i drastične... Intel je napravio velik iskorak i vratio se u igru s amd-om, sad je red na amd-u, ali amd-ovi x2 procesori, unatoč tome što su bazirani na staroj tehnologiji izvrsno obavljaju svoj posao...

Vidim da je sezona kupovanja kompova, pa tako ja sutra idem po svoj koji je jučer naručen, a kofa bi glasila:
AMD 4000+ X2 2mb c.
Abit Fatal1ty AN9
Kingmax DDR2 800MHZ x2
Nvidia 7300GT 256 ram  x2 (SLI)
Segate 250GB sata2
thermaltake armor jr.

i u osnovi bi to bilo to....

Isto je bila dilema Intel vs AMD, i unatoč tome što sam do sada bio zagriženi intelovac, zbog boljih overclockerskih mogučnosti amd-a i zamršene slike o inteli i njihovim množiteljima i sabirnicama, ipak je pala odluka na AMD..
Na vrh
Zlatkohead View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zlatkohead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2006 u 09:49
INTEL!!!

Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2006 u 10:24
evo ti jedan dobar savet ako treba
Možemo mi da nabrajamo šta hoćemo i da se prepiremo da li je bolji amd ili intel ali sve tri konfiguracije su odlične,jedina zamerka je grafička za takve jake mašine slaba je 7300gt,tako da bi trebala da ide 7600 gt

@Dngy

ja ti ne bi preporučio da uzmeš SLI zato što mnogo jače grafičke kao 7900gs tek su počele dobro da rade u sli modu,tako da ove slabije još ne rade kako treba.
Kako bi rekli,dve kartice još uvek nisu brže kao što je jedna koja košta više.Te kartice imaju svoje mane koje su poznate od ranije.Odnos cena/perfomanse je lošiji.Par tih kartica na odgovarajuća ploča traže snažnije i skuplje napajanje a i mnogo se više zagrevaju.
Pogotovo što su se već pojavile grafičke kartice koje rade na DirectX10 i onda treba čuvati pare za njih,jer dati velike pare za neku karticu sa directx 9 je u sledećoj godini ili dve bačena investicija.

Ažurirao AcaN
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2006 u 01:22
KonaÄŤno smo uzeli komp, uglavnom prihvativši vaše savete...  

E sad ostaje još monitor: tu su podeljena mišljenja, pa da čujem i vaša:
U igri su Samsung 931BF i LG L194WT (widescreen 16:10-odziv 5ms,1440*900) kao i BENQ FP93GX (odziv 2ms)
Takođe, kakva su vaša mišljenja i iskustva sa widescreen monitorima i da li ih preferirate u odnosu na "obične"?
Na vrh
Darius View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Darius Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2006 u 01:57
po meni super su za gledanje filmova...  ali za neku igru ili tako nesto bas i nisu jer sve je to za 4:3 radjeno pa izgleda rastegnuto ili ima one crne trake ljevo-desno sto bas zivcira ali widescreen ekrani su sada in pa ono....
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2006 u 07:20
@AcaN

Ne brini, znam ja što radim i što je SLI, jedino što sam kupio (jučer) dvije mnogo jače kartice (a jebiga i značajnije skuplje) koje su uparene u SLI (geforce 7650 GT), jer mnogo igrica još ne radi s SLI karticama, pa sam htio da dok je u solo modu i dalje bude mrcina...
A što se tiće persormansi, u svim benchmarkovima je rezultat grafike skoro duplo bolji, a to što dvije kartice mogu je neusporedivo s jednom!

Usput budi reÄŤeno AcaN mislim da si previdio jednu sitnicu u cijeloj priÄŤe, u pitanje je 590 SLI clipset (naglasak na 590)!
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2006 u 10:41
@Dngy
Veruj mi imam dosta iskustva sa tim i znam dosta ljudi koji se bave sa takvim stvarima.

U svakom slucaju sad kupovati graficku karticu u SLI modu sa directx 9,a pred izlazak(vec se pojavile) graficke sa direct 10 podrškom je BACANJE PARA.
Windows Vista ima podršku za Directx 10 i prve igrice koje se pojave i budu kompatibilne sa directx 10(a to ce biti uskoro),neceš moci ni presmrditi da je igraš u tom kvalitetu što igraš sad.tako da je bolje da si kupio neku
kao

Graphics Engine       NVIDIA GeForce 8800 GTS
Video Memory      640 MB
Engine Clock Speed      500MHz
Memory Clock Speed      1.6 GHz ( 800MHz DDR3)
RAMDAC      
Memory Interface      320-bit
Maximum Resolution      up to 2560 x 1600
VGA Output      Yes, via DVI to VGA Adapter
TV Output      Yes, via S-Video to Composite
DVI Output      DVI-I, Dual DVI
HDTV Output      Yes, via HDTV Out Cable
HDCP Support      Yes

Sorry,ali da znaš šta radiš ne bi kupio to što si kupio        .   

Ažurirao AcaN - 07.Prosinac/Dec.2006 u 10:42
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2006 u 11:01
Ja mislim da ti ipak ne shvačaš dovoljno ovu industriju o kojoj pričaš...
DX10 je još u povojima a o igricama da ne govorim! DX10 igrice će počet izlazit tek nagodinu što znači da će kompletna podrška za DX10 možda biti realizirana krajem 2007.
E da se malo informiraš to bi znao....
Tako da sada idem u bilo kakvu pripremu za igrice s DX10 podrškom bi bilo krajnje neozbiljno i blago rečeno glupo.
Naravno na Xp-u je DX10 neće raditi i to je logično, pošto je napravljen za Vistu, ali zato nam je tu DX9.L što zapravo i je DX10 API prilagođen XP-u...
 Da se razumijemo ja govorim o kompletnoj podrÅ¡ci za DX10 kako softwareski tako i hardwareski.
Kartice za koje bih danas dao 3 i više tisuća kuna su ionako za 2 godina kanta, tako da je ova investicija što se tiče dugoročnosti ulaganja ipak isplativija, a o brzini da ne pričam, jer sam za malo višu cijenu dobio krajnje brz proizvod.
Ne bih više želio zaoštravati ovu situaciju jer vidim da previše osobno primaš ovu raspravu, tako da je za mene gotovo...a i malo prošvrljaj po kuloarima i pogledaj što je i kako aktualno.

Ažurirao Dngy - 07.Prosinac/Dec.2006 u 11:08
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2006 u 11:42
aj kako ti kažeš,svako ima svoje mišljenje.Još jednu stvar da i ja kažem i odo i ja,jer putujem

SLI graficke kartice su pravljenje da bi igrao igrice u odlični perfomansama u visokom rezolucijama 1920 x 1200 ili 2560 x 1600 u toj varijanti bi trebalo imati minimum 24", ako ne i 30" LCD monitor i izuzetno jak sistemski procesor sa bar 2GB radne memorije,a to nema niko od nas,tako da igrajući u klasičnim rezolucijama 1027 x 768 ne dobijaš ništa više nego da imaš grafičku u single modu.GeForce 7950 GX2 kao „single“ solucija, i dalje predstavlja najbrže rešenje i bez obzira na to što na sebi ima gigabajt GDDR3 memorije i dva grafička čipa, ne zahteva jače napajanje negoli „običan“ Radeon X1900 XTX ili X1950 XTX niti SLI ploču(ove dve atijeve kartice su Crossfire,ako znaš šta je Crossfire?,samo na ploči treba da ima Dual GPU.
Toliko od mene.
Pozdrav

- Armin van Buuren

Na vrh
tekla View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj tekla Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2006 u 18:08

Uzmi hard manjeg kapaciteta i za tu razliku uzmi jacu graficku.

Na vrh
Rodman View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rodman Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2006 u 20:23
ajde vi bogatasi sto kupujete kartice od 2000kn tisina, ima ovdje i siromasne raje   LOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.