| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Zdravlje DVD medija |
Odgovori
|
| Korisnik | |
bboy_drax
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Survival School Pridružen: 17.Kolovoz/Aug.2006 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 531 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Zdravlje DVD medijaObjavljeno: 12.Listopad/Oct.2006 u 20:02 |
Imam neku svoju omanju kolekciju koju zelim ocuvat iz vise razloga) pa me interesira sto bih po vasem misljenju/preporuci trebao ciniti da mi dvd mediji traju sto dulje. Ja trenutno postupam po uvjerenju da je idealno kupiti VERBATIM DVD+R medije i to one sa ADVANCED AZO+ tehnologijom i prziti ih na 4x.Inace za przenje koristim NERO, a przilica mi je PIONEER DVR-110D. Zasad mi sve ide ko podmazano, samo nisam siguran koliko dugo ce tako:(.Kako vi rjesavate tu pohranu dragocjenih podataka?
|
|
|
|
![]() |
|
Dngy
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
BSTD :) Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2004 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 2873 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Listopad/Oct.2006 u 20:17 |
|
Čemu filozofija oko toga?
Kako bi rješavali pohranu, jednostavno staviš medij u pržilicu (kako ti kažeš verbatim, s tim se slažem) i zapržiš ne nekoj provjerenoj brzini....
Može se sad tu sl*gat teorija i filozofije oko toga, ali jednostavno je sve ostalo izmišljanje tople vode i nećeš ništa pametno čuti što već ne znaš! Ažurirao Dngy |
|
![]() |
|
dejan-sl
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
deky Pridružen: 18.Kolovoz/Aug.2005 Lokacija: Slatina Status: Offline Points: 3821 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Listopad/Oct.2006 u 20:36 |
|
pa najbolji način lega je da ih nikome ne posuđuješ i to je to...i nadosnimat svakih godinu dana
|
|
|
HAJDUK zivi vjecno,Bog i nitko vise!!!!
|
|
![]() |
|
bboy_drax
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Survival School Pridružen: 17.Kolovoz/Aug.2006 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 531 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Listopad/Oct.2006 u 21:45 |
|
da, cini mi se da ste u pravu. ma imam stvari koje sam krvavo nabavio i ak mi propadnu... kuzite? ne posudjujem nikome, tu sam lekcije vec naucio od ranije. svima kazem ako sto trebaju donesite prazan dvd i sprzit cu, al ne posudjujem. ipak, ako se sjeti tko kakvog zlatnog savjeta, slobodno neka posta... hvala |
|
|
|
![]() |
|
dejan-sl
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
deky Pridružen: 18.Kolovoz/Aug.2005 Lokacija: Slatina Status: Offline Points: 3821 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Listopad/Oct.2006 u 21:46 |
ajd bar si naučio nešt od mene |
|
|
HAJDUK zivi vjecno,Bog i nitko vise!!!!
|
|
![]() |
|
blackpearl
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Pridružen: 23.Kolovoz/Aug.2005 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 5710 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Listopad/Oct.2006 u 00:43 |
Eh trebalo bi mi godisnje da odvojim mesec dana i dosta para da bih presnimila sve te diskove
|
|
|
|
![]() |
|
Mad Mike
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 09.Kolovoz/Aug.2006 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 55 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Listopad/Oct.2006 u 10:48 |
|
Pržiš ih na 6X i staviš u one spindove, kao kutije okrugle i staviš ih negdi gdi nema vlage a ni prevelike vrućine.
|
|
![]() |
|
Dngy
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
BSTD :) Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2004 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 2873 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Listopad/Oct.2006 u 13:45 |
|
Ma to je sve filozofija, ja imam HRPU filmova na cd-ovima koji su stari i po 6 godina, a snimani su, ako se sječate, na onim srebrnim cd-ovima, za koje su govorili da su najnekvalitetniji, koje sam uvijek snimao na maximalnoj brzini, kao što uvijek i sve jesam i budem snimao i koji su nekada bili najjeftiniji (oko 8 kuna) i svi ti cd-ovi i dan danas rade kada nekome nešto moram snimiti za razmjenu....
Sve je to filozofija, jer što će mi toliko trajan medij, ako znam da ću već možda nagodinu jednostavno pobacati te sve cd-ove jer je došao, a i dolazi nova era u kvaliteti slike, tako da će za par godina kad budem gledao taj film koji je bio pojam za dvd-rip tamo negdje 2000. godine, biti kao danas kad gledam isječak rezolucije 240x320 razvučenog preko cijelog ekrana...
Naravno, tu se razilaze afiniteti pojedinih osoba, kao i njihova razmišljanja, ali sve ovo jednostavno svatite kao moje mišljenje.
Po meni je sve ovo oko čuvanja, presnimavanja medija svake godine, snimanja na najmanjim brzinama i slične gluposti, čisto preseravanje i bezvezno gubljenje vremena...
No možda (sigurno) netko i drugačije razmišlja.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |