Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Zvono27 ima problema...
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Zvono27 ima problema...

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Zlatkohead View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zlatkohead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Zvono27 ima problema...
    Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2006 u 15:26
Ovako, frendu Zvoni windowsi ne prepoznaju optičke uređaje (dvd-rw i combo), floppy prepoznaje... Dvd-rw i combo uređaj su spojeni na zajednički ide kabl na secundary na ploči (dvd-rw na master).

Bilo je drugačije spojeno, al sam ja to promijenio. Al, ništa... Fora je u tome što ti uređaji rade, al ih win ne prepoznaje. Moje mišljenje je bilo da je nešt u vezi ploče, jer ne može biti IDE kabl, jer uređaji rade, tj. za laike - možeš otvorit i zatvorit ladice na njima.

Ako itko zna u čemu je problem, neka napiše svoje stručno mišljenje .

P.S. U biosu je sve okej. Nadam se da nije ploča, jer već mu se sjebala jedna.
P.S. 2 Sve je funkcioniralo normalno kad je jedan njegov frend (koji je išao sa mnom u školu) njemu spojio (nedavno) novu, tu dvd-rw pržu. I još na to Zvone dodaje da je prža ipak nešt sporije radila.

Ažurirao Zlatkohead

Na vrh
jack View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jack Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2006 u 16:39
Promjeni mastere na przilici
JACK
Na vrh
darije1 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2006 u 16:57
Probaj što reče Jack, ali probaj promeni BIOS. Skoro 100% sam siguran da je to u pitanju. Takođe, probaj da mu priključiš samo stari rezač, da vidiš da li će on da radi...
Koju ploču ima?
Za sad bez dobrog potpisa

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zlatkohead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2006 u 18:44
na prži je bilo slave, na combo master, pa ja promijenio... opet ništa...

u biosu pod postavkom IDE kabla je postavljeno auto... tj. šta misliš da promijenim? inače, nije ništa mijenjano, a prije je radilo...

ploča je asus...

p.s. zasad ću mu reći nek si spoji dvd-rw na zajednički kabl od harda, jer valjd onaj combo mu i ne radi, tj. ne čita dvd-e...

Na vrh
darije1 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2006 u 18:49
Update-uj BIOS!!!!

Kažem ti, neka proba da priključi samo jedan uređaj, stari, čisto probe radi....

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zlatkohead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2006 u 22:27
znam ja sve te mogućnosti, al mi se nije dalo danas to sve probavat, nisam imao vremena... (nisam džabe serviser)

pitah ovdje sam da što brže to riješim, ak se naravno zna odmah pravi uzrok... no, sutra ću čačkat i sredit to... nadam se... barem sredit da proradi taj dvd-rw koji mu treba, jer bez optičkog uređaja, ko bez mozga...

pozzz

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zlatkohead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2006 u 22:33
sređeno!

p.s. u pitanju je bio stari printer koji je zablokirao windowse (tj. poremetio red u portovima)

pozzz

Na vrh
darije1 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2006 u 22:37
Eh, to je već lepa vest
Drago mi je da nije ništa ozbiljno!

Na vrh
Rocky View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rocky Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2006 u 23:47
Evo da ne otvaram novu temu imao bih jedno pitanje,imam dva HDD-a,jednoga mi prepoznaje,a drugoga neće,zna li tko možda u čemu je problem.Hvala
Firefox user
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zlatkohead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2006 u 18:55
kako si spojio? jedan master, drugi slave...

Na vrh
Rocky View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rocky Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2006 u 21:32
Ne ne,krivo si mi shvatio imam dva hdd jednog spojim i radi,onda njega otpojim,spojim drugi i njega neće da očita.
Firefox user
Na vrh
darije1 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2006 u 21:36
Koji su SATA ili ATA?

Na vrh
Rocky View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rocky Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Rujan/Sep.2006 u 10:10
ATA/133
Firefox user
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.