Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Filmovi i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Film ili serija koji su vas oduševili 10/10
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Film ili serija koji su vas oduševili 10/10

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka
bracaco View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bracaco Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2022 u 09:11
Listajući temu "preporuči seriju ili film" u najmanje dva navrata sam naišao da ljudi preporučuju nešto što nisu odgledali i to čak i konstatuju, mrzi me malo da ponovo listam 68 stranica tog foruma ali ako treba živi dokaz uradiću i to..
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2022 u 09:18
Originalno postovano od strane bracaco bracaco piše:

Hvala na lepom i opsežnom odgovoru, generalno u pravi si. Razumem ja da su ukusi različiti i što je nekom za ocenu 10 meni ce mozda biti za ocenu 8, ali svrha teme je da se negde izvuče zaista neki krem filmova i serija koje bi trebalo da se pogledaju za života. Gledao sam ove dosadašnje teme i skidao preporuke i na žalost pola njih me je debelo razočaralo, pa sam pomislio da bi postojanje ovakve teme popravilo film. 

Naravno ali ima vec tema, mozda po jedan je malo, mozda bi se na drugoj ili trecoj, cetvrtoj .pogledaj Šta trenutno gledate koliko ima, stranici ponavljali, evo npr dva dobra i meni preporučen prvi pa sam nastavio  Wojna swiatów - nastepne stulecie i O-bi, O-ba - Koniec cywilizacji. Imaju prevedeni na sajtu.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2022 u 09:20
Ne brini o tome, mislio sam da pričaš o sadašnjosti pa me je to zbunilo, sada premalo nas piše a baš niko ne troluje sa nekakvim listama filmova koji nisu odgledani. Ranije je bilo svega i svačega. 

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2022 u 09:21
Ili butanski dragulj Travellers & Magicians, ili pak madjarski  Kontrola, ili indijski Kahaani.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2022 u 09:29
O njima imaju moji kratki komentari, kao i drugih članova, uz sam film. Eto prvo što mi je palo na pamet.
Na vrh
bracaco View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bracaco Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2022 u 09:29
Originalno postovano od strane skajler skajler piše:

Pregledao sam forum i video da mu nedostaje jedna ovakva tema, jer iako postoje teme preporuči film ili seriju tu je nabacano mnogo predloga, pa čak često i ono što ljudi nisu pogledali a preporučuju. U ovoj temi je ideja da postavite film ili seriju koji su vas oduševili koji su jednostavno 10/10, nešto što nikako ne bi propustili i tu ne popuštajte mora po vašem mišljenu biti 10/10, a poželjno je da tu ocenu i oduševljenje malo pojasnite.

Bracaco, dobra ti je zamisao, samo bojim se da ova tema teško može da ispuni tvoja očekivanja. Stvarnost je takva da ima puno copy/paste preporučilaca koji filmove i serije nisu gledali, ali ih preporučuju. S druge strane, oni koji su tvrdokorni filmofili imaju svoje preferencije kojih se jako drže i teško ih se odriču. Ako tome dodaš neke koji se recimo u stvarnom životu i zvanično bave pisanjima filmskih kritika (stvarno ne znam, ali možda ih ima među nama na ovom forumu) oni tek imaju jake granice za 10/10. Stvar je veoma složena, jer krajnost se proteže od slobodnog do izrazito rigorznog shvatanja odgledanih ostvarenja. Sto ljudi, sto ćudi. Neki olako daju 10, kod nekih je 9 najviša moguća ocena. Ja recimo imam prijatelja koji gleda sva ostvarenja koja imaju ocenu 8,6 na IMBD. Ako je ocena niža od tog, onda gleda godinu produkcije, reditelja, glumačku ekipu, žanr(ove), jezik... Pa, ako mu je tematika bliska, možda i pogleda. Imaš pobornike pojedinačnih kinematografija, sledbenike holivudskog konfekcionizma, poklonike festivalski verifikovanih ostvarenja sa najvećih festivala, ljubitelje žanrovskih ostvarenja sa žanrovskih festivala, opozitiste koji će preporučivati filmove iz država u kojima se snima 1 do 2 filma godišnje, tj. egzotične filmove iz dalekih zemalja. Elem, raspisah se ja i nije mi želja da ti odmognem, ali ne bih voleo da se razočaraš. Toliko različitih pristupa ima, da je najbolje pronaći i neki dodatni način koji će ti omogućiti dobru prepruku za filmove.  Ja recimo često naletim na zanimljive naslove gledajući emisije iz kulture ili emisije posvećene filmovima. Ponekad pregledam i sajt recentnih časopisa za filmsku industriju (Variety) ili eventualno kolumnu medija iz neke evropske države, ako film nije sa engleskog govornog područja. Svakako je danas manir da za promociju filma i koriste delovi tih recenzija. Moj ti je predlog, prvo odgledaj dokazane klasike starih majstora, njihove ocene su postojane jer su isti izdržali ispit vremena. A u međuvremenu, videćemo da li će ova tvoja tema uspeti da ispuni tvoja polazna očekivanja.

Hvala na lepom i opsežnom odgovoru, generalno u pravi si. Razumem ja da su ukusi različiti i što je nekom za ocenu 10 meni ce mozda biti za ocenu 8, ali svrha teme je da se negde izvuče zaista neki krem filmova i serija koje bi trebalo da se pogledaju za života. Gledao sam ove dosadašnje teme i skidao preporuke i na žalost pola njih me je debelo razočaralo, pa sam pomislio da bi postojanje ovakve teme podiglo kvalitet preporuka, mada vidim više polemike od preporuka 10/10. Stvar je jednostavna meni kao gledaocu treba mesto gde mogu da nadjem zaista dobru i proverenu preporuku, postoji li takvo mesto?
Na vrh
bracaco View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bracaco Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2022 u 09:32
Kada su u pitanju komedija serije meni su jedne od najboljih dakle 10/10, Treći kamen od sunca i Svi vole Rejmonda.
Na vrh
bracaco View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bracaco Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2022 u 09:34
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Ne brini o tome, mislio sam da pričaš o sadašnjosti pa me je to zbunilo, sada premalo nas piše a baš niko ne troluje sa nekakvim listama filmova koji nisu odgledani. Ranije je bilo svega i svačega. 

Jeste radi se o periodu od pre nekoliko godina. Hvala.
Na vrh
bracaco View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bracaco Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2022 u 09:35
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Ili butanski dragulj Travellers & Magicians, ili pak madjarski  Kontrola, ili indijski Kahaani.

Hvala na preporuci.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2022 u 09:47

Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Hvala na preporuci.
Nema na čemu, možeš komotno i Wojna swiatów - nastepne stulecie i O-bi, O-ba - Koniec cywilizacji od poljskog režisera i scenariste Piotr Szulkin jeste to vreme u Poljskoj ali šalje univerzalne uvide, a i danas je aktuelno.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2022 u 12:25

Listajući temu "preporuči seriju ili film" u najmanje dva navrata sam naišao da ljudi preporučuju nešto što nisu odgledali i to čak i konstatuju, mrzi me malo da ponovo listam 68 stranica tog foruma ali ako treba živi dokaz uradiću i to..

Nemoj se truditi.
Preporuke koje se ne miču dalje od fejsbučkih aksioma "odličan film" ignoriram, a film stavljam na listu "ovo se ne gleda".
Predlažem isto i tebi - ako se o filmu ne može ništa napisati onda znači unutra nema ništa vrijedno gledanja. O filmu. Ne samo o producentima, režiserima, glumcima ili dizajneru odjeće, zgodno je za znati, ali nije film.
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2022 u 15:38

Hvala na lepom i opsežnom odgovoru, generalno u pravi si. Razumem ja da su ukusi različiti i što je nekom za ocenu 10 meni ce mozda biti za ocenu 8, ali svrha teme je da se negde izvuče zaista neki krem filmova i serija koje bi trebalo da se pogledaju za života. Gledao sam ove dosadašnje teme i skidao preporuke i na žalost pola njih me je debelo razočaralo, pa sam pomislio da bi postojanje ovakve teme podiglo kvalitet preporuka, mada vidim više polemike od preporuka 10/10. Stvar je jednostavna meni kao gledaocu treba mesto gde mogu da nadjem zaista dobru i proverenu preporuku, postoji li takvo mesto?
Ne postoji. Skajler ti je dao dobro objašnjenje zašto je to tako. Najbliže što možeš doći tome je da upratiš neke ljude koji imaju sličan ukus kao ti, bio to neko na forumu ili nešto oficijalnije kao npr. neki poznati kritičar koji piše recenzije. Ali uvijek će biti razlika u mišljenjima i ne postoje dva čovjeka koja će se u svemu slagati.

A i kad tražiš 10/10 iskustvo i to očekuješ, velike su šanse da ćeš se razočarati jer postaviosi visoke standarde. Uvijek sam najbolja iskustva imao sa filmovima kad slijepo uđem bez puno predznanja pa se onda prijatno iznenadim. Ali priznajem i sam sam često znao biti nabrijan, sad hoću da odgledam apsolutno remek-djelo.

Ja sam iz sličnih poriva tako odgledao neke filmove sa liste koja se nalazi u knjizi "1000 filmova koje morate da pogledate prije nego što umrete".  Našao sam listu online, nisam posjedavao knjigu jer je skupa kao đavo a i sama lista se mjenja kad kniga doživljava reizdanja ali nebitno... Jesam li bio odiševljen svakim filmom kojim sam pogledao i smatrao da je absolutno remek-djelo koje svako mora da pogleda? Nisam. Je li mi krivo bilo što sam pogledao ijedan od tih filmova i jesam li se osjećao prevarenim. Apsolutno ne. Da pojasnim na primjeru, bio je tu jedan film čijeg se imena ne sjećam, ali bio je to neki francuski eksperimentalni film o serijskom ubici koji se zaljubi u djevojku i vremenom mu postane jasno da mora da ju otjera od sebe jer je svejstan svojih poriva pa tako film kulminira scenom gdje ju premlati na mrtvo ime kako bi joj spasio život. Ovo kad kažem eksperimentalni možda se može prevesti kao niskog budžeta ili amaterski jer tako je to izgleda meni kao amateru koji eto voli da pogleda nešto. Film izgleda kao da neko snima telefonom iz ruke, takođe izgleda kao da ne postoji scenario nego da improvizuju i snimaju usput. Kaa da su rekli liku, ajd ti glumi serijskog ubicu, improvizuj, istražuj psiholški a mi ćemo snimat. Rezultat je da je biolo dosta praznog hoda iako je kratak film, ali takođe je djelovao stvarno i uvjerljivo.
Ja nisam bio oduševljen tim filmom, nije me oduvao, nisam pomislio, ovo je 10/10 film, nisam čak nikad u životu preporučio nekom taj film jer bi me vjerovatno 97% ljudi poslali u p.m. zbog toga. Ali opet mi je drago što sam ga pogledao i pamtim ga i dan danas iako se ne sjećam imena, jer nisam gledao sličan.
Poenta je da ne traba ganjati samo ta 10/10 iskustva. Kroz par godina ćeš možda cijeniti unikatnu sedmicu više od nekih devetki ili desetki.

To je sve od mene, hvala što ste pratili ovaj moj TED Talk. Cool
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2022 u 17:26
Originalno postovano od strane yolix83 yolix83 piše:

[QUOTE=bracaco]Ja nisam bio oduševljen tim filmom, nije me oduvao, nisam pomislio, ovo je 10/10 film, nisam čak nikad u životu preporučio nekom taj film jer bi me vjerovatno 97% ljudi poslali u p.m. zbog toga. Ali opet mi je drago što sam ga pogledao i pamtim ga i dan danas iako se ne sjećam imena, jer nisam gledao sličan.

Ovo da je forum pravi bi bilo citat na početnoj stranici.
Svaka čast, potpisujem svaku riječ koju si napisao.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Sijecanj/Jan.2023 u 21:25

Hvala na lepom i opsežnom odgovoru, generalno u pravi si. Razumem ja da su ukusi različiti i što je nekom za ocenu 10 meni ce mozda biti za ocenu 8, ali svrha teme je da se negde izvuče zaista neki krem filmova i serija koje bi trebalo da se pogledaju za života. Gledao sam ove dosadašnje teme i skidao preporuke i na žalost pola njih me je debelo razočaralo, pa sam pomislio da bi postojanje ovakve teme popravilo filmsku preporuku. 

Da bi ljudi mogli da ti nešto preporuče, možda ne bi bilo loše da i sam izneseš neke svoje preferencije (žanr, kinematografija, dekada i sl.).
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,141 sekundi.