| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Get Out (28.04.2017.) | BA | HR | MK | RS | SI | |
Odgovori
|
| Korisnik | |
robin12345
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
precednik Titlovačke republike Pridružen: 03.Travanj/Apr.2013 Lokacija: Winterfell Status: Offline Points: 11391 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Get Out (28.04.2017.)Objavljeno: 28.Travanj/Apr.2017 u 13:47 |
|
Dobar film, misterija više no horror. No uglavnom ispalti se pogledati jer odskače od mainstrema, po zanimljivosti. Ideja je sasma Ok i dobro je provedena. Rupe koje spominješ nisu bile bitne za ideju filma, zato su i ostavljene, bez peglanja, jer je naglasak na nečemu drugom, ne na tehnici provedbe ideje....Ponavljam svakako gledati.
|
|
![]() |
|
grobarko
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 11.Svibanj/May.2014 Lokacija: Kragujevac Status: Offline Points: 10 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Svibanj/May.2017 u 01:39 |
|
Od srca ga preporučujem. Nije horor, mešavina je trilera i misterije, sa jako dobrom glumom, radnjom, zapletom... 7,5/10
|
|
![]() |
|
Isolation
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 31.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Subotica Status: Offline Points: 7 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Svibanj/May.2017 u 17:33 |
|
Ovo je s,obzirom na dosadasnju ponudu horor trilera u 2017-oj godini dobar film.Ne ocekujte previse,ali vredi pogledati.
|
|
![]() |
|
Max_Rockatansky
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 14.Rujan/Sep.2014 Lokacija: Zagreb Status: Offline Points: 1 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Svibanj/May.2017 u 20:59 |
|
Slažem se sa ostalim komentarima da je više triler nego horor jer u hororu ti treba bar koji puta srce preskočit, a ovaj nije uspio ni dlake naježit. Svakako je za pogledati, ali ne treba previše očekivati. Moja ocjena je debela 6-ica ili nategnuta 7-ica
|
|
![]() |
|
bokidante
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Svibanj/May.2017 u 16:43 |
|
U moru loših filmova kojih sam pogledao u 2017, ovaj film je odličan! Moja ocjena je 8/10
|
|
![]() |
|
DJIKI
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2018 u 17:17 |
|
Ја ипак, изгледа, очекујем превише, или сам била сувише уморна кад сам гледала овај филм, или можда није мој жанр (не волим баш много хорор ал` ово мени на хорор и не личи, више на пародију), или, или.....
У сваком случају, није ми се допао, хоћу рећи, није ми био занимљив. "Од муке" се насмејах пар пута, за трилер-мистерију ми је све много млако и наивно, и тако: за мене сат и кусур баченог времена, али опет, ја сам неко ко мнооооого воли (ДОБРЕ) филмове (читај: филмове који се памте или које пожелиш, из било ког разлога, да погледаш опет), у супротном, није вредан гледања, а ово је за мене један такав примерак. P.S. Ја сам, иначе, избирљив филмофил, а у последње време ми се ретко шта и допало што сам одгледала, али добро, тако је то у хиперпродукцији, идемо даље, има за сваког да се нађе, само треба тражити. |
|
![]() |
|
jeje cantiq
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
jedan fašista manje Pridružen: 09.Sijecanj/Jan.2013 Status: Offline Points: 1908 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2018 u 17:25 |
|
Ako je tako ti ćeš malo toga gledati jer ovaj film je u vrhu prošlogodišnje produkcije.
Ima on svojih slabih mjesta (kraj) no dobar je i vrijedan gledanja.
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 187781 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2018 u 22:19 |
|
Get Out je film koji je pojam rasizam podigao na viši nivo. Mogao sam da razumem neke stereotipe u filmu dok je sa slengom
to teži slučaj. Film je solidan jer sve pršti od simbola i asocijacija koje
samo slepac ne bi video.
Da ne davim mnogo, belci su crnoj braći uzimali ili telo ili dušu. U ovom slučaju zahvaljujući liberalnom bračnom paru (psihijatar i neurohirurg) uspeli su da dobiju proizvod najbolje opisan kao dva u jedan. Da ne dužim, šteta je što tema rasizma nije pridubljena i što je ovo ipak film namenjen pretežno crncima. Oni mogu najbolje da razumeju ironiju i sinonime koji se koriste u pojedinim scenama filma. Jelen na primer označava crnca, "budući" tast je radostan što je jedan jelen manje na svetu a toliko je liberalan da bi opet glasao za Obamu da može itd. Sve u svemu, za ovu skupoću sasvim solidan film. |
|
![]() |
|
jeje cantiq
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
jedan fašista manje Pridružen: 09.Sijecanj/Jan.2013 Status: Offline Points: 1908 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2018 u 22:22 |
|
Odličan bi bio, samo da nisu zasrali s onom operacijom na kraju, tu mi pada u komediju i sprdnju, što on realno nije.
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2018 u 22:28 |
|
Reditelj i glavni glumac je stendap komičar. Ne pratim to, tako sam čuo.
Šteta, ideja mu je vrhunska. |
|
![]() |
|
jeje cantiq
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2018 u 22:30 |
|
Ne znam ništa o tom, ali ima puno tih fora za koje trebaš biti crnac da bi skužio.
Gledala dvaput zaredom i opet mi puno toga promaklo...
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2018 u 22:53 |
|
Ima sijaset sitnih detalja koji daju širu sliku a ima i šablona. Cura ganja dečka u maltene lovačkom odelu, ono čudno ponašanje crnaca na imanju itd.
Čova je uspeo da za male pare snimi solidan film. Nisam uzalud izgubio vreme. Možda ga kasnije repriziram. |
|
![]() |
|
jeje cantiq
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2018 u 22:55 |
|
Ima i gluposti.
Cijela igra s curom i ključevima je nepotrebna jer ona zna da je on otkrio fotke, takvih sitnica ima još. No crnci ispranog mozga s onim automatskim rečenicama su predobri, rekla sam da je vrijedan drugog, pa i trećeg gledanja...
|
|
![]() |
|
Hogar Strašni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Sujo Veličanstveni Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2013 Lokacija: Ekonomski Tigar Status: Offline Points: 57033 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2018 u 23:16 |
Reditelj i scenarista je komičar. I to sasvim solidan. Radio je i stendap, ali je daleko poznatiji po televizijskim skeč komedijama. Počeo na Mad TV, slavu stekao kao deo sjajnog komičarskog tandema Key & Peele. Nisam baš očekivao od njega da snimi ovakav tip filma, mada je problematika crnaca potpuno očekivana, pošto mu se dobar deo humora zasniva na tome. Ovde je samo pristupio tome ozbiljnije i na drugačiji način. |
|
|
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2018 u 23:23 |
|
Zahvaljujem Hogaru na informacijama, nisam znao šta čova radi.
|
|
![]() |
|
Hogar Strašni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Sujo Veličanstveni Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2013 Lokacija: Ekonomski Tigar Status: Offline Points: 57033 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2018 u 23:31 |
![]() Malo skretanje s teme, čisto kao ilustracija čime se dosad bavio navodno tek treći čovek koji je istovremeno nominovan za Oskara kao reditelj, scenarista i producent. Taj prelaz je meni jedno od najprijatnijih iznenađenja poslednjih godina iako mislim da je film malkice izvikan. Svideo mi se i dobar je film, ali mi nije baš toliko fantastičan koliko je hvaljen. P.S. On je ovaj s crvenim kačketom. ![]() P.P.S. Biiiiiiiiitch. ![]() Ažurirao Hogar Strašni - 30.Sijecanj/Jan.2018 u 23:39 |
|
|
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
|
|
![]() |
|
DJIKI
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2018 u 23:33 |
|
Па црнци су, ван сваке сумње, свет за себе у "обећаној" Америци, тако да се апсолутно слажем с Вашим коментаром у вези ироније, синонима и "слепила" за исте обичних бледоликих, у које и сама спадам.
Мој коментар и јесте усмерен на то да ја овај филм уопште нисам доживела онако како је представљен, а нисам ни заинтересована нешто да сад прорађујем речник црначких антирасистичких симбола и асоцијација. Мени је једино на крају било драго што их је све лепо побио и полусмешно-полутужно што је то представљено на тако блесав начин, питала сам се шта ли нагна човека да сними тако уврнут филм, јер расизам се сигурно неће искоренити иронијом. Мада, сад кад размислим, могла бих га доживети и као један очајан, бизаран вапај: "Белци, скините нам се с врата!" Вама свака част на познавању материје, представу нисам имала да јелен означава црнца, уз Ваш "превод" би овом филму сигурно дала прелазну оцену тј. погледала га и анализирала натенане, а до тада, избегавам хороре. |
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2018 u 19:31 |
|
Pil nije uradio ništa novo, samo je vešto i dobro prepakovao staro. Mislim na Invasion of the Body Snatchers (1956) Dona Zigela koji je bat za mene bio i ostao dobar i bespkompromisan reditelj. Dovoljno mi je što je otac Prljavog Harija koji je bio jedan od junaka mog detinjstva i tatko svim viđilante likovima posle njega. Pomenuti film je kasnije imao dostojan rimejk i još nekoliko sličnih derivata i to je neka druha priča.
Pil je znao gde boli i tamo je udarao onoliko koliko treba. To šti je zbrzao je i uprskao malo na kraju kao svaki početnik ne utiče mnogo na kvalitet. Dobre su mu neke dosetke koje bar navode na razmišljanje ako se ne razumeju na prvu loptu. Glasao bi za Obamu da mogu je jedna od njih. Obama koji je tad bio na kraju drugog mandata samo po fasadi liči na crnog brata. Dobra je i scena kad posle Deda mi je izgubio od Džesi Ovensa na nesuđenog donatora iz mraka naleti crnac koji trči (vežba) po dvorištu. Ne treba mnogo pameti da se zaključi ko je to. Horori su ranije pored zabave nudili i dobar socijalni komentar i Pil je i to ispoštovao. |
|
![]() |
|
chiba
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2018 u 08:56 |
|
Može da prođe. Zanimljivi su filmovi koji su poslužili kao uzor.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |