| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Fremvandrerne (2019) |
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Korisnik | |
lovac666
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2022 u 17:36 |
|
odlična recenzija, potpisujem svako slovo
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1505 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 08:25 |
|
E Puppet sada si me bas obradovao kada sam video iz prve ruke da ima jos mladih i iz mladje generacije koje kupuju knjige. Pa sam pojam kupovina knjiga je zastareo evo ja priznajem i to mi je bas krivo ali nema se vremena,citam knjige u elektronskom obliku jbga lakse mi tako. Ali nema to onu drazu kada osetis papir na prstima kada ti isti pocrne od stampe ,pa mi se cini i da su knjige losije one koje sam pre citao
![]() ,sada kad ih citam ovako.A sad o seriji ,meni se druga sezona vise svidja ne go prva,ima vise sci fi pa i to putovanje kroz vreme ,ja u kom god filmu to ima obavezno gledam. Sta da kazem kad mi je Dr. Who jedna od najomiljenijh serija,kriv sam sta cu.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77212 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 10:47 |
|
Čita se, čita, mlađih nema previše ali makar čitaju sjajne knjige, stariji mi češće kupuju limunade. Nema se love, ni polovne nisu baš jeftine, to mi se čini ponekada i kao veći problem od društvenih mreža, blejanja u telefon i tv. Ta ja radim sa knjigama a jedva, sa odricanjem i mukom ih si priuštim. Eto kada smo kod SF-a, čita mi se odavno ona trilogija Liju Cisina, "Besede o Zemljinoj prošlosti", no Laguna ubija cenama, trebalo bi da radim više od tri dana da bih se častio time. 😄 Biće, ima dana, sada ih svakako ne bih imao kada čitati. Što je drugi problem sadašnjice, premalo sati u danu. 😄
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 11:00 |
|
Eto nisam ni cuo za tu trilogiju uglavnom novi sf ni ne citam jer ima toliko toga sto nisam ni procitao ,a ponesto citam i vise puta a i isti zakljucak nema se vremena. Vidoh sada da je na Netflixu najavljena serija po toj trilogiji za drugu polovinu ove godine
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 11:03 |
|
E da jel znas da imas te knjige u pdf. i epub obliku na netu da skines,ne znam da li citas tako
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 11:58 |
Da Liju Cisin , Problem tri tela, Mracna Suma i Kraj smrti, mislim da se prva sprema za ekranizaciju dobra je trilogija, jeste skupo onda samo opcija 40% za rodjendan u Laguni u papirnoj verziji, jer i online drze cenu bar za sada, ili biblioteka, a ima i da se skine mada ja ne mogu da citam preko kindle-a, nije mi to to. Ja sam kupio sa popustom. A imam komsiju (zanimljiv komsiluk) koji prodaje preko kupinda ima par hiljada knjiga uglavnom od 200-500 din knjige,maksimalno hiljadu, hiljadu i po to su neke specificne knjige ( skoro sam kupio od njega za 150 din Kandid od Voltera) starija izdanja dosta dobro ocuvana, i kaze prodaje se najcesce to oko 200-300 dinara. Nekako za knjige i stripove bar do sada nisam zalio novac, ali vise nemam prostora da ih stavim u sobu, poceo sam da poklanjam posto sam sacuvao i ocevu biblioteku. Ali sam video odlicnu stvar za stripove, mada to je lose za prodavce, razmena. Ažurirao AlexDeLarge - 31.Sijecanj/Jan.2022 u 13:12 |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 12:26 |
|
A da cesto udare online nerealnu cenu knjiga i stripova koji su rasprodati, a nekih i nema. Cak prodaju sa Book Depository-a za istu cenu u vreme kada su ponovljeni popusti na istom. Skoro sam u Laguni na 50% popusta/rasprodaja uzeo Ubistva pod cvetnim mesecom nekih 420 din. Pricam online pade mi na pramet prvo EF posto gledam u knjige Entoni Rajana i Edingsa. Dejvid Gemel prve dve iz Drenajskog ciklusa nema u ponudi, ostale dve drze cenu, a 7 kod nas nije prevedeno, otkupili su prava pa ce se ponovo stampati. Sandersona su prestali da prevode on mi je mozda jedan od najbolji pisaca EF. Erikson-ov nastavak najavljen za kraj godine.Carobna knjiga je dobra i bar tri, cetiri puta godisnje ima snizenja, skoro sam kupio nisam pre citao od Marte Vels Dnevnici ubibota, oni su pokrili ponovo Asimova, Herberta, bracu Strugacki, Sapkovskog,itd. Za SF i EF, i stripove imaju dve dobre FB grupe i tu se sazna stosta, jer su administratori radili (rade) u npr. pomenute dve izdavacke, kuce. i tek polako otkrivam koliko ima manjih izdavaca i sve kad se skupi odlicna je ponuda, samo smo malo zatajili sa mangama. Odusevio sam se kad sam je Kosmos izbacio Ispovesti varalice Feliksa Krula, jer nisam imao Manova sabrana dela, vec pojedinacne knjige ili laguna od Alfreda Kubina-Druga strana, i sad se premam za Srce tajge ( npr. Rusi su u aprilu najavili prikazivanje filma) ...
Ažurirao AlexDeLarge - 31.Sijecanj/Jan.2022 u 13:02 |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 13:24 |
Skoro sve ima, ili prevedeno ili na engleskom, meni preko Kindle-a ne odgovara, verovatno navika i ne mogu da je premostim. A imam dva druga koji na telefonu citaju, jedan u prevozu posto mu treba 30-45 min do posla, a drugi dok radi kod kuce u pauzama, probao odustao posle dve strane.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77212 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 13:49 |
|
Ne volim pdf, na levo oko jedva išta vidim (nije da se ima šta gledati danas 😋), glavobolje su nesnosne od sedenja ispred ekrana, uz to volim papir, miris knjiga, osećaj u ruci, zidove u knjigama. Doduše, prija mi i audiobook iskustvo, legnem, ugasim svetlo, odmaram zatvorenih očiju i slušam, usput se dodatno izlažem engleskom jeziku, što (mi) uvek prija. Ipak, ništa kao papir. ❤️
Trebalo bi da požurim onda, da pročitam makar Problem tri tela pre negoli se pojavi ekranizacija. |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 14:11 |
|
Da ladno probao sam i audiobook skroz sam zaboravio putovao sam basom pre nekih par godina 2-3 sata par dana zbog posla smorila me muzika u startu i rekoh hajde da probam, upravo to kao neki dremez i ok mi je bilo, ne znam zasto to nisam vise ponovio. Naleteh i na ovo https://www.youtube.com/watch?v=wfHXmLXmwz0
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 14:15 |
|
Na telefonu nikakao ali evo na tabletu vec pocinjem da se privikavam,mada nista kao knjiga ali to je vec skupa investicija,evo skoro sam na kp kupio jeftino trilogiju HIS DARK MATERIALS od Filipa Pulmana ali to retko naidje bilo sta povoljno
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 14:47 |
Ko moze odlicno, ja ne mogu, pogotovu od kraja 2019 radim online, a zbog profesije i citanja naucnih knjiga i radova ne mogu vise da gledam u ekran, a pored toga sto jos gledam i jedan film dnevno ako ne zaspim. Da , His Dark Matrials je bio cini mi se oko 1700 komplet kupio sam za poklon, a pre toga Amberkrombijeva trilogija Shattered Sea nesto slicno i rasprodata. Od Lagune. Kao sto je skoro Vulkan izdavastvo imalo rasprodaju ali slabu ponudu, a knjizara Vulkan isto ali manje popuste, ali sva izdanja. Darkwood ima stalne popuste skoro sam uzeo na rasprodaji mislim da je bilo 60%, a Carobna knjiga ima akciju ali odabrane (tri puta godisnje) strip za 500 din ili veci format za 1000. Ovo su samo neki izdavaci. Da treba potrefiti i pratiti, mada sam vec usao u stos ko i kad daje popuste, a i preko Kupinda ko su dobri prodavci sto se tice ocuvanosti knjiga. Ažurirao AlexDeLarge - 31.Sijecanj/Jan.2022 u 14:56 |
|
![]() |
|
niko011
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 19:15 |
|
A kako bi bilo da ovo sudaranje pišama odradjujete na nekom drugom mestu?
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 19:36 |
|
Nov sam ovde, ne razumem se u teme, forum, razgovore, pa ni sudaranje pišama (ruku na srce, život je tek preda mnom, za piše makar), no kontam da forum ima svoje moderatore, pa će lako prebaciti razgovor u odgovarajuću temu. Koga briga za neke tamo knjige i ko kako šta voli da čita, nema dana da ne kažem to sebi ionako
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 19:39 |
Ne znam kome je upuceno, ali posto je posle mog posta, mozda izvucete i neku korisnu informaciju u stiliu think outside the box...
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Veljaca/Feb.2022 u 08:38 |
|
Ha ha pa meni ovo sa pisama simpaticno ,podsetilo me na osnovnu skolu i taj zargon.Uvek trebaju razlicita misljenja pa makar i od male dece
![]()
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |