Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Fremvandrerne (2019)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Fremvandrerne (2019)

Beforeigners

Beforeigners (2019)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2019

Žanr:

drama, kriminalistički, znanstvena fantastika

Trajanje:

45 min

Autor:

Anne Bjørnstad
, Eilif Skodvin

Glavne uloge:

Stig R. Amdam
  >  Harald Eriksen (2018)
Marit Andreassen
  >  Line
Nicolai Cleve Broch
  >  Lars Haaland
Marika Enstad
  >  Center manager
Stig Henrik Hoff
  >  Tommy
Øystein Røger
  >  Oddvar
Kyrre Haugen Sydness
  >  Gregers
Ingunn Beate Øyen
  >  Chief of Police
Kümar Gül
  >  Madeleine
Celin Ayara
  >  Sofie
Ívar Örn Sverrisson
  >  Krummi
Krista Kosonen
  >  Alfhildr Enginsdottir
Jeppe Beck Laursen
  >  Skjalg
Agnes Kittelsen
  >  Marie
Nils Jørgen Kaalstad
  >  Sexton

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka
lovac666 View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj lovac666 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2022 u 17:36
odlična recenzija, potpisujem svako slovo
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 08:25
E Puppet sada si me bas obradovao kada sam video iz prve ruke da ima jos mladih i iz mladje generacije koje kupuju knjige. Pa sam pojam kupovina knjiga je zastareo evo ja priznajem i to mi je bas krivo ali nema se vremena,citam knjige u elektronskom obliku jbga lakse mi tako. Ali nema to onu drazu kada osetis papir na prstima kada ti isti pocrne od stampe ,pa mi se cini i da su knjige losije one koje sam pre citaoSmileSmile ,sada kad ih citam ovako.
A sad o seriji ,meni se druga sezona vise svidja ne go prva,ima vise sci fi pa i to putovanje kroz vreme ,ja u kom god filmu to ima obavezno gledam. Sta da kazem kad mi je Dr. Who jedna od najomiljenijh serija,kriv sam sta cu.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 10:47
Čita se, čita, mlađih nema previše ali makar čitaju sjajne knjige, stariji mi češće kupuju limunade. Nema se love, ni polovne nisu baš jeftine, to mi se čini ponekada i kao veći problem od društvenih mreža, blejanja u telefon i tv. Ta ja radim sa knjigama a jedva, sa odricanjem i mukom ih si priuštim. Eto kada smo kod SF-a, čita mi se odavno ona trilogija Liju Cisina, "Besede o Zemljinoj prošlosti", no Laguna ubija cenama, trebalo bi da radim više od tri dana da bih se častio time. 😄 Biće, ima dana, sada ih svakako ne bih imao kada čitati. Što je drugi problem sadašnjice, premalo sati u danu. 😄
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 11:00
Eto nisam ni cuo za tu trilogiju uglavnom novi sf ni ne citam jer ima toliko toga sto nisam ni procitao ,a ponesto citam i vise puta a i isti zakljucak nema se vremena. Vidoh sada da je na Netflixu najavljena serija po toj trilogiji za drugu polovinu ove godine
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 11:03
E da jel znas da imas te knjige u pdf. i epub obliku na netu da skines,ne znam da li citas tako
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 11:58
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Čita se, čita, mlađih nema previše ali makar čitaju sjajne knjige, stariji mi češće kupuju limunade. Nema se love, ni polovne nisu baš jeftine, to mi se čini ponekada i kao veći problem od društvenih mreža, blejanja u telefon i tv. Ta ja radim sa knjigama a jedva, sa odricanjem i mukom ih si priuštim. Eto kada smo kod SF-a, čita mi se odavno ona trilogija Liju Cisina, "Besede o Zemljinoj prošlosti", no Laguna ubija cenama, trebalo bi da radim više od tri dana da bih se častio time. 😄 Biće, ima dana, sada ih svakako ne bih imao kada čitati. Što je drugi problem sadašnjice, premalo sati u danu. 😄

Da Liju Cisin , Problem tri tela, Mracna Suma i Kraj smrti, mislim da se prva sprema za ekranizaciju dobra je trilogija, jeste skupo onda samo opcija 40% za rodjendan u Laguni u papirnoj verziji, jer i online drze cenu bar za sada, ili biblioteka, a ima i da se skine mada ja ne mogu da citam preko kindle-a, nije mi to to. Ja sam kupio sa popustom. A imam komsiju (zanimljiv komsiluk) koji prodaje preko kupinda ima par hiljada knjiga uglavnom od 200-500 din knjige,maksimalno hiljadu, hiljadu i po  to su neke specificne knjige ( skoro sam kupio od njega za 150 din Kandid od Voltera) starija izdanja dosta dobro ocuvana, i kaze prodaje se najcesce to oko 200-300 dinara. Nekako za knjige i stripove bar do sada nisam zalio novac, ali vise nemam prostora da ih stavim u sobu, poceo sam da poklanjam posto sam sacuvao i ocevu biblioteku. Ali sam video odlicnu stvar za stripove, mada to je lose za prodavce, razmena.

Ažurirao AlexDeLarge - 31.Sijecanj/Jan.2022 u 13:12
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 12:26
A da cesto udare online nerealnu cenu knjiga i stripova koji su rasprodati, a nekih i nema. Cak prodaju sa Book Depository-a za istu cenu u vreme kada su ponovljeni popusti na istom.  Skoro sam u Laguni na 50% popusta/rasprodaja uzeo Ubistva pod cvetnim mesecom nekih 420 din. Pricam online pade mi na pramet prvo EF posto gledam u knjige Entoni Rajana i Edingsa. Dejvid Gemel prve dve iz Drenajskog ciklusa nema u ponudi, ostale dve drze cenu, a 7 kod nas nije prevedeno, otkupili su prava pa ce se ponovo stampati. Sandersona su prestali da prevode on mi je mozda jedan od najbolji pisaca EF.  Erikson-ov nastavak najavljen za kraj godine.Carobna knjiga je dobra i bar tri, cetiri  puta godisnje ima snizenja, skoro sam kupio nisam pre citao od Marte Vels Dnevnici  ubibota, oni su pokrili ponovo Asimova, Herberta, bracu Strugacki, Sapkovskog,itd.  Za SF i EF, i stripove imaju dve dobre FB grupe i tu se sazna stosta, jer su administratori radili (rade) u npr. pomenute dve izdavacke, kuce. i tek polako otkrivam koliko ima manjih izdavaca i sve kad se skupi odlicna  je ponuda, samo smo malo zatajili sa mangama. Odusevio sam se kad sam je Kosmos izbacio Ispovesti varalice Feliksa Krula, jer  nisam imao Manova sabrana dela, vec pojedinacne knjige ili laguna od Alfreda Kubina-Druga strana, i sad se premam za Srce tajge ( npr. Rusi su u aprilu najavili prikazivanje filma) ...

Ažurirao AlexDeLarge - 31.Sijecanj/Jan.2022 u 13:02
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 13:24
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

E da jel znas da imas te knjige u pdf. i epub obliku na netu da skines,ne znam da li citas tako

Skoro sve ima, ili prevedeno ili na engleskom, meni preko Kindle-a ne odgovara, verovatno navika i ne mogu da je premostim. A imam dva druga koji na telefonu citaju, jedan u prevozu posto mu treba 30-45 min do posla, a drugi dok radi kod kuce u pauzama, probao odustao posle dve strane. 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 13:49
Ne volim pdf, na levo oko jedva išta vidim (nije da se ima šta gledati danas 😋), glavobolje su nesnosne od sedenja ispred ekrana, uz to volim papir, miris knjiga, osećaj u ruci, zidove u knjigama. Doduše, prija mi i audiobook iskustvo, legnem, ugasim svetlo, odmaram zatvorenih očiju i slušam, usput se dodatno izlažem engleskom jeziku, što (mi) uvek prija. Ipak, ništa kao papir. ❤️

Trebalo bi da požurim onda, da pročitam makar Problem tri tela pre negoli se pojavi ekranizacija.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 14:11
Da ladno probao sam i audiobook skroz sam zaboravio putovao sam basom pre nekih  par godina 2-3 sata par dana zbog posla smorila me muzika u startu i rekoh hajde da probam, upravo to kao neki dremez i ok mi je bilo, ne znam zasto to nisam vise ponovio. Naleteh i na ovo https://www.youtube.com/watch?v=wfHXmLXmwz0
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 14:15
Na telefonu nikakao ali evo na tabletu vec pocinjem da se privikavam,mada nista kao knjiga ali to je vec skupa investicija,evo skoro sam na kp kupio jeftino trilogiju HIS DARK MATERIALS od Filipa Pulmana ali to retko naidje bilo sta povoljno 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 14:47
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

Na telefonu nikakao ali evo na tabletu vec pocinjem da se privikavam,mada nista kao knjiga ali to je vec skupa investicija,evo skoro sam na kp kupio jeftino trilogiju HIS DARK MATERIALS od Filipa Pulmana ali to retko naidje bilo sta povoljno 

Ko moze odlicno, ja ne mogu, pogotovu od kraja 2019 radim online, a zbog profesije i citanja naucnih knjiga i radova ne mogu  vise da gledam u ekran, a pored toga sto jos gledam i jedan film dnevno ako ne zaspim.

Da , His  Dark Matrials je bio cini mi se oko 1700 komplet  kupio sam za poklon, a pre toga Amberkrombijeva trilogija Shattered Sea nesto slicno i rasprodata. Od Lagune.

Kao sto je skoro Vulkan izdavastvo imalo rasprodaju ali slabu ponudu, a knjizara Vulkan  isto ali manje popuste, ali sva izdanja.

Darkwood ima stalne popuste skoro sam uzeo na rasprodaji mislim da je bilo 60%, a Carobna knjiga ima akciju ali odabrane (tri puta godisnje) strip za 500 din ili veci format za 1000.

Ovo su samo neki izdavaci.

Da treba potrefiti i pratiti, mada sam vec usao u stos ko i kad daje popuste, a i preko Kupinda ko su dobri prodavci sto se tice ocuvanosti knjiga.

Ažurirao AlexDeLarge - 31.Sijecanj/Jan.2022 u 14:56
Na vrh
niko011 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj niko011 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 19:15
A kako bi bilo da ovo sudaranje pišama odradjujete na nekom drugom mestu?
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 19:36
Nov sam ovde, ne razumem se u teme, forum, razgovore, pa ni sudaranje pišama (ruku na srce, život je tek preda mnom, za piše makar), no kontam da forum ima svoje moderatore, pa će lako prebaciti razgovor u odgovarajuću temu. Koga briga za neke tamo knjige i ko kako šta voli da čita, nema dana da ne kažem to sebi ionako LOL 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2022 u 19:39
Originalno postovano od strane niko011 niko011 piše:

A kako bi bilo da ovo sudaranje pišama odradjujete na nekom drugom mestu?

Ne znam kome je upuceno, ali posto je posle mog posta, mozda izvucete i neku korisnu informaciju u stiliu think outside the box...
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Veljaca/Feb.2022 u 08:38
Ha ha  pa meni ovo sa pisama simpaticno ,podsetilo me na osnovnu skolu i taj zargon.Uvek trebaju razlicita misljenja pa makar i od male deceWinkWink
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,415 sekundi.