Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Four lions (2010)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Four lions (2010)

Four Lions

Four Lions (2010)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Četiri lava

Godina:

2010

Žanr:

drama, kriminalistički, komedija

Trajanje:

97 min

Režija:

Christopher Morris

Scenarij:

Christopher Morris
, Simon Blackwell
, Sam Bain
, Jesse Armstrong

Glavne uloge:

Julia Davis
  >  Alice
Preeya Kalidas
  >  Sofia
Nigel Lindsay
  >  Barry
Karl Seth
  >  Uncle Imran
Craig Parkinson
  >  Matt
Alex Macqueen
  >  Malcolm Storge MP
Kayvan Novak
  >  Waj
Waleed Elgadi
  >  Khalid
Jonathan Maitland
  >  Newsreader (as Jonny Maitland)
Wasim Zakir
  >  Ahmed
Riz Ahmed
  >  Omar
Adeel Akhtar
  >  Faisal
Arsher Ali
  >  Hassan
Mohammad Aqil
  >  Mahmood
Shameem Ahmad
  >  Chairwoman

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
demaksi View Drop Down
Translator
Translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj demaksi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Four lions (2010)
    Objavljeno: 07.Rujan/Sep.2010 u 01:15
Four Lions  (2010)

Radnja filma:
Četvorica muslimana u Britaniji planiraju da se dignu u vazduh u ime islama, i pri tom srede i neke nevernike.
Kako se priča razvija, cela njihova ideologija o mučenicima i obećanom raju pada u vodu, i postaju i sami zbunjeni onim što rade.
Film se na zaista provokativan i duhovit način bavi savremenim temama džihada i bombaša samoubica, razotkrivajući besmisao toga.

Jezik: Engleski
Trajanje: 94 minuta
Žanr: Drama, Komedija
Glumci: Adeel Akhtar, Arsher Ali, Kayvan Novak, Nigel Lindsay, Preeya Kalidas, Riz Ahmed
Režiser: Chris Morris
Producenti: Mark Herbert, Derrin Schlesinger
Pisac: Chris Morris, Jesse Armstrong, Sam Bain, Simon Blackwell
Zvanična prezentacija: http://www.four-lions.co.uk/

IMDb rejting: 7.8/10

Titl odradio demaksi, to jest ja.

Ažurirao demaksi - 07.Rujan/Sep.2010 u 01:17
Na vrh
Titivillus View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Titivillus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Rujan/Sep.2010 u 04:26
Nakon 10-15 minuta htio sam ugasiti film i sve poslati k vragu, a onda su odletjeli u Pakistan... LOL

Ono što slijedi je provokativna, urnebesna i na trenutke neukusna satira. Teško je bilo što napisati, a da ne bude spoiler (ako vas zanima film nemojte gledati trailer, sadrži gotovo sve najbolje scene). Mogu jedino reći da su tabu teme, mudžahedini i džihad, prikazane na način koji nije za svačiji ukus.

Ukratko, politički nekorektan britanski crni humor. Kud ćeš bolje zabave?!

9/10
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Rujan/Sep.2010 u 12:44
stvarno cudan film, provokativan i s druge strane zabavan...
zapitas se kada dijete pita oca hoce li dici u zrak nevjernike i otici Allahu, kao da je nesto sasvim normalno...

8/10
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Rujan/Sep.2010 u 01:41
Ovo što Sentinel kaže je možda najprovokativnija scena u filmu. Scena snimljena kao idilična porodična atmosfera, majka brižnim pogledom isprati djetetovo pitanje, osmjeh, kao da misli, "duša moja mala".
U suštini film ismijava ekstermizam, ima dobrih fora mada meni se u jednom momentu učinilo usiljeno, tj. da su pretjerali ali bi kratko, veoma kratko,  brzo se izvadiše. Od mene 9/10

Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Lipanj/Jun.2011 u 14:11

Po meni, nema ništa nekorektnije i bolesnije od ulaska u autobus, tržni centar, kafić itd, opasan bombom i razneti sve ljude unutra u ime bilo kog Boga. To je bolesni ekstremizam i treba ga ismevati kad već nema druge odbrane. Treba li da platim glavom zato što sam otišao detetu po pelene ili seo da popijem kafu? Sa druge strane, ti ljudi su (nažalost) odgajani tako, i ta ideja im je usađivana od rođenja svakodnevno. Mali je broj umerenih vernika koji tek tako prelome i pređu na stranu ekstremizma. Film je ekstremno smešan, a onda ekstremno jeziv (scene sa majkom koje su pomenute gore), zatim ekstremno tužan, izaziva antipatije, simpatije, tugu... a na kraju ne ostaje ništa nego da se smeješ svemu tome, ukapiraš da je svet postao užasno sjebano mesto i da će ga buduće generacije teško oporaviti. Čudno, ali to je sada više smešno nego žalosno.

10/10

Film je savršen, treba ga odgledati i čuvati se bujica mržnje prema izuzetno simpatičnim protagonistima.

Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Lipanj/Jun.2011 u 16:32
Provokativna i urnebesna satira...
Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Lipanj/Jun.2011 u 12:58
Slažem se sa svim gore navedenim komentarima...Odličan film...Kao što reče čudo, film je miješavina smijeha, tuge, jezivosti.....Jako kvalitetan film...
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.