Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Four lions (2010) |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
demaksi ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator ![]() Pridružen: 25.Kolovoz/Aug.2010 Status: Offline Points: 260 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 07.Rujan/Sep.2010 u 01:15 |
Four Lions (2010) Radnja filma: Četvorica muslimana u Britaniji planiraju da se dignu u vazduh u ime islama, i pri tom srede i neke nevernike. Kako se priča razvija, cela njihova ideologija o mučenicima i obećanom raju pada u vodu, i postaju i sami zbunjeni onim što rade. Film se na zaista provokativan i duhovit način bavi savremenim temama džihada i bombaša samoubica, razotkrivajući besmisao toga. Jezik: Engleski Lokacija: Velika Britanija Trajanje: 94 minuta Žanr: Drama, Komedija Glumci: Adeel Akhtar, Arsher Ali, Kayvan Novak, Nigel Lindsay, Preeya Kalidas, Riz Ahmed Režiser: Chris Morris Producenti: Mark Herbert, Derrin Schlesinger Pisac: Chris Morris, Jesse Armstrong, Sam Bain, Simon Blackwell Zvanična prezentacija: http://www.four-lions.co.uk/ IMDb rejting: 7.8/10 Titl odradio demaksi, to jest ja. Možete ga preuzeti na adresi: http://rs.titlovi.com/prevodi/prevodi.aspx?prevod=four%20lions&jezik=
Ažurirao demaksi - 07.Rujan/Sep.2010 u 01:17 |
|
![]() |
|
Titivillus ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator ![]() ![]() Pridružen: 01.Srpanj/Jul.2009 Status: Offline Points: 5546 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nakon 10-15 minuta htio sam ugasiti film i sve poslati k vragu, a onda
su odletjeli u Pakistan...
![]() Ono što slijedi je provokativna, urnebesna i na trenutke neukusna satira. Teško je bilo što napisati, a da ne bude spoiler (ako vas zanima film nemojte gledati trailer, sadrži gotovo sve najbolje scene). Mogu jedino reći da su tabu teme, mudžahedini i džihad, prikazane na način koji nije za svačiji ukus. Ukratko, politički nekorektan britanski crni humor. Kud ćeš bolje zabave?! 9/10 |
|
![]() |
|
Sentinel ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator ![]() Walking Time-Bomb Pridružen: 30.Studeni/Nov.2006 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 2736 |
stvarno cudan film, provokativan i s druge strane zabavan...
zapitas se kada dijete pita oca hoce li dici u zrak nevjernike i otici Allahu, kao da je nesto sasvim normalno... 8/10 |
|
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
|
|
![]() |
|
yolix83 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator ![]() ![]() Pridružen: 25.Srpanj/Jul.2007 Status: Offline Points: 2180 |
Ovo što Sentinel kaže je možda najprovokativnija scena u filmu. Scena snimljena kao idilična porodična atmosfera, majka brižnim pogledom isprati djetetovo pitanje, osmjeh, kao da misli, "duša moja mala".
U suštini film ismijava ekstermizam, ima dobrih fora mada meni se u jednom momentu učinilo usiljeno, tj. da su pretjerali ali bi kratko, veoma kratko, brzo se izvadiše. Od mene 9/10 |
|
![]() |
|
cudak_31177 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of ![]() ![]() Seljačine U Splačine!!! Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Ivanjica Status: Offline Points: 11760 |
Po meni, nema ništa nekorektnije i bolesnije od ulaska u autobus, tržni centar, kafić itd, opasan bombom i razneti sve ljude unutra u ime bilo kog Boga. To je bolesni ekstremizam i treba ga ismevati kad već nema druge odbrane. Treba li da platim glavom zato što sam otišao detetu po pelene ili seo da popijem kafu? Sa druge strane, ti ljudi su (nažalost) odgajani tako, i ta ideja im je usađivana od rođenja svakodnevno. Mali je broj umerenih vernika koji tek tako prelome i pređu na stranu ekstremizma. Film je ekstremno smešan, a onda ekstremno jeziv (scene sa majkom koje su pomenute gore), zatim ekstremno tužan, izaziva antipatije, simpatije, tugu... a na kraju ne ostaje ništa nego da se smeješ svemu tome, ukapiraš da je svet postao užasno sjebano mesto i da će ga buduće generacije teško oporaviti. Čudno, ali to je sada više smešno nego žalosno. 10/10 Film je savršen, treba ga odgledati i čuvati se bujica mržnje prema izuzetno simpatičnim protagonistima. |
|
|
|
![]() |
|
bubba ho-tep ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of ![]() ![]() brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12363 |
Provokativna i urnebesna satira...
|
|
![]() |
|
outside ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator ![]() Joe Purdy - music legend Pridružen: 16.Travanj/Apr.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 6250 |
Slažem se sa svim gore navedenim komentarima...Odličan film...Kao što reče čudo, film je miješavina smijeha, tuge, jezivosti.....Jako kvalitetan film...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |