| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Ddongpari (2008) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: Ddongpari (2008)Objavljeno: 14.Svibanj/May.2021 u 22:58 |
|
Početak filma nije ukazivao da će isti biti bilo šta drugo osim već viđenog korejskog gansteraja sa gomilom brutalnih scena. Međutim, prevario sam se. Radi se o teškoj krimi-drami koja se bavi gubitnicima sa margine društva, ljudima sa teškim životnim pričama koji bezuspešno pokušavaju da izađu iz svojih ličnih košmara. Elem, film paralelno prati sudbine Sang Huna, sirovog, brutalnog uterivača dugova, čoveka bez skrupula, ogrezlog u surovosti, i smušene srednjoškolke Jon Hu. Ono što im je zajedničko, jesu traume koje nose iz poremećenih porodičnih odnosa u kojima su odrastali i to ih u jednom trenutku zbližava. Jon Hu u Sangu vidi očinsku figuru koja joj je nedostajala u životu, dok Sang, družeći se sa srednjoškolkom vidi neki drugi, potpuno normalan život koji nikad ranije nije živeo. No tužna priča, čak ni na filmu, nema baš srećan kraj... Preporuka za ovo vrlo ozbiljno filmsko ostvarenje.
![]() Ažurirao bgvracar - 15.Svibanj/May.2021 u 09:39 |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Svibanj/May.2021 u 23:19 |
|
Odličan, pisah negde o njemu..."Azijska kinematografija"...ili "preporuči..." ma, ne znam ni kako su naslovljene vražije teme 😄 iskopaću to sada, pa se vraćam u post 😊
edit: nađoh 😊
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Svibanj/May.2021 u 01:01 |
|
Dok čitam šta ste vas dvojica napisali, imam dojam da mi je napola
jasno kako je ljudima dok čitaju moje utiske o filmovima pa odluče "ja
ovo ne želim gledati ni pod razno". Odnosno,
ako sam vas dobro shvatio, film je čista čistacata depresija prenesena
na ekran koja pokušava uteći od sebe same, ali ne uspijeva jer joj nema
lijeka. Nisam gledao film. A ako sam vas dvojicu dobro iščitao da film prikazuje beznadni suvremeni Mordor, ni neću.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Svibanj/May.2021 u 07:37 |
Nije baš tako, sa više strana zapravo. Poneki filmovi prosto udaraju u stomak, mnogi gledatelji baš to i traže ponekada. U ovom konkretnom slučaju koliko se sećam, eto sinna mi je odmah po objavljenom postu pisao/tražio link do filma 😄 svaki film ima svoju publiku ionako. Mada ne volim pričati o drugima, njihovim motivima, rezonima, izboru filma, emocijama blabla, svakom svoje. Ne mogu ovako rano tražiti neko opšte mesto...evo npr The Road, koji bi donekle odgovarao tome što kažeš, ipak biva voljen (a kao mainstream svakako i vrlo gledan) uprkos svoj tami, beznađu, pa ako želiš tamo i zbilja depresiji, koje nosi u sebi. Mada kod ovog konkretnog filma nisam ni upotrebio te opise, depresiju vala ni pomenuo, tek traume...i toplinu 😊, uostalom "jezivo mučna" jeste patnja lika a ne nužno iskustvo gledatelja filma 😄 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |