Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > TITLOVI / PREVODI > Македонски форум
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Фонтови и конвертери
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Фонтови и конвертери

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Numberguy View Drop Down
Senior translator
Senior translator

∞ №Guy ∞

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Numberguy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Фонтови и конвертери
    Objavljeno: 25.Rujan/Sep.2019 u 21:50
Значи како што кажува насловот на темата, на следните линкови може да најдете фонтови со македонска поддршка (МКД)

и без македонска поддршка (EN).

Фонтови:

Доколку имате некој превод, текст, писмо или слично нешто напишано во фонт без македонска поддршка (EN) може да го конвертирате во македонска поддршка (МКД) на следниве веб страници:
https://alati.org/#/enmk   Има и конвертер latinica->кирилица
https://preobrazen.ie.mk (Само за Open Office документи)

Dokolku nekoj tekst e napishan na latinica, kako shto sega e napishano - Можете да го конвертирате во кирилица овде:

Универзален декодер за сите јазици со кирилица (Прочитајте ги упатствата на линкот)

Имајте во предвид дека филмските преводи (титлови) треба да бидат во фонт со македонска поддршка, за да можат сите гледачи да ги видат. 
Доколку ги направите во фонт без македонска поддршка потребно е сите гледачи да го имаат истиот фонт. (ова важи за титловите на Интернет)

Ažurirao Numberguy - 29.Prosinac/Dec.2019 u 00:03
How do you make 7 even? (Take away the S)
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Rujan/Sep.2019 u 21:55
Ne znam makedonski, pa oprostite - ali razumjet ćete (ako ne razumijete neka vam Eden prevede Smile):

Ovdje (u postu) imate linkove na BDS Fontove koje sam radio.
Neki imaju ćirilicu, neki ne. Ali kod većine onih sa ćirilicom sam dodavao i one specifične makedonske karaktere (kad se već radi, šteta je da ih nema) - kao ono K s crticom (što je valjda nešto kao naše Ć koje vuče na K).
Pa kontam - možda vam bude korisno.

P.S. Ovi moji nisu fontovi kao gore, gdje pišeš latinicom, a dobiješ ćirilični tekst (ako sam dobro shvatio - zar neko tako radi titlove i zar su dozvoljeni ovdje?). Pišeš normalno ćirilicom (recimo, standardni UNICODE 1251 - je li tako bi kodna strana?)

Ažurirao baho - 25.Rujan/Sep.2019 u 22:02
Na vrh
Numberguy View Drop Down
Senior translator
Senior translator

∞ №Guy ∞

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Numberguy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Rujan/Sep.2019 u 22:23
Hvala na fontove, ispobacu gi. Isprobao nekoliko fontova od linkove gore koje sam ja postavio i vecina su radili su sa srpskim slova ђћЋЂ. Niko ovde ne postavlja takvi titlova,
ali to ne znaci da neko mozda ne kuca na ova nasa latinica bez kvacica, gde š je sh, ili mozda kuca u neki font, pa hoce zatim da uradi konvert.
A i da bidemo malo otvoreni ove alatke moze da se koriste i za druge prevode, tekstove, ne samo za titlove.

P.S. I ovo isto tako nisu moi fontovi, a ni konvertori.

Ažurirao Numberguy - 25.Rujan/Sep.2019 u 22:40
Na vrh
Numberguy View Drop Down
Senior translator
Senior translator

∞ №Guy ∞

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Numberguy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2021 u 13:33
How do you make 7 even? (Take away the S)
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.