Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - problem s monitorom
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

problem s monitorom

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Zlatkohead View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zlatkohead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: problem s monitorom
    Objavljeno: 16.Travanj/Apr.2006 u 18:18
inače ja sam serviser (ne jela kak su neki srali)... no, ne znam puno o monitora, pa...

prije par dana nakon 3-4 dana ne paljenja računala sam ga naravno, upalio! no, nakon par sati rada, slika na monitoru mi se počela tresti, prekjučer se stalno tresla, jučer je nakon munjevite tresnje se prestala tresti, a danas tu i tamo malo se onak trzne...

dal itko zna što se događa?

evo savjeti ili tzv. prijedlozi što je posrijedi (to su mi frendovi rekli):
1. vratit stare drivere - nije pomoglo, i znam da nije problem u računalu, nego baš u monitoru, jer kad ga iskopčam tad se i onaj znak NO SIGNAL trese...
2. da naravno polako crkava
3. da se to i drugima događalo, tak nešt slično, i da je prestalo...

što vi kažete? inače, monitor je :HANSOL 730E (preživio je pad 'frajke' na njega, no, mislim da je sve iz njega, ta prašina izvađena...)

pozdrav

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2006 u 00:01
Probaj da smanjiš rezoluciju i povećać refresh rate, pa vidi da li će ti se i onda pojavljivati ovaj problem....
I ja nisam neki stručnjak za monitore, ali postoji mogućnost da je ovo u pitanju...
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zlatkohead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2006 u 19:11
pokušati ću... jest da sam već refresh pokušavao, bilo je učinka, no malog...

pokušat ću opet...

p.s. ne namjeravam kupovat novi, sve dok ne crkne, kao na starom računalo... jest da sam taj stari monitor popravio, al to je 14 inča...

Na vrh
Grogi View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Grogi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2006 u 09:03
Ako se javlja situacija da pukne i onda se slika vrati u normalu onda je u pitanju neki kondenzator koji kad se prepuni onda se desava puc-krc. Nista strasno, jeftina opravka. Imao sam slican slucaj pa znam.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zlatkohead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2006 u 19:44
prvotno slika se samo tresla, onda je prestala, pa je opet počela, te je divljački blicala, te onda sa samo počela sužavati s gornje strane ekrana.... tako kroz par dana, sad se samo ponekad suzi s gornje strane...

javih svom serviseru, mislim da još imam garanciju, pa će bit sve okej...

p.s. rezolucija i refresh ne pomažu, kao niti driveri... jest da sam drivere (display adapter) ponovno srušio i digao, te se slika vratila u normalu na neko vrijeme...

p.s.2 a možd je nešt u naponu, ak bakice peku kolače u susjedstvu za Uskrs, te se troši punooo struje, a Elektra to ne zna riješiti na adekvantan način... no, mislim da nije to, jer bi trebalo prestati... vidjet ćemo do vikenda

pa svima javim što je bilo, pa da buduća sranja se lakše rješavaju

pozzz

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2006 u 20:10
Kupi UPS....
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zlatkohead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2006 u 22:48
hmmm.... prenaponsku zaštitu, mogao bi probat

hvala!

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.