Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pc nadogradnja
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Pc nadogradnja

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Rocky View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rocky Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Pc nadogradnja
    Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2006 u 13:42
Ovako ekipa treba mi vaša pomoć.Evo nakon 2 godine odlučio sam nadogradit komp pa mi treba vaš stručni savjet

Koju grafičku,procesor,rame i Hard disk sve to do 2600kn.Hvala svima
Firefox user
Na vrh
Beni View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Beni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2006 u 15:03
a lik kako da ti pomognemo opisi jako detaljno sto zelis novo a sto imas pa ti mozemo pomoci inace nista od pomoci

...opet nazad nakon dugo vramena ...
Na vrh
Rocky View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rocky Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2006 u 15:17
Ovako.Grafička mi je ATI Raderon 9000 series,imam 256DDR ram,a htio bih stavit još 512 rama

procesor mi je intel celeron 1700GHz

a HDD mi je caviar 20GB.A htio bih staviti ovo pa me zanima vaše mišljenje

:Intel Pentium 4  506 2.6 GHz, 1MB cache Level 2 Advanced Transfer Cache, 533 MHz, LGA 775, BOX-

Corsair DDR PC-3200, 512MB, Value Select, non-ECC, unbuffered, DDR 400 MHz, VS512MB400C3-

GECUBE X1300 256 MB, PCI Express, DVI+VGA+TV-OUT, VPU: 450 MHz, mem.clock: 533 MHz 0 dB SILENT EDITION-

Western Digital, Caviar 250 GB, WD2500JS, SERIAL ATA II, 8MB cache, 7200rpm-

Ažurirao Rocky
Firefox user
Na vrh
turky_ View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj turky_ Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2006 u 21:32
pa slobodno si slozi malo jaci komp,ionak ga opet neces nadogradivat par godina,pa da te sluzi neko vrijeme!!??!
mario_turkovic@net.hr
Na vrh
domba20 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj domba20 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2006 u 22:22
zaboravi na grafičku i taj porcesor jer ti ne idu na postojeću matičnu osim ako i nju ne mijenjaš
Na vrh
Rocky View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rocky Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2006 u 09:12
Ovako malo sam razmišljao ono što mi je turky rekao pa sam dšao do zaključka da ću složiti malo jači kopm i evo što sam složio:

AMD Athlon64 3000+ BOX (64-bit, integriran memorijski kontroler, 512K L2 on-chip cache), Socket 939-

Corsair DDR PC-3200, 256MB, Value Select, non-ECC, unbuffered, DDR 400 MHz, VS256MB400C3

GECUBE X1300PRO 256 MB, PCI Express, DVI+VGA+TV-OUT, VPU: 600 MHz, mem.clock: 800 MHz

Western Digital, Caviar 160 GB, WD1600JS, SERIAL ATA II, 8MB cache, 7200rpm

ASUS, A8N SLI, socket 939, nForce4 SLI, FSB HT1000, 4xDDR/400 dual channel,2x PCIex16, 2xPCI-Ex1, 3xPCI, 133*2+SATA*4, RAID 0, 1: ATA133*2+SATA*4 ports, 2xIEEE1394, USB 2.0, 2xGigabit LAN, S/PIDF-out,  EZ Flash, Multi-language BIOS, C.P.R., WinDVD Suite bundle, NV Firewall, ATX (Athlon 64FX/Athlon 64)
Firefox user
Na vrh
T---REX View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj T---REX Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2006 u 18:12

Dobar odabir , ali što češ sa samo 256MB RAM ,stavi barem 512 MB i to jedan modul , a kasnije lagano dodaš još jedan ;(recimo kad financije dopuste) ili odmah ovisi o novčaniku.

Na vrh
dejan-sl View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

deky

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dejan-sl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Srpanj/Jul.2006 u 01:05
Originalno postovano od strane T---REX T---REX piše:

Dobar odabir , ali što češ sa samo 256MB RAM ,stavi barem 512 MB i to jedan modul , a kasnije lagano dodaš još jedan ;(recimo kad financije dopuste) ili odmah ovisi o novčaniku.

a valjda ga je pojačao u ta tri mjeseca.pogledaj lega datume topica

HAJDUK zivi vjecno,Bog i nitko vise!!!!
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Srpanj/Jul.2006 u 12:45
  I kod mene nesto slicno.....vreme je da se radi upgrade.

Masina je slicna , samo, ja imam neke delove pa bih mozda mogao da prodjem jeftinije. Naime, vec imam dva harda, jedan moze da ostane u sadasnjem kucistu, drugi, od 200 GB ide u novo koje treba kupiti. To je stavka jedan.

Treba mi maticna ploca, procesor, memorija i grafika,  a to je ono glavno.
Od procesora mi je zapao za oko  Intelov dual core na 2,67 (pentium D)

Sto se tice ploce, tu jos  nemam neku  jasnu viziju.

Memorija?  Posto je moje poznavanje memorije slabo, tu bih  vas  zamolio za pomoc oko izbora, isto kao i oko graficke. Naime, iako znam da je DDR2  bolja, ima tu dosta varijanti koje su meni nepoznanica.  Ako   bi  zaista  pomogli, pogledajte link

www.pakom.co.yu    pa ce vam biti jasno....kod PCI expres grafickih zaista nemam iskustava. I tu mi je potrebna pomoc. 

Tako da bih na kraju imao dva kompa. Ovaj stari, u koji bi smestio staro napajanje a sadasnje malo procistio i ubacio u novi komp.

Mislim da bi bilo izvodljivo.  Na kraju mi ostaje prodati stari sa sve monitora i kupiti nov monitor (tft)  i mozda vratiti deo novca?

Sadasnji procesor je Celeron 1.7  sa 256 MB rama , stari hard je od svega 40 GB.

Grafika je Ati 9550  (HIS-ova kartica) .  Sta mislite koliko se moze izvuci za taj komp? Sa sve monitora Samsung SyncMaster 753s      ???????????

Unapred hvala na savetima.

"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2006 u 01:50
I niko nista da kaze?  Da l' je ovo iko video i procitao?
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer
Na vrh
Rocky View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rocky Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2006 u 21:10
Ovako,kada ti neće nitko pomoći ja ću ti pomoći.Prvo u stvarnosti taj procesor ne radi sa dvije jezgre,ja bih si radije uzeo neki ATLON recimo 3000 64-bit,je su se pokazali bolji nego intelovi.Što se tiče rama uzeo bih crosair DDR2 jer ti su rami vrhunske kvalitete i performansi,a što se tiče grafulje uzeo bih PCI Express x800xl,to je stvarno vrhunska grafička samo joj ne znam cijenu,a ploču možeš uzet ovu gore što sam ja napisao,a za svoj sadašnji komp možeš dobit od 1700 do 1800kn,eto toliko od mene nadam se da sam barem malo pomogao.Pozdrav
Firefox user
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Srpanj/Jul.2006 u 01:33
1700 do 1800 kuna samo sto mi slabo s njima baratamo, koliko je to evra, dolara?

Kod memorije sam mislio uzeti onu u paru....kako se to zove, izdalo me secanje.
Inace, slazem se da je corsais vrhunska marka. Ona i Kingston.
Inace, i onaj procesor koji sam naveo je 64-bitni.
Sto se tice PCI-grafike, jasno je da idem na tu varijantu, samo ne znam koja bi bila BEST BUY  dakle odnos perfomansi i cena.
Ploca? Pa osnova je bitna, a to je ono sto mene muci.

Inace ako cemo opsirnije o  kompu koji bi posle ostao to bi bio Celeron 1.7
na maticnoj ploci ASUS s533
grafika ATI  9550
256 rama
ostavio bih neki rezac, da li dvd dal  cd rezac nesto bih od optike ostavio, i da hard je maxtorov, 40 GB 
Modem se vec podrazumeva.

Jedino vadim iz kompa  ss2 karticu, hard od  200  GB  i  nesto od optike.
Koliko mislite da vredi ovo sto ostaje? U evrima. Bez monitora.
Monitor je samsungov SyncMaster 753s
Ne znam koliko bi taj monitor vredeo. Vase misljenje???
Hvala Rocky, ali ja bih da ipak ostanem na Intelu.

Schopenhauer
Na vrh
dejan-sl View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

deky

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dejan-sl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Srpanj/Jul.2006 u 01:36

Originalno postovano od strane BELI BELI piše:

1700 do 1800 kuna samo sto mi slabo s njima baratamo, koliko je to evra, dolara?

17000-18000 dinara

Ažurirao dejan-sl
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Srpanj/Jul.2006 u 01:45
A znaci samo dodati nulu i dobijamo dinare....pa tako recite.   Hvala  Dejane.
Imas li ti neko misljenje o onome sto sam naumio da li je sta izvodljivo.

Schopenhauer
Na vrh
dejan-sl View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

deky

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dejan-sl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Srpanj/Jul.2006 u 01:47
e samo dodaš na kraju 0 i eto ti iznos u dinarima,al vidim da si svjestki čovijek pa te ne zanimaju dinari,nego dolari ni manje ni više
Na vrh
duke_of_earl View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Jedi knight

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj duke_of_earl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Srpanj/Jul.2006 u 01:49
Originalno postovano od strane BELI BELI piše:

vidim da imas problema sa kunama:D, ovdje imas odlican konverter valuta, nadam se da ce ti olaksat;)

-All my life I wanted a computer,now I want my life back!

-A day without sex is a day wasted.
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Srpanj/Jul.2006 u 01:59
duke,  hvala ti,  dobar je konvertor, zaista. Kaze da je 1700 kuna nekih 19 hiljada i nesto dinara......

Nego,  nadao sam se vecoj vrednosti.....eh  kako brzo  gube vrednosti  tehnologije koje se tako brzo usavrsavaju. Pitam se da  li uopste ici sada na upgrade ili kasnije, kada ovaj moj bude total kanta?

Schopenhauer
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.