| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Kontroll (2003) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1849 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Kontroll (2003)Objavljeno: 20.Travanj/Apr.2018 u 23:37 |
|
Genijalan film. Na svakih 10-15 minuta ide iz zanra u zanr.Apsolutno zasluzuje mesto u istoriji svetske kimenatografije. Ovo je i mystery, i crime, i triler, i komedija, i drama i romansa i horror. Neverovatan film!
Ocena 10/10. Gluma je fenomenalna, kao da igraju naturscici, koje je snimala skrivena kamera.
|
|
![]() |
|
Vilin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 24.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 1084 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Kolovoz/Aug.2018 u 18:26 |
|
Odlično ukomponovani razni psihopatološki profili nastali kao posledica otuđenja i nedostatka humanosti. Bez obzira na mračnu crtu koja preovlađuje filmom, zabavan je i veoma gledljiv. Sve u svemu all you ned is love, odnosno, ljubav je izlaz.
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1849 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2019 u 22:12 |
|
Hvala na obradi titla i za ove verzije ovog remek-dela.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Studeni/Nov.2021 u 18:46 |
|
Skoro sam gledao film cija tema nije toliko slicna ali me podsetilo na njega. Zanimljiv i neobican film. Preporuka.
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Studeni/Nov.2021 u 21:11 |
|
Koji si to film gledao koji ima slicnoisti sa Kontroll?
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Studeni/Nov.2021 u 21:25 |
|
Koji? Šalji privatnu poruku, ako te ova gornja poslastica na nešto podsjetila, i taj se mora pogledati! A za gornji nemam što puno pisati. Beskompromisni žanrovski miks u kojem će gledatelj bilo kojeg ukusa pronaći nešto za sebe. Prepun
običnih i neobičnih karaktera koji predstavljaju i vrline i mane
modernog društva, a koje je u filmu ugurano u minigrad - podzemnu
željeznicu. |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Studeni/Nov.2021 u 21:36 |
|
Alex je gledao neki film koji ga je podsetio na nas Kontroll.Na to sam mislio u poruci.
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Studeni/Nov.2021 u 21:55 |
|
Pa da, zato sam i napisao da se i to mora pogledati. Ako se on uspije sjetiti koji je to bio. Jer baš sam se naložio. ![]() |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Studeni/Nov.2021 u 23:30 |
|
Taxidermia (2006) i Hukkle (2002), rekao sam da radnja nije toliko slicna ali me podseti na Kontroll i za njega sam mislio da mi je dobar i zanimljiv film kao i ova preostala dva ,neobicna su kao i Kontroll, bar meni, sto ne mora da znaci da gresim, interpretacije, utisci i ukusi su razliciti. To je bila preporuka od jednog naseg pozorisnog reditelja mog skolskog druga. Ostaje mi tab otvoren tako da izgleda da sam stalno online a nisam.
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2022 u 18:24 |
|
Postoji madjarski film Nyomozo Aka The investigator koji je mi je posle Kontroll odmah na drugom mestu po opicenosti i originalnosti. Fenomenalna gluma glavnog glumca patologa, prica puna obrta sa ludackim raspletom....
|
|
![]() |
|
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 14955 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2022 u 21:01 |
|
Pogledao sam ga u cugu i preporučujem.
Pitam se kako je režiser dobio ideju za temu i ambijent da napravi ovako otkačen, čudan film pun bizarnih likova koji se prepliću u ludilu podzemne atmosfere. Odlična gluma i kamera, odnosno brzo prebacivanje scene na scenu gde film dobija na dinamici, tako da naizgled rutinska obična stvar (kontrola karata) postaje napeta, ali i komična avantura. Odlično miksovanje žanrova, kao po recepturi, pa film ne gubi na zanimljivosti, gde čak ima i par parodijalnih scena (kad se spremaju na "dvoboj", susret sa "ofarbanom bandom", kad su kod psihijatra...) U svom tom buketu žanrova, čitav film je u službi borbe protiv drugog, mračnog, demonskog "ja". Hvala aleksayu na preporuci Ažurirao kadetoni - 10.Srpanj/Jul.2022 u 21:15 |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2022 u 21:38 |
|
Posle Kontroll, mi pada na pamet film Nyomozo , koji sam ti preporucio. Mada je to film u drugacijem fazonu....
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |