| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Distribucija filmova starijeg godišta za komercijalna prikazivanja |
Odgovori
|
| Korisnik | |
KrazyM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Distribucija filmova starijeg godišta za komercijalna prikazivanjaObjavljeno: 25.Srpanj/Jul.2017 u 18:25 |
|
Nisam znao gdje da postavim temu, pa eto...valjda sam pogodio :)
Uglavnom, radim u manjem lokalnom kinu kao kino operator i želja publike (a ujedno i moja) je da se prikazuju filmovi "starijeg datuma". Od "Pulp Fiction"-a do "Forbidden Planet"-a, drugim riječima - sve moguće :D Ali naravno da ne postoji distributer (za kojega barem ja znam) u Hrvatskoj ili bliže za takve filmove. Kontaktirao sam kina po Hrvatskoj koja su puštala starije filmove, a oni su za jedan film od distributera iz inozemstva plaćali od 200 do 400 eura po prikazivanju. Nama kao malom kinu je to previše jer se financiramo iz tekućih prihoda (kino nam nije jedina djelatnost) pa dolazi i problem popunjenosti dvorane jer cijena ulaznice nam je 15 kuna a imamo nepunih 200 sjedećih mjesta. Mene zanima da li vi znate nekoga tko distribuira takvu vrst filma na našem području? Znam za par inozemnih, u prvom redu "Park Circus", pa može i prijedlog za neke inozemne koji su povoljniji ili barem pouzdani. I ne, ne mogu prikazivati bez dozvole filmove (mada bi ja osobno riskirao) jer kod nas u tvrtki sve mora biti "crno-na-bijelo" :) Pa, ako možete pomoći, bio bih vam jako zahvalan :) |
|
![]() |
|
Alreadydead
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Srpanj/Jul.2017 u 19:38 |
|
Ne razumem se mnogo u bioskope i autorska prava, ali na osnovu tvoje zadnje recenice pretpostavljam da ti nije potreban distributer da bi mogao da pustis film, vec ti on samo treba zbog autorskih prava, zar ne? Ako je tako, onda bih ja na tvom mestu pokusao da zaobidjem distributera. Sta znam, mozda da kontaktiras osobu koja poseduje autorska prava na film. Ako je to moguce, a mozda je i jeftinije ako je moguce. Moj ti je savet da ne pustas filmove bez dozvole, nemoj da se igras vatrom. :)
|
|
![]() |
|
KrazyM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Srpanj/Jul.2017 u 20:11 |
|
Točno, nije potreban distributer za film, već samo njegova prava da mi možemo puštati. Osim za novije naslove, onda je potreban i film ali to je druga priča.
A već sam pokušao zaobići distributere kontaktirajući Warner Bros, Paramount itd. ali mi smo malčice "premala" firma da bi ih zanimali pa nas upute na velike distributere po svijetu (usto, nije nam to prvotna djelatnost - kinematografija i kultura već komunalno društvo) :D I naravno da ne bi puštao filmove bez dozvole, zato vas pitam za savjet :) Hvala na komentaru! :D |
|
![]() |
|
cersei
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Puppet Master Pridružen: 27.Svibanj/May.2012 Status: Offline Points: 14922 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Srpanj/Jul.2017 u 22:28 |
|
e ovako ti se trebaš obratiti ovima firmama:
BLITZ FILM Continental Film 2ifilm itd oni su ti za to ![]() |
|
![]() |
|
KrazyM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2017 u 13:04 |
|
Od njih i uzimamo filmove za redovnu distribuciju te sam s njima već obavio ovaj "razgovor", sve što imaju za ponuditi je staro najviše 2-3 godine i to nisu baš neki naslovi. I oni ne drže prava za javno prikazivanje filmova koje imaju u svojoj nakladi DVD-a i BluRay-a jer to ide drukčijim postupkom.
Doduše, DISCOVERY ima po meni najraznovrsniju ponudu starijih filmova, već smo prikazali "Princezu Mononoke" od njih i imaju još par OK naslova, u prvom redu Miyazakijeve animirane filmove. CONTINENTAL je prestao s tom vrstom distribucije jer im očito nije isplativa. A s BLITZ-om smo raskinuli ugovor jer uzimaju veću naknadu po jednoj prodanoj ulaznici nego je naša cijena ulaznice, pogotovo za 3D. Najveći su, mogu tako :) 2iFILM je ok, imaju par dobrih horror naslova koji su izašli unazad 2 godine ali to je to od ponude starijih filmova. Ali hvala na sugestiji :D |
|
![]() |
|
NaEdenCovekBratMu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda Pridružen: 02.Srpanj/Jul.2011 Lokacija: Titluša Donja Status: Offline Points: 23296 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2017 u 14:16 |
|
Možda kontaktirati neke od lokalnih televzija,
oni obično prikazuju starije filmove jer nemaju novac da kupe novije. Nešto kao, ugovoriti sesa njima ili njihovih distributera da zajednički kupite prava za prikazivanje. Uopšte ne znam kako to ide, možda i samo lupetam.
|
|
![]() |
|
KrazyM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2017 u 18:43 |
|
Primjetih da većina tih lokalnih televizija prikazuje filmove koji su jako stari i vode se kao "javno dobro" (public domain) i ne treba im distributer niti plaćaju ikome. Tako ću i ja idući vikend - prikazivati "Night of the Living Dead" jer na njega ne postoje prava i može ga se prikazivati posvuda i tko god hoće - na moju sveopću radost :D
Prijedlog za udruživanje snaga sa lokalnim televizijama je odličan, no međutim radim za trgovačko društvo i tako nešto nije moguće. Da predstavljam privatno kino, fizičku osobu ili udrugu, onda bi se to dalo korigirati :) Hvala na "lupetanju", dobra ideja - samo neizvediva u mom slučaju :) |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |