| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Kingkiller Chronicle: The Name of the Wind (202?) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
cersei
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Junior translator
Puppet Master Pridružen: 27.Svibanj/May.2012 Status: Offline Points: 14922 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Kingkiller Chronicle: The Name of the Wind (202?)Objavljeno: 29.Sijecanj/Jan.2017 u 17:39 |
|
The Kingkiller Chronicle: The Name of the Wind (201?) ![]() "Krao sam kraljevne iz grobova uspavanih kraljeva. Spalio sam grad Trebon do temelja. Ubio zmaja. Proveo sam noć s Felurian i otišao zadržavši i zdrav razum i život. Izbacili su me sa Sveučilišta u dobi kad većinu tek primaju. Kročio sam noću putovima o kojima se drugi boje govoriti danju. Razgovarao sam s bogovima, ljubio žene i pisao pjesme od kojih putujućim sviračima naviru suze na oči. Zovem se Kvothe. Možda ste nekad čuli moje ime." Priča o najvećem čarobnjaku svojeg doba koji je nestao s lica zemlje dok legende o njegovim pothvatima kruže i postaju sve nevjerojatnije. No jedan čovjek uvjeren je da može saznati istinu. Ljetopisac, putujući kroničar izgubljenog vremena i zaboravljenih zbivanja, uvjeren je da je nakon godina potrage utvrdio da je neupadljivi vlasnik zabitog konačišta Stanac zapravo čovjek koji jednom riječju može zazvati vjetar. Cijena njegove šutnje je priča, prava istinita priča o tome tko je ustvari Kvothe, odakle je došao i kako je postao strah i trepet zemalja Saveza. Još nema nekih službenih podataka kada izlazi, ko glumi itd, dopunit će se, ali ovo se čeka najviše od svega među nama ljubiteljima fantazije ![]() Prevod radi: Bambula
![]() ![]() |
|
![]() |
|
cersei
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Puppet Master Pridružen: 27.Svibanj/May.2012 Status: Offline Points: 14922 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Svibanj/May.2019 u 20:08 |
|
nadam se da neće zaposliti onu dvojicu idiota da mi i ovu knjigu useru
![]()
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Online Points: 77207 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2019 u 06:44 |
|
Jedan od meni najbližih romana epske fantastike, po meni ne suviše filmičan, ko god i kako god pristupili ekranizaciji, ne mogu tek tako preneti najbitnije čari romana a to je sam Rothfussov stil pisanja.
Usput, i Patrick Rothfuss, poput Martina, ne završava svoj ep u roku tako da u najavi već možemo imati haos oko slobodnijeg/mimo autora nastavljanja serije od strane producenata i ko zna kakvih scenarista. No, videćemo.
|
|
![]() |
|
robin12345
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
precednik Titlovačke republike Pridružen: 03.Travanj/Apr.2013 Lokacija: Winterfell Status: Offline Points: 11390 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2019 u 08:51 |
|
Još nema nekih službenih podataka kada izlazi, ko glumi itd, dopunit će se, ali ovo se čeka najviše od svega među nama ljubiteljima fantazije +
Naravno "Točak Vremena" ( The Wheel of Time")--- od Jordana
![]() |
|
![]() |
|
robin12345
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
precednik Titlovačke republike Pridružen: 03.Travanj/Apr.2013 Lokacija: Winterfell Status: Offline Points: 11390 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2019 u 08:56 |
|
Slažem se Puppetom u svezi stila pisanja Rothfussa i filmičnosti. Mislim da je zato Jordan ko stvoren za novi GoT- 150 golemih bitaka i još toliko srednjih. Čarke se ne isplati brojati. Likova ima više no GoT, jerbo ima 12 kniga
+ je umro pa je čiča miča gotova priča ( završio Sanderson )- Pošto ga uspoređuju s Tolkienovim "Gospdarem prstenova", ja bih dodao - Tolkien za odrasle
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Online Points: 77207 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2021 u 19:48 |
Nećeš mi verovati ali nisam još čitao Jordana, igrom slučaja mi do sada prosto nije došao do ruku. Mada ja i ne volim da započinjem te epopeje od 10ak knjiga ako nisam siguran da će mi svi nastavci biti dostupni a preko glave mi je više da nešto pročitam na srpskom, nastavak na engleskom, treći deo preslušam audio book... 😄😄 Izdavač (Laguna) je rasprodao većinu delova serijala, nema novih tiraža, po bibliotekama takođe fali pola...pokupovaću ih sve vremenom, polovne, pa polako. Sandersona (Put kraljeva, Reči blistavosti kakoveć) čitah doduše, video zašto je upravo on svojevremeno dobio zeleno svetlo da završi "Točak...", možda suviše herojska fantastika za moj ukus ( ta lik je poput boga) ali je vrhunski napisano, ne ispušta se iz ruku. Rothfuss je postao poput Martina, piše rečenicu mesečno 😄, no valjda će ipak uskoro izaći nastavak. Ne znam šta se dešava sa razvojem serije... |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |