| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
100 NAJBOLJIH SRPSKIH FILMOVA |
Odgovori
|
| Korisnik | |
editor
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: 100 NAJBOLJIH SRPSKIH FILMOVAObjavljeno: 29.Prosinac/Dec.2016 u 20:21 |
|
100 najboljih srpskih filmova: "Ko to tamo peva" na prvom mestu Izbor najboljih filmova sačinjen je prema ocenama domaćih teoretičara filma, profesora i kritičara Komedija „Ko to tamo peva", prema scenariju Dušana Kovačevića i u režiji Slobodana Šijana, ponovo je izabran za najbolji srpski film. Izbor 100 najboljih filmova od 1911, kada je snimljen prvi srpski igrani film „Karađorđe", do 1999. organizovala je Jugoslovenska kinoteka. Ovaj film Kinoteka je izabrala i za najbolji 1996. godine, povodom obeležavanja prvog veka pokretnih slika. Izbor 100 najboljih filmova, sačinjen je prema ocenama domaćih teoretičara filma, profesora i kritičara, a među prvih deset su: „Skupljači perja" (na drugom mestu, sa samo tri glasa manje u odnosu na prvoplasirani), „Tri", „Kad budem mrtav i beo", „WR - Misterija organizma", „Buđenje pacova", „Maratonci trče počasni krug", „Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT", „Marš na Drinu" i „Podzemlje" na desetom mestu. Pantelić je za 11. januar najavio promociju novog filmskog časopisa „Kinoteka" na čijoj naslovnici je naš glumac Svetislav Ivan Petrović kojem će u Kinoteci biti posvećena 2017. godina. Kao novi programi, uveliko se pripremaju „Nema sreda", posvećen nemim filmovima, i „Dokumentarni četvrtak" posvećen dokumentarcima. |
|
![]() |
|
sinna
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 15.Travanj/Apr.2017 Lokacija: Dalmatia Status: Offline Points: 5570 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Svibanj/May.2017 u 13:52 |
|
Neka sam Hrvat ali slažem se s dotičnim gospodinom J.Pantelićem da treba takve klasike pogotovo ove koji su nabrojani u prvu100-tku remastirati i digitalizirati,jer prvo šteta da propadaju na trakama jer to je previše skupo odražavanje,a koliko je samo generacija odraslo uz takve filmove i gradilo karakter po njima.Da se mene pita ja bih tu ubacio i serije i dokumentarce.Kada si Srbija to počne sređivati trebala bi se dogovoriti i s Hrvatskom kinotekom pa da zajednički naprave podvig stoljeća koji bi cijenili i stručnjaci i mi amateri.Zato kažem hip,hip huuuraaa.
|
|
|
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |