| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Ixcanul Aka Volcano (2015) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Ixcanul Aka Volcano (2015)Objavljeno: 19.Rujan/Sep.2016 u 00:40 |
|
Ixcanul Aka Volcano (2015) ![]() Režija: Jayro Bustamante Scenarij: Jayro Bustamante Žanr: Drama Jezik: Majanski, Španski Država: Gvatemala, Francuska Trajanje: 93 min María Mercedes Coroy ... María María Telón ... Juana Manuel Antún ... Manuel Justo Lorenzo ... Ignacio Marvin Coroy ... El Pepe Sedamnaestogodišnja Marija, pripadnica plemena Maja živi sa roditeljima na plantaži kafe u podonožju aktivnog vulkana. Mariju očekuje ugovoreni brak ali ona žudi otkriti svijet sa druge strane planine. Prevod je uradio: crni60 |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Vilin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 24.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 1084 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2020 u 11:36 |
|
Sjajan film. Porodice plemena Maja u podnožju vulkana, praktično žive u feudalnom sistemu u 21. veku. Kuća u kojoj žive, kao i okućnica na kojoj uzgajaju nešto malo ovrća i voća, je vlasništvo lokalnog zemljoposednika na čijoj plantaži kafe rade. Ukoliko vlasnik plantaže nije zadovoljan njihovim radom, on može da ih otera sa imanja. Uskraćena su im sva građanska i ljudska prava, jer su uglavnom nepismeni i ne govore španski, zvanični jezik Gvatemale, već samo svoj majanski. Državni sistem ih ne štiti i zato su podložni iskorišćavanju i zloupotrebama, čak i onim najniže vrste. Maje, u ovom savremenom dobu, imaju čudan religijski spoj hrišćanskih i starih majanskih običaja i rituala. Interesantan je detalj, kada se mlada trudnica žali na kiselinu u stomaku, majka joj kaže da je to zbog toga što bebi raste kosa. Tako udaljene kulture i narodi, a toliko puno sličnosti sa našim, balkanskim. Inače, 90% filma je na majanskom jeziku.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |