| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Ima li stickova koji ne peglaju ukošene riječi? |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Cicibaba
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Ima li stickova koji ne peglaju ukošene riječi?Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2015 u 13:50 |
|
Kad prebacim film na stick i uštekam ga direktno u TV dobijem kvalitetniju sliku. Ima logike jer se kvaliteta ne gubi kroz kabel.
No zanima me ako i kod vas na taj način nema ukošenih slova, dakle sva su slova preko sticka koji je spojen u TV ravna. Leži li to do vrste sticka ili TV-a ili obojeg? Imam 148cm led LG, na njemu pegla kosa slova kao i na LG led monitoru. Koristim flash stick marke "takeMS" i "Verbatim" stick. Molim vas, ako netko zna postoji li određeni stickovi koji ne ravnaju ukošena slova. Iako mi se čini da je to do TV-a, nadam se da sam u krivu i da ima određena vrsta sticka koji prikazuje titlove onako kakvi jesu. Želim svima ugodne blagdane i sretnu Novu godinu.
|
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72045 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2015 u 15:53 |
|
Nema to veze sa stickom nego sa TV-om i njegovim playerom.
|
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
LjubicaSP
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
upir translator Pridružen: 08.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 51204 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2015 u 16:47 |
|
I ja mislim. Imam jedan media plejer koji ne prkazuje italik, a Samsung tv prikazuje.
|
|
|
|
![]() |
|
Cicibaba
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2015 u 17:32 |
|
Mislim na utor za USB stick u TV uređaju. Ne o playeru. Stvar je u tome ima li TV opciju mijenjanja fontova, ili barem Italic, ukošena slova. Primjetio sam da je svaki snimak bolje kvalitete kad ne ide preko "žica". Ja sam se eto ponadao da postoji USB-stick koji sâm ima mogućunost prikazivanje ukošenih slova. Tehnologija je u strelovitom usponu pa ako takvog sticka još nema možda već sutra osvane u prodaji. Tko zna. :)
|
|
![]() |
|
celestinaBB
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Prosinac/Dec.2015 u 13:03 |
|
I ja sam počela gledati filmove preko USB-sticka, naravno, TV treba imati utor za njega. Primjetila sam da je slika bolja. Nije mi toliko bitno kod BluRay snimaka već ovih prvih izdanja novih filmova gdje je slika standardno loše kvalitete. Tu onda dolazi do izražaja direktan spoj sa TV ulazom jer mislim da koliko god bio kvaltetan HDMI kabel, ipak se izgubi ako ništa ono barem mali dio kvalitete slike. Ali Italic (ukošena) slova nisam imala priliku vidjeti i sigurno je do TVa i vjerojatno postoje marke i modeli koji podržavaju tu mogućnost. Ja na LG isto nemam opciju namještanja, odnosno izbornik za fontove. Šteta. Nadam se da će tu funkciju koju neki modeli TVa imaju početi slijediti i drugi proizvođači televizora. Ili da ih stave za početak na monitor telke. Uglavnom, ja sam navikla gledati filmove preko sticka iz razloga bolje kvalitete slike, nema razvučenih kabela do TVa a i sam postupak skidanja na stick je dječja igra.
SRETNA NOVA GODINA SVIMA
|
|
![]() |
|
cersei
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Puppet Master Pridružen: 27.Svibanj/May.2012 Status: Offline Points: 14922 |
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Prosinac/Dec.2015 u 13:27 |
|
Stetna Nova.. pardon Sretna Nova svoj Neboo familiji......
![]()
|
|
![]() |
|
valkanela
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Prosinac/Dec.2015 u 15:36 |
|
Kao sto Iro kaze, to je do TV playera, neki imaju Java, Android itd. OS, a tvoj LG mozda pogoni WebOS. TV player je u biti aplikacija koja ne podrzava mnogo s titlovima, poput mog Sony Bravia koji reproducira sve zivo, al za titlove je ko nekada albanska televizija. Jedan sitni bijeli font i rahat. Ako hoces nakosena slova, prebaci srt u sub/idx format (ne simple), pa gledaj tako, ako ti TV podrzava taj format titlova.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |