Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Filmovi i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ženski kutak
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Ženski kutak

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Ženski kutak
    Objavljeno: 25.Listopad/Oct.2015 u 00:58

Pošto svi znamo da mi žene volimo Džejn Ostin, Šarlot Bronte, romantiku, g. Darsija, pisma, haljine, poeziju, kočije, princa na belom konju itd., otvaram ovu temu za preporuke filmova i serija, kao i razmenu mišljenja u vezi tzv. "period drama" i romantičnih filmova/serija. Muškarcima strogo zabranjen ulaz, osim ako nisu g. Darsi ili neka romantična duša LOL

Znam da je VBojana ekspert za ovu temu, a bogami nije ni Knegi daleko (iako se pravi da nije romantik LOL).

Moje preporuke (zasad):

Pride and Prejudice (TV Mini-Series 1995) - glumačka postava je neodoljivo simpatična

Jane Eyre (TV Mini-Series 2006) - odličan izbor glumaca i scenografija

Sense and Sensibility (1995) - zabavan film, Kejt Vinslet  + Hju Grant

Tess of the D'Urbervilles (TV Mini-Series 2008) - malo mračnija priča i nepotrebno razvlačenje radnje, ali dobra

Filmovi/serije koji nisu bili loši:

Lost in Austen (TV Mini-Series 2008) - zabavna mini-serija

Becoming Jane (2007) - loše razrađena priča

Sense & Sensibility (TV Mini-Series 2008) - više mi se svideo film iz 1995.

Bright Star (2009) - lepa scenografija, ali film je nekako isprazan

Ajde zasad toliko, pa ću dodati još kad se i vi raspišete LOL

P.S. Gledao neko North & South (2004) i Little Dorrit (2008)? Sad skidam. Smile

Ažurirao CSInvestigator - 25.Listopad/Oct.2015 u 01:18
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
VBojana View Drop Down
Translator
Translator
Skvoglavica

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VBojana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Listopad/Oct.2015 u 08:59
North & South je odlična, a Little Dorrit mi je onako. S nestrpljenjem čekam razvoj ove teme, a javiću se kasnije sa svojim predlozima. Smile
Na vrh
cersei View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Puppet Master

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cersei Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Listopad/Oct.2015 u 09:34

kako brate ovo ženski kutak?? 

ja se ponadah da ono arrow torzo i tak to, kad ono cmizdravi romaniLOLLOL

protestiram anggry
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Listopad/Oct.2015 u 16:10
Originalno postovano od strane cersei cersei piše:

kako brate ovo ženski kutak?? 

ja se ponadah da ono arrow torzo i tak to, kad ono cmizdravi romaniLOLLOL

protestiram anggry

LOL

Ja se nisam nadala, jer znam CSI. Više voli plakati, nego balaviti. LOL

Elem, Bubba i Čudo su odavno za mene rekli da "kamen ne plače"LOL, tako da ne mogu mnogo doprineti, ali evo, za početak,

The Notebook (2004) - za meneu top 5 filmova, što se ove tematike tiče.

Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Listopad/Oct.2015 u 18:44
A Titanik, Bojo? LOL
Ja počinjem da cmizdrim još na pola filma, jer znam šta će se desiti LOL

Gledala sam Bleak House (TV Mini-Series 2005), nije mi bila nešto serija.

Na vrh
cersei View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Puppet Master

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cersei Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Listopad/Oct.2015 u 22:27

fala bogu danilo ne smije u ovu temu, pa ću ja odabrat poster za zidLOLLOL

THE MUŠKOgrin

Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Listopad/Oct.2015 u 10:21
Mmmm, Hju može uvek. Embarrassed
Mada sam više za to da ga gledam u Real Steel (2011) , The Wolverine (2013)Embarrassed i svim X-Menovima, za ovu temu nek bude dobra, stara, ženska laganica Kate & Leopold (2001)

CSI, da ne citiram momke opet. LOL Titanik je imao šmek samo prvi put, jer sam ga gledala u bioskopu s drugom. Sve posle je već viđena priča, koja me više ne fascinira.

Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
VBojana View Drop Down
Translator
Translator
Skvoglavica

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VBojana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Listopad/Oct.2015 u 22:01
Meni su ubedljivo na 1. mestu Atonement i Brokeback Mountain. Oba sam gledala nekoliko puta i mogla bih još.
Uz njih, od drama: A Moment to Remember, Gegen die Wand, The English Patient, Dogfight, The Way We Were, House of Flying Daggers, 2046, Keith, Elvis and Anabelle, L'appartement, Somersault, A Walk to Remember, Doctor Zhivago, My Life without Me, Stage Beauty

Laganiji: One Day, Definitely Maybe, The Brothers McMullen, Bend It Like Beckham, Adventureland, The Family Stone, The First Time, Flipped, Just Like Heaven

Ima toga još, ali da ne preterujem. LOL

Što se serija tiče, australijska Offspring je neprevaziđena, ali nažalost nema prevoda, a za I sezonu čak nema ni engleskih titlova. Unhappy I moram ovde da ubrojim, iako nisu namenski romanse, Fringe i Everwood. I naravno - My So-Called Life.
Na vrh
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Listopad/Oct.2015 u 23:29
Od tih nabrojanih, uglavnom su mi svi prosek, a najviše su mi se svideli 2046 i A walk to remember.

Doduše, nisam gledala Gegen die wand (iako mi stoji jedno dve godne na hardu LOL), Dogfight, The way we were, Elvis and Anabelle, Stage beauty i The family stone.

Od serija sam gledala Fringe i My so-called life. Obe dobre.

Ovaj mi je među omiljenim filmovima:  When Harry Met Sally... (1989)

Ovaj isto obožavam: Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Ovaj je laganica, uvek ga gledam, kao Lajanje na zvezde LOL: 10 Things I Hate About You (1999)
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Listopad/Oct.2015 u 09:11
Originalno postovano od strane VBojana VBojana piše:

Fringe

Ovu seriju sam najviše gledala upravo zbog odnosa Pitera i Olivije, ali CSI je naglasila koji filmovi i serije ovde idu, pa s emoramo toga držati. LOL

Nego, kad tako nabacate naslove ubijate volju za diskusijom. Ajmo redom, jedan po jedan zašto da, zašto ne. U to ime

Originalno postovano od strane CSInvestigator CSInvestigator piše:

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Iako većina (pogotovo momaka) ovaj film stavlja na listu među prvih pet, meni nije ni blizu. Tačnije, dopadao mi se do momenta (SPOJLER) kad sam saznala za brisanje. To me toliko razbesnelo (u smislu ko ima pravo da briše moje sećanje i moje iskustvo, bez pitanja!) da mi je pokvarilo ukus i utisak o celom filmu. Neke stvari ne mogu da prihvatim, bez obzira kakvu pouku i poruku nosile.

Na vrh
VBojana View Drop Down
Translator
Translator
Skvoglavica

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VBojana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Listopad/Oct.2015 u 09:30
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

ali CSI je naglasila koji filmovi i serije ovde idu, pa s emoramo toga držati. LOL

Uvek omanem kad postoje pravila kojih se treba pridržavati. LOL

Slaba je vajda od mene, onda, jer nisam baš ljubitelj klasičnih romantičnih filmova. Smile
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Listopad/Oct.2015 u 09:43
Meni pričaš? LOL Ne pamtim kad sam poslednji put gledala "ženski film". Bolja bih bila u diskusiji o crtaćima, pa čak i hororima. LOL
Elem, setila sam se još jednog iz prekambrije. LOL Znam da mi se on mnogo dopao i da bih mogla da ga gledam opet. Prava ženska laganica. How to Lose a Guy in 10 Days (2003)Wink

Na vrh
VBojana View Drop Down
Translator
Translator
Skvoglavica

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VBojana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Listopad/Oct.2015 u 10:09
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

How to Lose a Guy in 10 Days (2003)Wink

Taj se i meni svideo. Baš je onako "mozak na otavu", što se preporučuje s vremena na vreme LOL
Na vrh
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Listopad/Oct.2015 u 17:26
Žene, žene LOL Možete da pominjete i serije i filmove i crtaće koji su u vezi ove tematike, npr. Drakula je horor, ali je isto tako i ljubavni LOL

U ženskom kutku, ženska pravila LOL
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Lipanj/Jun.2017 u 16:41
Možda (a možda i ne) nam se pristup romantičnim filmovima razlikuje, no i muškarci gledaju romanse, neki od meni veoma dragih filmova se itekako dotiču i te toplije, nežnije strane ljudske prirode.

E sad...stoji da eto igrom slučaja ne volim ovde navedene period-drame, i da mi je ukus ponegde iščašen...ali eto, kada smo već kod "period" filmova...meni je Brem Stoker's Dracula (1992) veoma drag. Film koji iz određenog ugla može da se posmatra kao romansa. Ljubav toliko jaka da izliva bes samog Boga, večno prokletstvo, nemir/neuspokojenost i patnju koji traju vekovima. Ljubav je zapravo glavni motiv, pokretač te priče, iako itekako film spada u horor. (a i kakva je to ljubav bez užasa? Tongue ).

Da i ne počinjem o npr In the Mood for Love (2000) Wong Kar Wai-a, to mi je sigurno jedan od najlepših filmova sa temom ljubavi.
Volim i npr She's so lovely (1997)...histerična, luda, divlja i beskompromisna ljubav...verovatno onakva kakvom je oduvek volim sanjati kao jedino ispravnu. Ili npr True Romance (1993) naslov sve govori sam, direktno iz Tarantinovog uma, Clarence i Alabama će zauvek ostati jedan od meni najdražih filmskih parova....Ili recimo jedan od mojih dražih guilty pleasure filmića...Conspiracy Theory (1997) ...Gibson sjajan kao paranoični psihotičar, ludo i detinje zaljubljen u lik koji tumači Julia Roberts, prosto ima scena koje me raspamećuju...njega kao gotovo progonitelja koji uz Can't take my eyes off you na radiju, iz svog taksija u po' noći posmatra iz dvogleda prozore Robertsove...te meni bliža scena kada je on poziva u svoj stan, nudi je kafom, no tako zaljubljen i pogubljen ne može da se seti šifre katanca kog paranoično drži na frižideru (da mu neko ne bi otrovao hranu  LOL), te počinje mahnito da muca o tome šta sistem radi deci od malena, pretvarajući dečake u poslušne izviđače, devojčice u male domaćice, i nastavlja da brblja nepovezano o koječemu, dok ga, sirota, milica gleda i plače, od tuge koliko je tip nenormalan....E tako je meni bilo uvek kada god sam pokušavao da se objasnim kakvoj milici, mogle su samo da plaču, u neverici.

Blesavljenje na stranu, iako naravno razumem naslov teme, zbilja mislim da većina nas (tipova) voli makar poneki film iz tog romantičnog spektra, koji je zapravo veoma širok, sa velikim ljubavima koje se nalaze eto i na možda neočekivanim filmskim mestima (upravo mi pade na pamet i sjajni Punch-Drunk Love (2002) ). Smile

Ažurirao puppet_master - 23.Lipanj/Jun.2017 u 16:44
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Lipanj/Jun.2017 u 17:55
Taman sam pomislila kako nikad ne bih očekivala od momka toliku analizu Conspiracy Theory (1997) kad povuče paralelu sa svojim životom i sve mi bi jasnije. LOL
S druge strane, slažem se s tobom da se veliki broj filmova različitih žanrova može posmatrati i kao romansa, jer je ljubav/mržnja/jaka emocija prema nečemu osnova skoro svake priče. Wink

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Lipanj/Jun.2017 u 18:50

Stvarno volim Conspiracy Theory, verovatno zbog paralela (ma, ko nije bio makar polulud, taj nije ni voleo LOLLOL ) no delom sam ga naveo i da bi se, možda, više muškaraca upisalo u temi Smile
Ako mi, tipovi, već krećemo da kolutamo očima (mada, iskreno sumnjam u to da je takva većina, a kamoli svi) kada se pominju Jane Austen ili čak Notebook, možda će biti lakše da se "otvorimo" sa Conspiracy Theory....ili sa Kopolinim Drakulom LOLLOL Meni je doduše duh tog viktorijanskog vremena dalek (mada, valjda je Austen pisala nešto pre tog perioda, što je meni još i dalje duhom), kao i dobar deo tamošnjeg/tadašnjeg mentaliteta, a ne to što su tu po sredi ljubavne priče, ima milion romantičnih filmova koje volim. Iz drugih epoha doduše. Smile

Hajde kada sam već spominjao Wong Kar Wai-a u kontekstu ljubavnog filma, obožavam i Chungking Express

Na vrh
cersei View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Puppet Master

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cersei Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Lipanj/Jun.2017 u 18:52
jel to danilo napravio novi nick da može u ženskim sobama lajat?LOLLOL
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Lipanj/Jun.2017 u 18:57

Eto mi sad, sada sam još i Danilo LOL Prvo mi ne veruje da nisam ko zna koji ranije banovani član, sada mi krade identitet, daje nova imena...propast totalna LOLLOL

Pa ja laprdam po gomili tema LOL, a moja glavna teza iznad, je ta da ovo uopšte nije (samo) ženska tema. Approve
Na vrh
cersei View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Puppet Master

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cersei Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Lipanj/Jun.2017 u 19:01
ok .....tema je za sve žene i one koji se tako osjećajuLOLLOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.