Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Celeron i Pentium procesori?
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Celeron i Pentium procesori?

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
J.U.R.A. View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

May the Force be with you...

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj J.U.R.A. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Celeron i Pentium procesori?
    Objavljeno: 01.Studeni/Nov.2005 u 19:58

(INTEL)

Nerazumijem se u ovom području, vidio sam da su najskuplji celeronovi procesori isto skupi kao i najjeftiniji pentiunovi procesori, nerazumijem u čemu je tolika razlika, to bi mi morali objasnit!!

Na vrh
ZoranMM View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ZoranMM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Studeni/Nov.2005 u 22:58
Sve ti je u cachu.Celeron ima naviše 256 a PENTIUM od 512 do 1GB.Pa ti odluči manje ili više.Celeron ti je samo jeftinija verzija Pentiuma.Na kraju češ Celerona promjeniti kad tad za Pentiuma zbog njihovih perfomanci.Vjeruj mi ja sam to prošo.
NO PROBLEMO
Na vrh
žile View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Zli titlovi.net moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj žile Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Studeni/Nov.2005 u 12:53
Celeron je sranje.Pentium je sranje.Pentium uzet ako se stvarno puno programa mora vrtit u isto vrijeme ili zbog video obrade ili manjka sredstava za mjenjanje cijele platforme.Celeron nikako jer je najgori procesor na tržištu.Pentium na 1800MHz je bolji od Celerona na 2800MHz,a bilo koji AMD Athlon osim onih arhaičnih je bolji od oba.Celeron ima 128KB cachea,pentium northwood ima 512KB,a prescot ima 1MB.Po meni je bolje uzet northwood,ako već mora imat pentiuma.
@ZoranMM - moj Athlon ima 256KB i radi na 2300MHz i provjereno rastepe Pentiuma northwood na 2800 u igrama,dok u miltitaskingu pentium ima prednost i tu njegove vrline završavaju.
Rezime - AMD igre
               Intel(samo PENTIUM) video obrada i multitasking
Evo vam ukratko.Suzdržite se od komentara tipa: kako,otkad,i sl. da je pentium lošiji od AMD;rezime-komentara koji potiču iz neznanja i ne praćenja tržišta u posljednjih par godina.Svemu u prilog ide to kako je prošli mjesec prvi put u povijesti upravo AMD preoteo veći dio tržišnog kolača sa 52:48!Intel nešto sere i prijeti no dok ne prestanu samo frekvencije dizat u nebesa i ne izmjene arhitekturu svojuh procesora nemaju šanse.
Na vrh
ZoranMM View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ZoranMM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Studeni/Nov.2005 u 10:30

Jer znaš največi proizvođač compa a to ti je DELL mjenjao je AMD za INTEL misliš da je to bezveze.Oni ti daju miljune za istraživanje  tržišta tako i proizvoda.I nije sve u igrama.(DELL-XPS).

Ažurirao ZoranMM
NO PROBLEMO
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Studeni/Nov.2005 u 12:21
Slažem se sa žile -tom oko podele : AMD - igrice, Intel - skoro sve ostalo... Pošto ja skoro uopšte ne igram igrice, a bavim se filmovima (svakojaka obrada...) meni moj Preskot sa 3.2 Ghz( nešto malo overklokovan), radi odlično(doduše mana mu je grejanje, ali pošto imam big tower Chieftec sa brdom kulera i to se da srediti... ) Primera radi, DVD film od dva ipo sata prebacim u DivX za nešto više od sat i 45 minuta... Međutim , mislim da je sve to stvar ličnih prohteva i subjektivnog mišljenja....
Mi smo isuviše sitne ribe ( u ovom moru plavom) da bismo raspravljali ko je bolji.... i donosili zaključke po tome da li je DELL uzeo AMD ili Intel... ( DELL NIJE PROIZVOĐAČ ničega, oni bi se pre mogli nazvati "oni koji sklapaju"...) Ogromne su tu pare u pitanju, da bi se prostim razmišljanjem došlo do zaključka....
Tako, J.U.R.A. koliko para imaš, takav procesor kupi....
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.