| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Windows 10 |
Odgovori
|
Stranica 123 10> |
| Korisnik | |
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72027 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Windows 10Objavljeno: 26.Rujan/Sep.2014 u 21:37 |
Windows 9 Technical preview dolazi 30. rujnaVeć neko vrijeme glasine sugeriraju kako se u Redmondu spremaju otkriti novu generaciju operativnog sustava Windows prije isteka mjeseca. Uistinu, Microsoft je i službeno poslao pozivnice na događanje koje će se odviti 30. rujna, s naslovom koji obećava prikazati 'što je sljedeće za Windows i poduzetništvo'. Iako su neke pojedinosti vezane uz 'devetku' već otkrivene zahvaljujući onima koji su se uspješno dočepali koliko-toliko funkcionalnog builda sustava, postoji mogućnost da će Microsoft ipak iznenaditi pokojom značajkom - posebno zbog spomena enterprise segmenta u pozivnici. Cortana bi se s Windows Phone platforme mogla pojaviti i u punokrvnom
operativnom sustavu, a ostaje se tek za nadati kako neće biti ograničena
samo na tržište SAD-a. Windows 9 bi trebao donijeti i inteligentno
rješen središnji sustav obavijesti, virtualne radne površine poput onih
na OS X platformi, a očekuju se i nove verzije velikog broja
predinstaliranih aplikacija poput Music i dr. tportal.hr |
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Rujan/Sep.2014 u 22:51 |
|
Što šarenije i veselije... to se taži!
|
|
|
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72027 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Rujan/Sep.2014 u 23:29 |
|
Nije li to ovaj vikend u BG-u?
|
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
Wuk86
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Rujan/Sep.2014 u 12:13 |
|
Meni i 7ca savršeno odgovara
.
|
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Rujan/Sep.2014 u 13:02 |
|
Odgovarao je ljudima i XP pa su ga ubili.
|
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
Wuk86
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Rujan/Sep.2014 u 19:11 |
|
Nažalost..
|
|
![]() |
|
cersei
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Puppet Master Pridružen: 27.Svibanj/May.2012 Status: Offline Points: 14922 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Rujan/Sep.2014 u 19:20 |
|
a jesu se požurili, ja tek i to teška srca prešla na sedmicu
|
|
![]() |
|
wlaki86
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 28.Ožujak/Mar.2011 Lokacija: Krupanj Status: Offline Points: 151 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2014 u 10:07 |
|
Odnosno neće se zvati 9 -ka,nego 10 -ka...
|
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Listopad/Oct.2014 u 13:54 |
|
Da win ne bi Windows 9 mešao sa windows 95 i 98.
|
|
|
|
![]() |
|
Fokan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Listopad/Oct.2014 u 14:37 |
|
Inače, Mozilla je najavila da će u skoroj budućnosti izbaciti i zvaničnu verziju (do sada je to bila samo testna - http://www.mozilla64bit.com/) svoga 64-bitnog internetskog pretraživača (Nightly) što se povezuje sa informacijom da će Windowsi 10 biti izbačeni na tržište samo u 64-bitnoj verziji odnosno arhitektura x86 postaje prošlost.
Kao što znamo Firefox normalno radi na 64-bitnoj 7-ici ali ako se uzme u obzir da konkurencija odnosno IE, Chrome i Opera imaju svoje 64-bitne verzije, sasvim je jasan stav tvrtke da ne želi zaostajati. Interesantno, prije nekakvih 9 mjeseci su odlučili zaustaviti razvoj 64-bitnog Firefoxa ali su se zajednica i korisnici glasno pobunili i negodovali pa je razvoj nastavljen. Moja iskustva sa Nigtly-em su bila vrlo dobra. |
|
![]() |
|
jafforidza
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
YT insider Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2009 Status: Offline Points: 3249 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Listopad/Oct.2014 u 14:49 |
|
x86 arhitektura zaista polako postaje stvar prošlosti, ali ne verujem da će Windows 10 biti samo u x64 verziji iz razloga što Technical Preview verzija postoji u obe varijante.
|
|
|
I hope for nothing, I fear nothing, I am free.
|
|
![]() |
|
redorm76
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2014 u 10:58 |
|
Zanimljivo pa valjda je moralo 8-mica se pokazala loše (nemam je zaključak slušaljući komentare ljudi koji su probali). Ja ću ostati na W7 na starom PC-u koji radi perfektno, al kad kupim novi komp ukoliko proizvedu stabilan OS preći ću na novi svakako. Nevidim poentu da menjam svakih pola godine-godinu operativni sistem koji donosi samo kozmetičke izmene i nove ikone
|
|
![]() |
|
prijatelj.v
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Listopad/Oct.2014 u 15:27 |
|
stabilan Win...?
da li mislite da je Microsoft-u u interesu da izbaci takav OS ? jedno je sto (uglavnom) vecina nas preuzme taj novi Win "za dz"...a drugo je sto neke firme itd. daju "parice" za to.Poenta price je da korisnici koji nisu dali ni "Bogu tamjana" najvise kritikuju taj novi Windows...da ne bude zabune (i ja sam medju njima)... Dalje,oko pogledamo neku retrospektivu Windowsa,ipak je svaki naredni poboljsan...i manje je "ranjiv" na razne (zlonamerne) software... Primera radi,ja koristim Win 8.1 od kada je izasao bez ikavih antivirusa (samo sa onim njegovim "defender" koji se redovno azurira ______________________________________________________________________________ po meni,proslo je vreme onih "sarenih" (aero glass) operativnih sistema jer...na kompu treba nesto da radim a ne da gledam kako on izgleda Ovaj novi Win 10 (preview) je jos u povoju....ali po nekim (opet mojim) testovima bice stabilniji,brzi itd..od prethodnih.... I za kraj....kako je zamisljen neki OS u bliskoj (nama dalekoj) buducnosti : znaci,nama je potreban samo bilo kakav komp,mobilni,tablet itd...sa kojim cemo da "izadjemo" na net - a tamo posle imamo (kao storage) mocan komp preko koga sve radimo....mislim da ovako nesto vec postoji (mrzi me da trazim) ako neko ima info slobodno neka dopuni moj post,pozz... |
|
![]() |
|
Fokan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Listopad/Oct.2014 u 16:43 |
|
Sve će biti "u oblaku". Trebat će nam samo varijacija na temu "monitor, tastatura i modem". Nikada privatni korisnici nisu donosili prave novce Microsoftu, lova leži u velikim sustavima, pogotovo državnim administracijama. Zato se i ne bave pretjerano borbom protiv piratizacije svoga OS-a kod malih korisnika, teško je ako ne i nemoguće to kontrolirati.
Postat ćemo vlasnici ničega a potrošači svega. |
|
![]() |
|
prijatelj.v
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Listopad/Oct.2014 u 17:16 |
|
bas tako kolega...
hteli smo virtualni svet..."eto nam ga"... |
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2015 u 21:51 |
|
Vredi li ovo? Jel probao neko, kakav je, brzi? Skidam WindowsTechnicalPreview-x64-EN-US 3.8gb, da vidim cisto kako ide.
|
|
![]() |
|
prijatelj.v
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2015 u 17:13 |
|
Misljenja su podeljena...
Ne znam sta te konkretno zanima ? Ja koristim Win 10 od kada se pojavio.Naravno,u svakoj verziji ima bagova,pojedine aplikacije lose ili uopste ne rade ali...zato su neke stvari (po meni) bolje resene nego u prethodnim verijama Win OS-a. Inace,sledeci "build" (9920 ili 9921) izlazi 21-og ovog meseca,pozz... |
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2015 u 17:50 |
|
Samo sto sam instalirao preview, trajalo je predugo. Mislio sam da instalacija ide preko boot-a, a ono obicna instalacija preko double click na setup.exe
.Preko autodetect nasao mi je odgovarajuce drajvere AMD-Catalyst-Omega-14.12-Without-DOTNet45-Win8.1-64bit. Cisto onako me zanima sta radi, sta ne radi na win10, na igre oseca li se neko poboljsanje, bilo sta, sta je bolje u 10 od sedmicu/osmicu...
|
|
![]() |
|
prijatelj.v
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2015 u 19:22 |
|
Ne znam sta si skinuo ? Na zvanicnom MS sajtu imas poslednji build 9901 (WindowsTechnicalPreview-x64-EN-US) ISO - koji "nabacis" na flash sa "Rufus" ili "Windows 7 USB-DVD Tool" - restart i normalno boot-ujes instalaciju koja traje 10-tak min. A mozes i da narezes na disk - ti si verovatno uradio (neki upgrade) pa je ceo proces dugo trajao.
Win 10 (uglavnom) sam pronadje sve drajvere.Sta radi a sta ne radi...ovo je vec diskutabilno (stvar ukusa i licnih potreba) - recimo : -ja ne koristim antivirus vec samo Win Defender koji se redovno azurira i sasvim je dovoljan (meni) -na Win 10 (cak i WMP 12) otvara "uglavnom" sve A/V formate bez ikakvih dodatno instaliranih kodeka,filtera,splitera itd... -Win 10 trosi vise memorije ali je (opet po meni) brzi od prethodnih OS-a -igrice ne koristim pa ne znam kako rade... Naravno,testiraj pa donesi odluku jer (kao sto sam pomenuo) sve je ovo stvar ukusa i licnih potreba - izbor je na tebi... Ažurirao prijatelj.v - 16.Sijecanj/Jan.2015 u 19:34 |
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2015 u 21:22 |
|
WindowsTechnicalPreview-x64-EN-US 3.8gb sa zvanicnog MS sajta.
ovo sam skinuo, preko rufus sam ubacio iso na usb stick, restart odaberem usb hdd, i ostane slika na windows logo duze vreme, hdd ne radi nista. Primetio sam da se sporije ucitava, 1,1gb ram memoriju trosi, 60 procesa u pozadini... Sad cu da trazim taj 9901.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 123 10> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |