| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Dekalog Aka The Decalogue (1989) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
bojan969
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Dekalog Aka The Decalogue (1989)Objavljeno: 22.Travanj/Apr.2014 u 21:14 |
|
The Decalogue (1989) "Dekalog" (originalni naslov) ![]() Žanr: Drama Trajanje: 10 x 55 min Država: Poljska, Z. Nemačka Jezik: Poljski Režija i scenario: Krzysztof Kieślowski Uloge: Artur Barcis, Olgierd Lukaszewicz, Olaf Lubaszenko, Piotr Machalica, Jan Tesarz, Katarzyna Piwowarczyk Henryk Baranowski, Krystyna Janda, Aleksander Bardini, Stanislaw Gawlik.... Poljska televizijska serija Dekalog, snimljena je 1989. godine. Režirao ju je glasoviti Krzysztof Kieślowski. Uz Krzysztofa Piesewicza, Kieślowski je i suscenarist deset intrigantnih jednosatnih filmova, inspiriranih Deset zapovijedi. Svaka epizoda bavi se jednom ili više moralnih i etičkih dvojbi s kojima su suočeni likovi, smješteni u suvremenu Poljsku. Impresivnu glazbu za seriju skladao je Zbigniew Preisner. Serija je najbolje televizijsko ostvarenje glasovitog autora, nagrađeno brojnim međunarodnim nagradama. "Tijekom 6000 godina ova su pravila bila neupitna. Unatoč tome kršimo ih svaki dan. Ljudi osjećaju da nešto u životu nije kako valja. Postoji neka vrst ozračja koja ljude sada okreće drugim vrijednostima. Oni žele promišljati temeljna životna pitanja i to je vjerojatno stvarni razlog htijenja da se ispričaju ove priče." izvor: mojtv |
|
![]() |
|
![]() |
|
Bardemov sin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Pridružen: 20.Ožujak/Mar.2012 Lokacija: Dejton, Ohajo Status: Offline Points: 490 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Svibanj/May.2014 u 12:08 |
|
Alal mu vera...
Ažurirao Bardemov sin - 26.Svibanj/May.2014 u 14:52 |
|
![]() |
|
Kampfar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Nadri-talentovan Pridružen: 07.Lipanj/Jun.2010 Lokacija: Kruševac Status: Offline Points: 4136 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Svibanj/May.2014 u 13:13 |
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2370 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Sijecanj/Jan.2023 u 19:09 |
|
Imam želju da odgledam ovu seriju, samo ne znam odakle da je skinem.
Ako neko zna neka mi pošalje link u privatnoj poruci.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Sijecanj/Jan.2023 u 19:13 |
|
Ostvarenje je vrh, dramaska serija, imas jos nekoliko dobrih od istog reditelja.
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2370 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Sijecanj/Jan.2023 u 20:17 |
|
Hvala članovima hidden_gem i Gewehr98 na brzom odgovoru, hvala Aleks na preporuci. Bio je ciklus filmova ovog reditelja pre nekoliko godina na jednoj televiziji, ali sam gledao čini mi se samo Tri Boje Plavo. ![]() |
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Veljaca/Feb.2023 u 23:09 |
|
Pogledao sam prvu i drugu epizodu, i pola treće, nisam uspeo da se povežem sa pričom, likovima, ništa me nije dotaklo, nema emocija.
Verovatno je problem u meni, tako da ću za sada odložiti gledanje ostalih epizoda, sama atmosfera mi je mučna, hladna,, likovi depresivni, očajni, uplakani, uplašeni, preozbiljni ponekad, a tek arhitektura zgrada koja me odbija sa sve snegom i bolničkim ambijentom. Ostaviću da odstoji neko vreme, pa ću se vratiti nekad da završim započeto. Nemam pozitivnih kritika, za sada. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |