| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Deu tae-ro ra-i-beu aka The Terror Live (2013) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
NaEdenCovekBratMu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda Pridružen: 02.Srpanj/Jul.2011 Lokacija: Titluša Donja Status: Offline Points: 23296 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Deu tae-ro ra-i-beu aka The Terror Live (2013)Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2014 u 15:54 |
|
Teror u eteru Терор во етерот Žanr: triler, akcija, krimi Zemlja porekla: Južna Koreja Trajanje: 97 minuta Sinopsis: Yoon Young-Hwa, bivši prezenter na vestima hoće da povrati svoju poziciju preko njegovu emisiju, koja prenosi intervju s jednim teroristom. Trejler: Uloge: Jung-woo Ha, Duek-mun Choi, Jin-ho Choi, Da-wit Lee i ostali... Režija: Byeong-woo Kim
Ažurirao icemaher - 06.Svibanj/May.2014 u 22:46 |
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 187781 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Veljaca/Feb.2020 u 02:21 |
Preneto iz dnevnika gledanja filmova.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2022 u 12:32 |
|
Može ovde svašta da se napiše,upotpuni opis, odakle je proistekla ideja za most, i zašto baš to područje Seula, neke dodatne zanimljivosti, žanr, pojedinačno analiziranje onoga što je prikazano, mesto i izbor profesije, gluma i drugi kinematografski elementi, da li ima propusta, da li su mali ili veliki, da li u nekim trenucima deluje naivno ili je pak ta naivnost iskorišćena kao tehnika za..., da li oni utiču na kvalitet i utisak, nije potrebno, u konačnom bitna je poruka(e) koju film šalje gledaocima i povremeno da se malo zapitamo itd.. Ok mi je film. A ukratko i uopšteno zbog čega bi išao kao spoiler pa sam stavio sivo. U suštini kritika sistema ( koju uvek treba istaći, da li se postiže efekat, pa ponekad se postiže, u većini slučajeva se ne postiže, zavisi od 'težine' i mnogo drugih faktora), i doticanje tri glavne oblasti u okviru etike, koje se danas najviše proučavaju. U tu svrhu u vidu simbolike, za mesto radnje minimalistički uzeta jedna radijska soba medijske kuće i korišćenja hiperbole radi naglaska,efekta i shvatanja poruke. Svidela mi se jako rečenica sa kraja filma, tj. pitanje " Da li je stvarno teško reći izvini" , a ja bih dodao " Da li je teško reći hvala" ili pak "Da li je teško reći pogrešio sam", i to je za diskusiju, a dosta se se često ljudi to pitaju, itd.
Ažurirao AlexDeLarge - 24.Ožujak/Mar.2022 u 13:00 |
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2022 u 10:28 |
|
Ne bih da zalazim detaljno u analizu filma, prošlo je dosta vremena otkako sam ga odgledao pa se neke stvari i zaborave. Sećam se samo da me je film ostavio ravnodušnim. Za moj ukus, prilično neubedljivo i dosadnjikavo ostvarenje. Deja vu gomile američkih trilera snimljenih sa sličnom tematikom. Znaju to Korejanci i bolje.
![]() |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2022 u 11:26 |
Pa i ja sam ga gledao odavno nego imaju tri stvari koje su me podsetile recenica sa kraja filma, koju cesto ponavljam i ovako, kao i jos par slicnih,i Mapo most kojim sam prosao kada sam 2015. bio u Seulu i oni natpisi na njemu, a zatim uslovi pod kojima sam video kako rade u jednoj fabrici nesto slicno kao kod nas rudari. Uz karijere u medijskim kucama, meni lepu poruku salje, naravno da su preterali sa desavanjima u smislu preuvelicavanja i namestanja to mi je zasmetalo, najvise na kraju, moglo je i na drugi nacin i napetije ( ili pak slicno) a opet uz minimalisticki pristup prostoru gde se odvija radnja , gluma Ha Jung-woo-a odlicna, jedan od omiljenjih korejskih glumaca. Naravno ukusi su razliciti
, ali meni dobro ostvarenje ako zanemarimo to namestanje i preterivanje ( mislim da su to kreativnije mogli da odrade). A podseti me i na Midnigh FM koji mi se takodje svidja.Ažurirao AlexDeLarge - 30.Ožujak/Mar.2022 u 11:55 |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2022 u 16:44 |
|
Za razliku od bgv-a ja ga nisam zaboravio, ali svojevremeno nisam htio komentirati. Tehnički je u redu i vizualno i glumački pa i s pričom, ali on je upravo rekao u čemu je kardinalni grijeh. Nema onaj neki posebno korejski ugođaj. Prepisan je stil od Holivuda, moguće da je i namijenjen za "strano" tržište pa zato. Preporuka tv i radio spikerima, ostali komotno zaobiđite.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2022 u 22:07 |
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2022 u 23:44 |
|
Ne gledam rimejke osim ako je original nedostupan ili nema ni naše ni eng. titlove.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77212 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2022 u 08:05 |
|
Meni se bome u najvećoj meri dopao. Neposredan, konkretan, pravolinijski, ne gubi se vreme na gluposti, film sa postepeno narastajućim tenzijama, što je zapravo odrađeno vrlo vešto i nije tako često i u mnogo bolje potkovanim filmovima, prosto se u nekom već činu zna zagubiti napetost, ovde to nije slučaj. Voleo bih da je i bombastičniji, sa još većim ulozima, malo jačeg budžeta, te i da sam se makar malo više vezao za centralnog lika, nije baš dopirao do mene lik onako kako bih ja to voleo, ali ništa od toga nije kakva mana koja remeti film, ovaj prosto funkcioniše, ispunjava svoje zadatke, udara tamo gde treba, biva efektan u svojim zamislima, i najbitnije od svega, meni interesantan.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |