| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Thief of Bagdad (1940) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
bojan969
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Thief of Bagdad (1940)Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2014 u 19:03 |
|
The Thief of Bagdad (1940) ![]() Žanr: Porodična fantastična avantura Trajanje: 106 min Država: Engleska Jezik: Engleski Režija: Ludwig Berger, Michael Powell Scenario: Miles Malleson, Lajos Biró Uloge: Conrad Veidt ... Jaffar Sabu ... Abu June Duprez ... princeza John Justin ... Ahmad Rex Ingram ... duh "Bagdadski lopov" ekranizacija je glasovite priče iz "Tisuću i jedne noći". Nije to od vremena nijemog filma pa do danas ni prva ni zadnja ekranizacija te bajke ali je zato najbolja. Prvi dio filma, eksterijeri, snimani su u Maroku a zbog Drugog svjetskog rata ostatak je filma snimljen u Hollywoodu. Premda su na filmu radila tri redatelja, umjetnički doprinos Michaela Powella bio je presudan. I glumački ansambl bio je vrlo dobar, specijalni efekti i za današnje vrijeme maštoviti, a glazba Miklosa Rosze, te fotografija u boji Georgesa Perinala i Osmonda Borradailea nezaboravni su. U ulozi gigantskog duha iz boce nastupio je glasoviti redatelj nijemiih filmova Rex Ingram. Film je osvojio 3 Oskara - za scenografiju, vizualne efekte i fotografiju. VIŠE: mojtv |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2022 u 14:32 |
|
Jedna od najvoljenijih avantura mog detinjstva.
Moji vršnjaci su voleli Star Wars (pa, nismo uhvatili baš taj voz, u moje vreme je zapravo izašla Imperija), Indianu Jonesa, Back to the Future, dok sam ja pa bio dečački zaljubljen u ovaj film, te Wizard of Oz (1939), Jason and the Argonauts (1963), Clash of the Titans (1981)... Umeđuvremenu, efekti su napredovali a mene pa oni nisu ikada više odbijali od filmova negoli danas, čast retkim izuzecima.
|
|
![]() |
|
brgljez
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2025 u 22:12 |
|
odličan film koji pogledam jednom u cca 5 godina. raskošna produkcija, krasan scenarij, apsolutno neviđeni efekti za to vrijeme, simpatični sabu u ulozi abua i odličan veidt kao jaffar. od zanimljivosti, čudo kako je taj film uopće dovršen i kako je ispao dobar s obzirom na to što se sve izdešavalo.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |