Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Lola rennt Aka Run Lola Run (1998)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Lola rennt Aka Run Lola Run (1998)

Lola rennt

Lola rennt (1998)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

1998

Žanr:

drama, kriminalistički, triler

Trajanje:

81 min

Režija:

Tom Tykwer

Scenarij:

Tom Tykwer

Glavne uloge:

Moritz Bleibtreu
  >  Manni
Franka Potente
  >  Lola
Heino Ferch
  >  Ronnie
Herbert Knaup
  >  Vater
Joachim Król
  >  Norbert von Au
Julia Lindig
  >  Doris
Nina Petri
  >  Jutta Hansen
Ludger Pistor
  >  Herr Meier
Armin Rohde
  >  Herr Schuster
Lars Rudolph
  >  Herr Kruse
Sebastian Schipper
  >  Mike
Suzanne von Borsody
  >  Frau Jäger

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
bojan969 View Drop Down
Administrator
Administrator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojan969 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Lola rennt Aka Run Lola Run (1998)
    Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2014 u 20:30
Run Lola Run (1998) 
"Lola rennt" (originalni naslov)

Žanr: Akcija, Krimi, SF
Trajanje: 80 min
Država: Nemačka
Jezik: Nemački, Engleski, Japanski

Režija i scenario: Tom Tykwer

Uloge:

Franka Potente ... Lola
Moritz Bleibtreu ... Manni
Herbert Knaup ... Vater
Nina Petri ... Jutta Hansen

Film prikazuje dešavanja koja kontroliše sama sudbina i prikazuje konstantno "šta ako" koje se javlja u svakom momentu 
i koje lako može da promeni događaje koji slede. 
Priča prati događaje između Lole i njenog dečka Manija , kog ona očajno pokušava da spasi od smrti nabavljajući mu ogromnu sumu novca 
koju je on nepažljivo izgubio. 
Povešće vas na tri različita putovanja sa Lolom, koje kontroliše sudbina, pokazujući vam šta bi se desilo na svakom, 
i sve "šta ako" koji su u stvari temelj svih ishoda priče.  izvor: tripod

Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2022 u 23:12
Meni jako drag film. Tom Tykwer je odmah posle uradio odlican film Der Krieger und die Kaiserin, kasnije i adaptaciju Perfume: The Story of a Murderer kao i Cloud Atlas. Dosta stavri je prikazao i `zagrebao`, otvara cudno determinizam/epistemologija, istrazivanje sta se zbiva kada moraju da se donesu brze odluke, animacija, staticne fotografije, pokretne slike, malo efekat leptira kroz tri alternativne stvarnosti ( podseca malo i na Blinde chance skoro sam ga pogledao ponovo), malo oko ljubavi i seksualnosti ( malo podseca u nekim delovima na Sliding Doors (1998)) uz specificnu muzicku podlogu, koja daje na ritmu mozda zivotna trka, prelazenje preko prepreka uz niz slucajnosti. Malo igra i sa kamerom. Moze jos da se napise, neke scene da se analiziraju, ali eto ukratko. U svakom slucaju ko do sada nije, eto preporuke, kao i za ostale filmove od  Tom Tykwer-a, ili pak procitati pomenute knjige. 

Ažurirao AlexDeLarge - 01.Srpanj/Jul.2022 u 00:15
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2022 u 09:00
Tom Tykwer je svakako jedan od najinteresantnijih umetničkih imena, sad vež dobrano srednje generacije. Njegovi rediteljski poduhvati su veoma dobri, skoro pa klasici. Cloud Atlas je možda i najbolji SF poslednjih 10 godina, a u rangu sa klasicima žanra. Alex, svi filmove koje si nabrojao su neizostavna lektira. Ima Tykver još dobrih filmova, a o njegovoj svestranosti govori i to da je komponovao muziku za najnoviji "Matrix"...
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2022 u 11:25
Slazem se, svestran je ( reziser/scenarista, producent,  a i radi meni bar odlicnu filmsku muziku). Matrix Resurrections nisam hteo da gledam, osim pomenutih gledao sam jos cetiri Die tödliche Maria ( njega sam gledao posle Lole, ali nemam pojma o cemu se radi isto kao i International, tako kao da i nisam), Winterschläfer i Heaven Raj njih se secam Babylon Berlin (odgledao prve dve sezone i svidela mi se ali nisam nesto odusevljen, vidim da se sad prikazuje na nekom kanalu) cekam cetvrtu, pa u kontinuitetu sve cetiri sezone, ne mogu vise da pohvatam i popamtim sve. Mozda ubuduce za serije da uzmem puppet-ov fazon i zapisujem o cemu se radi, radnja i ono najbitnije, i pred emitovanje sledece sezone procitam.

Ažurirao AlexDeLarge - 01.Srpanj/Jul.2022 u 11:58
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2022 u 11:58
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Mozda ubuduce za serije da uzmem puppet-ov fazon i zapisujem o cemu se radi, radnja i ono najbitnije, i pred emitovanje sledece sezone procitam.

Pa i ne može se drugačije (doduše, to sam pričao za ranije, ne radim to godinama već), ne posle previše hiljada filmova iza sebe. U mom konkretnom slučaju, ja zbilja često već posle par sedmica umom budem na kakvom pedesetom mestu, veze nemam sa detaljima filmova/serija koje sam odgledao ako ne bude i gore (počnem pa shvatim da sam to već gledao skoro) LOL Svakako da pamtim koješta ako je zbilja bilo efektno po mene, no to se sve ređe dešava. 

Sada ne mogu ni zamisliti praćenje kakve serije u onom klasičnom, nekadašnjem smislu jedne epizode sedmično. Gde sada da pratim kakve god da su priče tokom više meseci, pa otkud znam šta se sve dešavalo pre par dana meni lično a kamoli nekim tamo likovima serije Confused
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2022 u 14:22
Ja to nisam radio, cekao sam uglavnom da se emituje cela sezona, ili bar da je pri kraju pa da gledam, a najvise su me nervirale one kod kojih sezonu podele na dva dela sto se emitovanja tice, ali izgleda da cu morati za serije da zapisujemSmile.
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Kolovoz/Aug.2023 u 12:09
Ponovo sam odgledao ovaj dobar film
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,191 sekundi.