| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Poklosie Aka Aftermath (2012) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Poklosie Aka Aftermath (2012)Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2013 u 19:20 |
|
Poklosie (2012) * Aftermath * ![]() IMDb Režija: Wladyslaw Pasikowski Scenarij: Wladyslaw Pasikowski Žanr: Drama, Triler Jezik: Poljski Država: Poljska Trajanje: 107 min Maciej Stuhr ... Józef Kalina Ireneusz Czop ... Franciszek Kalina Zbigniew Zamachowski ... Wlodzimierz Nowak Danuta Szaflarska ... Herbalist Jerzy Radziwilowicz ... Rector Zuzana Fialová ... Justyna Wojciech Zielinski ... Antek Danuta Borsuk ... Barmaid Andrzej Mastalerz ... Priest Janusz Pawlak Anita Poddebniak ... Shop assistant Magdalena Gnatowska ... Woman in shop Ryszard Ronczewski ... Franciszek Sudecki Zbigniew Konopka ... Bank's manager Elzbieta Romanowska ... Barmaid Lech Dyblik ... Woodcuter Savremena drama o antisemitizmu i kolektivnoj krivici jednog poljskog poljoprivrednog sela, čiji su stanovnici pobili svoje sugrađane Jevreje i ukrali njihovu imovinu. Priča je ispričana kroz prizmu dva otuđena brata, Franciszeka Kalina koji se nakon smrti oca vrati u svoj rodni kraj, nakon što je decenijama živio u Chicagu i njegovom bratu Jožefu. Iako grad nije identifikovan, priča je inspirirana masakrom koji se dogodio u julu 1941 godine, u selu Jedwabne na sjeveroistoku Poljske. Nacisti su odobrili seljanima pokolj Jevreja i ljudi koji su ih sakrivali u kućama koje su spalili do temelja. NAGRADE: 2013: Polish Film Awards Maciej Stuhr, dobitnik nagrade za najboljeg glumca Allan Starski, dobitnik nagrade za najbolju scenografiju Nominacija za najbolji film Jaroslaw Kaminski, nominacija za njbolju montažu Danuta Szaflarska, nominacija za najbolju glumicu Malgorzata Braszka, nominacija za najbolju kostimografiju Jan Schermer, Bartosz Putkiewicz, Jan Freda, nominacija za najbolji zvuk 2013: Jerusalem Film Festival Wladyslaw Pasikowski, dobitnik nagrade za najbolji film Prevod je najavio Gaca62 |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Gaca62
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator Legend
The Legend of titlovi.com Pridružen: 20.Kolovoz/Aug.2007 Status: Offline Points: 3363 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2013 u 23:13 |
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2013 u 18:04 |
|
Hvala Gaco ![]() |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
insideman
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 30.Sijecanj/Jan.2011 Lokacija: Trstenik Status: Offline Points: 380 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2013 u 19:26 |
|
hvala za prevod
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 187781 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Kolovoz/Aug.2018 u 01:16 |
|
Film Posledice ( Poklosie 2012) prvenstveno govori o otuđenju i teškom
nasleđu kako dva brata tako i okoline. Brat koji se na dojavu ljudi iz
sela da nešto nije u redu, vraća kući zatiče ne brata kojeg je poznavao
već stranca koji se čudno ponaša. Čudno je ipak blaga reč za ono na šta
nalazi na porodičnoj njivi koja zbog naslaganih spomenika više podseća
na groblje. Iskopavanje i slaganje spomenika je uzrok bojkota celog sela
prema starijem bratu koji pronalazeći spomenike saznaje i istinu o
masakru koji su napravili seljani nad Jevrejima čiju su imovinu posle
podelili između sebe. Mislim da film zbog poruke koju šalje film zaslužuje svačiju pažnju.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Svibanj/May.2024 u 22:23 |
|
Svideo mi se film jer otvara mnoga pitanja, žanr je pogođen dakle drama sa elementima , pa može se reći trilera, fantazija nije, možda su mislili fikcija ali koja je ipak zasnovana na... mada je režiser naveo da nije adaptacija knjige nego na osnovu znanja i sramote. Opis već je puno rečeno i otkriveno, možda je moglo malo uvijeno bez nagoveštaja, ali dobro. Jeste i otuđenje , breme, i što je navedeno, da li istina ubija ili je ona ubijena, ili jedno i drugo, i ponašanje i starijih i mlađih, ..., zanimljivo da se analizira, baš teška situacija. ali mislim da je priča univerzalna i ne mora da se veže za dato mesto, vreme i dešavanja koja su prethodila, na mnogim mestima je tako bilo, samo eto treba neko i tu priču da ispriča, mada prošle godine smo imali bar tri filma o tome. Mislim da vredi pogledati. Hvala za prevod! |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |