| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Kings of Summer (2013) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Gajtana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Junior moderator
Pridružen: 03.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Points: 5466 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Kings of Summer (2013)Objavljeno: 13.Rujan/Sep.2013 u 08:38 |
|
Režija: Jordan Vogt-Roberts Scenarij: Chris Galletta Žanr: Komedija, Drama Jezik: Engleski Država: USA Trajanje: 95 min IMDb Uloge:
Nick Robinson...Joe Gabriel Basso...Patrick Moises Arias...Biaggio Nick Offerman...Frank Erin Moriarty...Kelly Craig Cackowski...Mr. Larson William Sonnie...Track Suit Nathan Keyes...Paul Cristoffer Carter...Construction Kid Megan Mullally...Mrs. Keenan Priscilla Kaczuk...Grandma Keenan Marc Evan Jackson...Mr. Keenan Alison Brie...Heather Eugene Cordero...Colin Gillian Vigman...Carol Mary Lynn Rajskub...Captain Davis
Radnja filma: Tinejdžer Joe Toy je svakim danom sve više frustriran ponašanjem svog samohranog oca koji pokušava upravljati njegovim životom. Zajedno sa svojim najboljim drugarom Patrickom i čudnim momkom sa imenom Biaggio, bježi u šumu u kojoj odluče sagraditi kuću, kako bi bili slobodni od njihovih obaveza i roditelja. Kada je završe, mladići odluče živjeti u njoj kako bi sami upravljali svojom sudbinom. Da li će uspjeti opstati u novoj sredini punoj izazova? N A G R A D E:
2013: Dallas International Film Festival Jordan Vogt-Roberts: dobitnik nagrade publike 2013: Sundance Film Festival Jordan Vogt-Roberts: nominacija Grand Jury nagrade
|
|
|
Kad pitaju kako ste, uvijek recite ODLIČNO! Razveseliti će te prijatelje i rastužiti neprijatelje!
|
|
![]() |
|
insideman
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 30.Sijecanj/Jan.2011 Lokacija: Trstenik Status: Offline Points: 380 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Rujan/Sep.2013 u 15:31 |
|
Ovo se čeka
|
|
![]() |
|
insideman
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 30.Sijecanj/Jan.2011 Lokacija: Trstenik Status: Offline Points: 380 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Rujan/Sep.2013 u 23:30 |
|
Nisam više mogao da čekam prevod.
![]() Ozbiljne životne teme kojima se film bavi obrađene su u zabavnom tonu, sa dosta odličnog humora od prve do poslednje scene koji me je pregršt puta od srca nasmejao. Zbog tečne i hipnotišuće režije i prirodne i realne glume većeg dela postave potpuno sam utonuo u film i imao osećaj da se sve odigrava u mom okruženju. Ipak, imam jednu veliku zamerku... kratko traje. Alarm prerano budi iz sna. Stand by me Into the wild i još po nešto. Tako bih najkraće opisao ovaj film koji mi je baš prijao. p.s. Moises Arias je zvezda u najavi. |
|
![]() |
|
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
štap i šargarepa Pridružen: 07.Prosinac/Dec.2006 Lokacija: odmah iza ćoška Status: Offline Points: 6275 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Rujan/Sep.2013 u 12:27 |
|
Druže, prevod je zaista zahtevan, sa puno lokalnog slenga i dosta blesavom pričom koju moram da uskladim, a posle i da adaptiram na naš jezik. Pored svega toga, moram da prerađujem i tajming, jer je ovako nemoguće pratiti film. Previše prekratkih linija koje bi izbezumile ljude. Zar želiš da me posle linčuju ili unajme plaćenog ubicu. |
|
|
Bolje živeti jedan dan kao lav, nego ceo život kao miš
|
|
![]() |
|
insideman
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Listopad/Oct.2013 u 12:14 |
|
Samo ti radi kako misliš da je ispravno i koliko god ti je potrebno. Ja sam imao preveliku želju da gledam film pa sam zato uradio to sa engleskim titlom
|
|
![]() |
|
kizo973
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Uploader
Pridružen: 18.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Points: 1194 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2013 u 12:13 |
|
Prijevod postavljen, možete ga skinuti O V D J E. Hvala prevoditelju.
|
|
![]() |
|
nosundayfear
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Uploader
Pridružen: 09.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Jugoslavija Status: Offline Points: 1251 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2013 u 16:17 |
|
Prva polovina filma je predobra, ali se onda žene umešaju i pokvare stvar :)
Ovaj Moises Arias je razvalio kao Biaggio. |
|
|
Clouds come floating into my life, no longer to carry rain or usher storm, but to add color to my sunset sky.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77212 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Lipanj/Jun.2022 u 14:43 |
|
Duhovit i pitak filmić o odrastanju, možda ne originalan ali svakako interesantno ispirčan, što uvek volim da vidim.Trojica klinaca, od toga dvojica iscrpljena ponašanjem svojih roditelja i treći koji se prosto prišljamčio ekipi, odlučuju da se odmetnu od kuće i na sred kakve šume sagrade sebi dom, sve u ime slobode i tog mladalačkog bunta. No, menjati jednu, možda nefunkcionalnu porodicu za drugu, neka i bližu, ne znači nužno naći mir i idilu, što naši junaci ubrzo uviđaju... Lep film, najkraće. Bilo bi preterano reći da se malim delom možda naslanja na prilično ozbiljniji Into the Wild, iako se poneko poredjenje možda i nameće, no ovo je pre svega vedriji, lagodniji film od pomenutog i njegova draž je na prvom mestu u samom humoru koji lepo funkcioniše, kao i u likovima. Kings of the Summer se obraća ipak mlađoj publici, možda nije loše napomenuti i to. Kako bilo, topao i zabavan, prilično dalek od danas tipično vulgarnih filmova o (kao) odrastanju, eto filma koji nije ni sladunjav, ni "prljav", kakav se zapravo može bez kolutanja očima odgledati sa klincima. Mali Biaggio (Moises Arias) je preblesav lik, krade svaku scenu, pa šta god se drugo dešavalo u kadru. Preporuka.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |