| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Savage Innocents (1960) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Savage Innocents (1960)Objavljeno: 24.Srpanj/Jul.2013 u 18:05 |
|
The Savage Innocents (1960) ![]() IMDb Režija: Nicholas Ray Scenarij: Hans Ruesch, Franco Solinas Žanr: Avantura, Krimi, Drama Jezik: Engleski Država: Francuska, Italija, Velika Britanija Trajanje: 110 min Anthony Quinn ... Inuk Yoko Tani ... Asiak Carlo Giustini ... Second Trooper Peter O'Toole ... First Trooper Marie Yang ... Powtee Marco Guglielmi ... Missionary Kaida Horiuchi ... Imina Lee Montague ... Ittimargnek Andy Ho ... Anarvik Yvonne Shima ... Lulik Anthony Chinn ... Kiddok Francis De Wolff ... Trading Post Proprietor Michael Chow ... Undik Film je adaptacija romana 'Top of the World' švicarskog autora Hansa Rüescha Inuk, eskimo lovac živi u ekstremnim uslovima arktičke pustinje, i ima malo kontakta sa bijelim ljudima. Prilikom odlaska u trgovinu zbog razmjene, ubije misionara koji je odbacio njegovu tradicionalnu ponudu hrane i žene. U teškim vremenskim uslovima policija krene u potragu za njim jer je prekršio zapadnjačke zakone. Inuk spasi život jednog policajca i preživjeli policajac se mora odlučiti između sprovođenja zakona i zahvalnosti Inuku. TITL |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Moderator
Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 14940 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Svibanj/May.2019 u 21:26 |
|
Odavno nisam pogledao film koji me je ovoliko razbesneo, verovatno pod uticajem dokumentaraca o Inuitima/Eskimima koje volim da gledam.
Film je pokušao da prikaže razlike i sukob dva načina života/civilizacije u surovim uslovima Arktika kroz život jednog Inuita, lovca koji se drži tradicionalnog načina lova i shvatanja. Par puta sam hteo da ga ugasim, a ipak nisam jer volim da gledam ta snežna prostranstva, pse, sanke, taj ambijent. E sad, šta me iznerviralo. Za naše pojmove, Inuiti/Eskimi su naivni, prostodušni, dobroćudni i primitivni, ali način na koji su prikazani prelazi granice korektnosti, ponekad kao da je cilj bio ismejavanje i ponižavanje tog naroda. I u zanatskom/režiserskom smislu ima amaterskih propusta, što ne bi smelo da se desi filmu koji je premijeru imao u Kanu, neautentično
žena Inuitkinja počupanih/uređenih obrva ! - ne zna ništa o porođaju i tradiciji odgoja dece !- nekoliko puta sama traži i menja odluku sa kojim mužem će biti! - ulaz u iglo otvoren bez krzna i koža! ostane bez skoro svih pasa, a onda ima čopor! itd- Ovo ne pišem da bih nekoga odvratio od namere da gleda. Naprotiv, pogledajte, nikako nije loš film. 7/10 |
|
|
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |