Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - DVB-T2/DVBTC ZEMALJSKI PRIJEMNICI
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

DVB-T2/DVBTC ZEMALJSKI PRIJEMNICI

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Grmeclija View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Grmeclija Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: DVB-T2/DVBTC ZEMALJSKI PRIJEMNICI
    Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2013 u 08:48
Problemi oko zemaljskog digitalnog prijemnika AMIKO HD-8200 SERIES. Ovaj prijemnik prima sve kanale iz Srbije i Hrvatske. Problem kod ovog prijemnika je prikazivanje snimljenih filmova i učitavanje titlova. Učitani titlovi su na ekranu TV veoma loši, pojavljuju se isključivo u donjem levom uglu ekrana. U uputstvu i na sajtu Amiko nigde nema koje titlove podržava ovaj prijemnik. Molim sve ljude od iskustva i zanja da pomognu u softveru za ovaj prijemnik. O iskustvu u ostalom delu ovog prijemnika, naknadno.
Na vrh
Grmeclija View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Grmeclija Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2013 u 18:15
Odista sam sem se namučio sa ovim Amikom. To je Amiko THD-8240 T2 Ci Sx E. Prikazuje većinu filmova. Otkrio sam i hrvatska i srpska slova (š,đ,ž,č,ć) u latinici pritiskom na crveno dugme daljinca i odabirom osnovnih vrednosti Win-1250 ili WIN-1251. Problem je što titl ide u levom donjem uglu ekrana i ne stoji već šeta. Inače prijem digitalnih kanala iz Hrvatske i Srbije (RTSHD i ostali je odličan. Poslednji njihov softver je: Amiko_Hd8200_Series_1.5.37.mcas. Ali on ne popravlja ništa kod titla, a ni pristupa Youube, jer je pristup na ful paketu wireless neta spor. Pošto je ovo odista najčitaniji i najposećeniji sajt na Balkanu i možda i u Evropi, nadam se da će neko umešan pomoći meni i drugim korisnicima, da olakša nam gledanje snimljenih filmova sa titlovima sa ovog sajta.
Na vrh
soskic71 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj soskic71 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Travanj/Apr.2013 u 02:40
1. Nije Amiko THD nego HD

2. Uputstvo za upotrebu u pdf formatu - http://www.amikostb.com/download.php?id=470
Na vrh
Grmeclija View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Grmeclija Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Travanj/Apr.2013 u 10:02
Hvala. Oznaku thd i ostalo sam našao na jednoj maloj nalepnici na kutiji. Uputstvo sam dobio na engleskom, a i skinuo odnosno sa sajta. Tamo nema kako podesiti titl. Titl mi i dalje ide u levom donjem uglu. Ukoliko je moguće, molim Vas za detaljnije uputstvo ili softver ili link ka softveru koji to rešava. Napominjem da isti titl na DVB-T2 TV  Vox i sa istog stika ide normalno. 
Na vrh
soskic71 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj soskic71 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Travanj/Apr.2013 u 22:50
Evo link za najnoviji FIRMWARE_UPGRADE na  fw 1.5.42

http://www.amikoalienusa.com/?p=805

Možda će titlovi da prorade. Ako ne prorade, reci mi da im napišem molbu za objašnjenje. Gotovo sam je već napisao, jer zaista ne vidim ni u jednom uputstvu sva nameštanja titlova, nego samo uopšteno - ali onda sam se "dočepao" ove navedene stranice.
Na vrh
Grmeclija View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Grmeclija Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2013 u 17:27
Hvala, nisam stigao do sad da instaliram fw 1.5.42. Upravo sam ga instalirao. Titl samo ima bolja latinična naša slova. I dalje ide u donjem uglu ekrana s leve strane, a ne kako treba na sredini ekrana. Još nisam probao pristup internetu, ali i to ću, jer sam danas ima ergometriju srca i holter, pa nisam stigao. Hvala na pomoći i molim da pomogneš da se ovaj Amiko dotera kako zaslužuje.
Na vrh
Grmeclija View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Grmeclija Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2013 u 19:22
Išao sam i na ovaj sajt: http://www.amikoalienusa.com/ ali i tamo nisam našao rešenje za titlove. Odgovor od proizvodjača nisam dobio iako sam slao upit i ponovio na engleskom. Izgleda da im je ovo komplikovano. Titlovi ovog sajta su besprekorni i na TV Vox LCD32T2 800-32, koji ima DVB-T2/DVBC tjuner i prključak za stik, što znači da Amiko pleyer softverski nije dobar. Priključite se ko zna, ume, može i hoće.
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2013 u 20:53
Evo ti moje iskustvo s DVB-T reciverima:

Prvo su ljudi u HR počeli kupovati MPEG-2 recivere jer su bili jeftini, a TV pretplatnici su od HTV-a dobili bonove za kupnju s popustom. Onda su shvatili da susjedi Slovenci i Madžari emitiraju u MPEG-4 pa su pokupovali i te recivere. Nakon toga su penzići počeli pizditi jer se moraju boriti s dva daljinca (od TV-a i recivera), a mlađe generacije zato jer njihov reciver ne vrti divxe ili ima premali font slova. Onda su uletjeli kablovski operateri i penzićima uvalili kablovsku s analognim signalom da ne moraju imati dva daljinca, a mlađi su je uzeli zbog sportskih, filmskih i drugih paketa. Nakon toga su svi navalili kupovati LCD, LED i plasma TV jer im je pala cijena pa im reciveri nisu više bili potrebni. Uglavnom, u roku od dvije godine DVB-T reciveri su prošli put od Hi-tech naprava do nepotrebnih kutija. 

Prvi LCD koji sam kupio bio je LG-jev model s MPEG-2 reciverom na kojeg sam kasnije "nadogradio" Infinity HD8000 MPEG-4 reciver koji mi služi za gledanje HD filmova. Otprilike dva ili tri puta godišnje pogledam što se nudi na slovenskim programima.

Možda je drugačije izvan velikih gradova, ali ovako ti je to iz moje perspektive.
Na vrh
Grmeclija View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Grmeclija Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2013 u 21:25
Ovde preko Dunava, imamo sreću da možemo pratiti i Hrvatske, Srpske i Madjarske TV programe. Istu muku smo preboleli. Kupovali DVB-T resivere i tad smo primali Tv kanale iz Hrvatske i jedno vreme iz Srbije, posle je došao DVB-T2 tako da nismo mogli pratiti kanale iz Srbije. Zbog toga sam i nabavio Amiko HD-8240 T2 Ci Sx E i sad imam odličan prijem DVB-T i DVB-T2, ali samo je problem podešavanja titla filmova koje sam puštam preko istog. Ostalo je odista dobro, brz i precizno, EPG takodjer. 
Na vrh
Grmeclija View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Grmeclija Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2013 u 21:27
Još da dodam - signal je sve jači DVB-T2 iz Srbije, tako da je moguć prijem i većim delom Hrvatske i delom BiH.
Na vrh
Grmeclija View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Grmeclija Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2013 u 08:51
Problem rešen sa titlovima. Objavljen je softver na oficijelnom sajtu Amiko: Amico_HD8200_Series_1.5.60_conax. Sa ovim je rešen i problem titlova.
Na vrh
nesaparty View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nesaparty Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Ožujak/Mar.2015 u 21:11
problem sa amiko dvbt2/c risiverom,neće da čita usb fleš a ni eksterni hdd,zapocne reprodukciju i posle par sekundi se ugasi.

Amiko Mini HD T2/C zemaljski i kablovski risiver

Na vrh
nesaparty View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nesaparty Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Ožujak/Mar.2015 u 22:14
ispravka,mkv pušta,avi,jedino mp4 baguje i gasi se automatski
Na vrh
zzoe View Drop Down
Master translator
Master translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zzoe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2015 u 10:29

I ja razmišljam da kupim ovu stvarčicu, pa me baš zanima da li ćeš rešiti problem.

Jel' ne pušta baš nijedan mp4? I jesi li probao da mu staviš najnoviji firmware, vidim da ih često objavljuju? Najnoviji ima datum 13.03.

Na vrh
Dee_Monk View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dee_Monk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2015 u 11:45
Moje iskustvo,

Ni slucajno ne uzimajte DVB-T resiver.

DVB-T2 resiver Strong 8526

- Sve srb, hr, biH kanale hvata bez problema.
- 4-5 radio stanica 
- Sto se tice USB-a, sve perfektno, spojio externi HDD 1TB, u sekundi ocitao..
- HD programi
- titlovi odlicno
- HDMI
- Snimanje sa TVa na usb- odlicno radi

Sestrinim klincima sam skidao crtace/anime, prebacivao na USB i pustao..cita masu formata...
Ne gledam TV, tako da nisam gledao bas sve opcije resivera, al je odlican koliko sam video/probao.

E sad ko je iz HR ... Resiver uzeo preko evotv, uredjaj dodje nesto preko 400kn, moze na rate, 12 ili 24 rata...

Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....
Na vrh
nesaparty View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nesaparty Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2015 u 10:43
neće mp4 da otvori amiko ,znaci pusti 5 sekundi i odmah restartuje ceo risiver,jeste ima najnoviji firmware,znaci svi fajlovi sem mp4 rade bez problema,usb flash,externi hdd od 1tb,audio flac ne otvara,ostale audio fajlove otvara,snima u mpgts formatu ali deli fajlove na max 1 gb,odprilike 20 minuta programa je 1 gb.
Na vrh
nesaparty View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nesaparty Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2015 u 10:44
zaboravih,može da snima i na fleš memoriju i na externi hdd
Na vrh
cersei View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Puppet Master

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cersei Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2015 u 10:55
s ip tv, zaboravila da ovo i postojiLOL

s običajem da u svakoj sobi bude tv i  a nije svaki bio lcd s već ugrađenim , morala sam u jednoj sobi vezat prijemnik za luster da imali koliko-toliko ok signalLOLLOL
Na vrh
nesaparty View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nesaparty Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2015 u 11:01
Na vrh
Vic Mackey View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vic Mackey Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2015 u 20:07
S obzirom da imam kablovsku, set top box mi nije potreban za hvatanje tv kanala, sto mu je osnovna namena. Medjutim, posto volim da gledam filmove i serije, a uredjaj podrzava formate koje obican DVD plejer ne otvara (MKV, mp4...) smatram da je ova stvar daleko bolja nego kupovati standardan DVD plejer. Citajuci razna iskustva korisnika u Srbiji, najbolji odnos kvalitet-cena je pokazao model Horizons A115 . Vec sam citao da moze da se podesava velicina i boja fontova,  jedino me zanima da li moze da pusti filmove u standardnom DVD formatu??? U specifikaciji pise da podrzava .vob i .ts fajlove, a  DVD film je sastavljen upravo od njih.  Medjutim, posto imam iskustva sa media plejerom na mom Led tv-u Daewoo, gde pusta .vob fajlove pojedinaco, ali nece da ih pusti "u komadu" odjednom! Takodje, kada ih tako pusti, nema ni prevoda, pa su DVD filmovi na njemu neupotrebljivi!

Dakle, interesuje me da li neko zna da li ovaj ili bilo koji drugi digitalni DVBT-2 risiver moze normalno da pusta DVD filmove???

Hvala unapred!
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,187 sekundi.