| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Patrik 1,5 AKA Patrik Age 1.5 (2008) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Skvoglavica Pridružen: 01.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 7891 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Patrik 1,5 AKA Patrik Age 1.5 (2008)Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2013 u 20:38 |
|
Patrik 1,5
(Patrik, star godinu i po) ![]() Žanr: komedija, drama Zemlja: Švedska Godina: 2008. Režija i scenario: Ella Lemhagen, Uloge: Gustaf Skarsgard, Torkel Petersson, Tom Ljungman, Amanda Davin, Annika Hallin Savršena kuća u lijepom predgrađu, čvrsta veza, dom pun ljubavi i topline. Obitelji Skoogh odobreno je posvajanje i Patrik, star godinu i pol dana, na putu je prema njima. Goran i Sven zaista imaju sve što su ikada željeli… samo da nije došlo da malene pogreške u agenciji za posvajanje. Decimalni zarez je krivo postavljen, a na njihovom se pragu pojavljuje petnaestogodišnji homofob s kriminalnom prošlošću. (Izvor: www.mojtv.hr) IMDB TITL |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Veljaca/Feb.2023 u 14:45 |
|
Ovo mi smrdi na disku stoljećima, pa me što na forumu što na
indeksu podsjetiše na to puste "moralne vertikale", nađoh bolju
verziju... Opisu filma nema se što dodati, samo ga treba zeru ispraviti. Delikvent
nije nikakav homofob, samo ne zna razliku između peder i pedofil
(prošao školu Željke Markić, prevoditeljice Grišamovih krimića kojoj su
to sinonimi). Birokratska greška će poremetiti planove apsolutno svima, doći će do nesretnih i ponekad ružnih situacija. Pa
ćemo vidjeti kolika je ljubav koja se dozna tek u trenutku rastanka, pa
onda i razbijanje predrasuda no ne fobičnom smislu (mali stvarno samo
želi obitelj i takav je kakav je jer ne želi više biti u domu), pa fah
idiote kojima bi draže bilo da im se djeca razbole (otac ne želi da mu
homo liječnik cijepi dijete), pa debilne primjedbe (može se
maloga nagovoriti na nešto, mhm), itd. Naravno uz malo dobre volje, više manje sve će se situacije riješiti, ne i sve. Jer
film nije holivudsko palamuđenje niti će imati holivudski kraj,
prikazat će ljude onakvima kakvi jesu, bez da tlači gledatelje
raznoraznim "spešl" likovima jer se to tamo danas tako mora snimati. S dramske i scenarističke strane zbilja nemam što zamjeriti. Neke situacije sam očekivao, neke nikako ne, bar ne u ovakvom smislu. Međutim nedostaje mi tu malo više humora. Bilo
je prostora, ali autor se radije posvetio nečemu drugom, a to je
koliko je odrastanje u domu loše i koliko utječe na mlade osobe s obzirom na temeljnu ljudsku potrebu
za socijalizacijom. Ukratko, drama koja nije dosadna, a uz to ne spada u modernu pošast - nije o imigrantima niti je biografija. Gledati.
Ažurirao JoxerTM - 21.Veljaca/Feb.2023 u 15:00 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |