| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
SONY BDP s490 3d BLU-RAY PLAYER |
Odgovori
|
| Korisnik | |
exned
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Active member
Pridružen: 22.Svibanj/May.2009 Lokacija: bih Status: Offline Points: 126 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: SONY BDP s490 3d BLU-RAY PLAYERObjavljeno: 27.Listopad/Oct.2012 u 23:29 |
|
E ovako! Imam sledeci problem . Kupio sam SONY BDP S490 3d blu-ray player i neki AVI fajlove nece da učita nikako! neke hoce!! ne ucitava mp4 fajlove! :(((
Da li je imao neko navedeni problem? Moram da naglasim da sam spajao ovaj plejer na internet i uradio sam apdejt softvera!!! |
|
|
Nedo
|
|
![]() |
|
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Listopad/Oct.2012 u 23:55 |
|
Ogroman broj novijih uređaja, kako plejera tako i TV-a sa USB plejerima nema prastari div3 kodek
i ne puštaju avi fajlove rađene tim kodekom - jedini lek je konverzija u XviD ili DivX 5 pa naviše za avi, ili potpuna konverzija u mkv (AVC/AAC). Što se tiče mp4, proveri u uputstvu koje si dobio uz plejer da li ga uopšte podržava, mada mi je strašno čudno da ne pušta jer je većina današnjih plejera/TV-a koji imaju opciju kačenja na internet opremljena podrškom za YouTube, tj. mp4. Ako ga stvarno ne pušta, a pušta mkv, vrlo brza i bezbolna varijanta je konverzija iz mp4 u mkv pomoću dva besplatna programa: 1. Yamb za izvlačenje streamova iz mp4 i 2.MKV Merge (naravno uz prateći mkv toolnix) za pravljenje mkv-a od tih streamova, koji su u suštini isti (AVC/AAC). Sve zajedno ne bi trebalo da traje više od 5 minuta. |
|
|
|
![]() |
|
exned
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2012 u 00:13 |
|
u korisnickom uputstvu pise sljedece
|
|
|
Nedo
|
|
![]() |
|
exned
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2012 u 01:15 |
|
i usput,,,evo ti jos jedna slika!! Ja inace nisam dobro upucen u ove xvid-e,divx-e i ostalo,,al eto ,,ovdje mi izgleda da je problem ovaj DIVX5!!!! U prilogu sam stavio info od tri filma koje sam probao u dvd playeru,pa sam izvadio informacije! hvala unaprijed na savjetu
|
|
|
Nedo
|
|
![]() |
|
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2012 u 02:01 |
|
Što se avi fajlova tiče, očigledno je da podržava samo XviD kodek, što je neopevano sranje
od tako jake firme. Drugim rečima, ne možeš da gledaš nijedan avi koji nije u XviD kodeku. Preostaje ti samo konverzija u XviD ili neki od formata koji podržava. E sad, nije mi jasno zašto ne pušta mp4 kad lepo piše da podržava, ali "IT'S A SONY"! Nije zlato sve što sija, niti tačno sve što piše. Ne bi bilo loše da i te mp4 koje ti ne pušta otvoriš ovako u Mediainfo, da vidimo audio i video strimove, koji su kodeci. Možda pronađemo i zašto njih neće da pušta. P.S. Ušao sam na njihov zvanični sajt, stranicu za tvoj plejer, i nigde ne piše da pušta mp4, samo mkv:http://www.sony.co.uk/product/blu-ray-disc-player/bdp-s490/technical-specifications#tab Mada, u uputstvu za rukovanje na engleskom stoji da pušta i mp4, ludi Japanci. ![]() Našao sam na više foruma da je najnoviji update firmvera u stvari zajeb'o plejer da više ne vidi DivX kontejner (avi) pa je potrebno promeniti FourCC u XviD, a žale se nešto i da mkv više ne radi kako treba. Svi uglavnom tvrde da su im plejeri lepo radili pre tod update-a. Naravoučenije: Nikad ne instalirajte nešto pre nego što se raspitate okolo da li valja. Na kopjuteru se to lako rešava, ali firmware nije šala. Ažurirao Movie Master - 28.Listopad/Oct.2012 u 02:37 |
|
|
|
![]() |
|
exned
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2012 u 03:16 |
|
hvala lijepa :) KOd mene je fazon sto mi prikaze DIVX folder,udjem u taj folder i nadjem film,al kad pritisnem na film, pise mi "FILE CORRUPTED OR UNSUPPORTED"!
E sad ne znam da li je najbolje rjesenje da ovaj dvd player vratim gdje sam ga kupio i da ih zamolim da oni pokusaju rijesiti ovaj problem :( |
|
|
Nedo
|
|
![]() |
|
carloss
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 22.Listopad/Oct.2006 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 56 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2012 u 11:47 |
|
Kod mp4 fajlova, samo promeni ekstenziju u mkv. Zvuci banalno, ali licno sam se uverio da kod nekih plejera to funkcionise i pusti normalno film
|
|
![]() |
|
exned
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2012 u 12:57 |
|
evo,sad sam to uradio,al nazalost , dvd plejer ne prepoznaje (tj ne prikazuje uopste taj video fajl)
|
|
|
Nedo
|
|
![]() |
|
exned
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2012 u 13:02 |
|
što mi je najčudnije,imam kucno kino SONY DAV DZ10 (staro nekih 6,7 godina) i na tom kucnom kinu sve ide kako treba, cak i ovi video klipovi(sto sam gore na slici označio da ne može(divx5)!
|
|
|
Nedo
|
|
![]() |
|
exned
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Studeni/Nov.2012 u 23:59 |
|
konkluzija : ne vrijedi kupovat ovo sra*je ! Isao u shop sa dvd -om na kojem sam stavio nekoliko divx filmova s razlicitim video streamovima.. Zakljucak DIVX4 ne moze NI NA JEDNOM dvd blue ray playeru--SONY!!! Uz sve to ,,NA>>>,AviSub , Txt2VobSub AviAddXSubs<<< ZABORAVITE!! jer dvd player ne podrzava ove subtitlove,,,
|
|
|
Nedo
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |