| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Tae Guk Gi: The Brotherhood of War (2004) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Rea
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Bobi with boobs Pridružen: 31.Listopad/Oct.2010 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Points: 6051 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Tae Guk Gi: The Brotherhood of War (2004)Objavljeno: 16.Kolovoz/Aug.2012 u 01:05 |
|
Tae Guk Gi: The Brotherhood of War (2004) aka Taegukgi hwinalrimyeo
IMDbakcija, drama, ratniRežija: Je-gyu Kang Uloge: Dong-Kun Jang, Bin Won, Eun-ju Lee, Hyeong-jin Kong, Yeong-ran Lee Scenario: Je-gyu Kang Producent/i: Seong-hun Lee Zemlja: Južna Koreja Hollywoodski ratni filmovi drže se određenih pravila te rijetko kada
(iako bi trebali) odstupaju od njih. Svake godine svjedočimo barem
jednom takvom 'spektaklu koji nas obori sa stolice' (poput 'Pearl
Harboura' koji bi bio izvrstan kao 30minutna demonstracija). Ovaj
južnokorejski ratni film redatelja i scenariste Kang Je-gyua odgovor je
hollywoodskoj filmskoj, ratnoj mašineriji na najbolji način. http://www.filmski.net/ |
|
|
|
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2021 u 14:42 |
|
Odličan ali težak i mučan film koji reflektuje sve užase i strahote Korejskog rata. U centru priče nalaze se dva brata koji su se spletom nesrećnih okolnosti obreli u istoj jedinici. Njih dvojica se međusobno slažu kao rogovi u vreći zbog različitih stavova koje imaju o tom ratu. Jedini motiv starijeg brata da se bori u pomenutom sukobu, je da održi mlađeg u životu tokom ratnog vihora. Naime, klinac je najveća nada porodice pošto je veoma inteligentan i budući student fakulteta. No, stvari vrlo često ne idu po planu... Film obiluje teškim i mučnim ali i vrlo emotivnim scenama koje odslikavaju bratsku ljubav u najtežim trenucima njihovih života. Treba reći da se film uopšte ne svrstava na bilo koju od strana (obe su prikazane u odvratnom, zločinačkom svetlu). Sa tehničke strane, besprekorno urađen ratni film sa efektnim scenama sudara armija, juriša, borbi prsa u prsa, uz masovnu upotrebu statista a uz fantastičnu režiju Je-gyu Kanga. Za ljubitelje ratnih spektakala, puna preporuka. ![]() Za one sa slabim srcem i želucem - skok s motkom a la Sergej Bubka.
![]() Ažurirao bgvracar - 05.Travanj/Apr.2021 u 14:52 |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77212 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Svibanj/May.2022 u 21:56 |
|
Napeta, dramatična, nabijena akcijom antiratna epopeja o dva brata uvučena u pakao korejskog rata na pragu pedesetih godina prošlog veka. Meni svakako jedan od najboljih antiratnih filmova korejske kinematografije, jedan od skupljih tamošnjih filmova, sa detaljno prikazanim razaranjima uz ni malo pošteđenih detalja krvavog sukoba. Dopalo mi se koješta, počev od toga što ni najmanje nije ulepšana južnokorejska uloga u svoj toj krvi i zverstvima tako tipičnim za svaku zaraćenu stranu a opet tako teškoj za priznati bilo kome. Svaka čast na tome. Naravno, bitna je sama tema o raspadu države, nacije, porodice, iznad svega o sunovratu humanosti svakog ponaosob izloženog krvavom oružanom sukobu. Scene bitaka su u svakom svom aspektu dovedene do perfekcije i na njima im može pozavideti apsolutno bilo koji drugi ratni/antiratni film koji sam gledao do sada. Jedina zamerka ovom filmu bi moglo biti to što je ponegde suviše sentimentalan, ima tu, za moj ukus, prenaglašenosti veze i raskidanja iste među braćom, no to je verujem najvećim delom i moralo biti klizavo, jednostavno je suviše kompleksna priča i čestim obrtima se možda i morala neki put previše akcentovati ta njihova povezanost, no to ipak ni na koji način ne ugrožava svu snagu i kvalitet same priče. Preporuka. (poduži mi je tekst bio, skratih ga za pola tada kada sam to pisao ovaj film je bio svež, sada valjda svi znaju za njega, ne fali mu teksta, vala od koga je, dobro je i ovako ) |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Svibanj/May.2022 u 22:19 |
|
Tj. skok sa motkom u stilu Armand Duplantis, zanimljivo puppet da si pisao licne utiske, to mi nikad nije palo na pamet,eto da skupis verovatno bi mogao npr HK (ROC) pregled u monograifiju, a u mom slucaju skupi se drustvo, uz picance, pa se diskutuje o aktuelnm filmovima , i naravno drugim temema i tako godinama, i prvi put to vidim kod tebe, osim kod ljudi koji su sa namerom to radili.
Ažurirao AlexDeLarge - 23.Svibanj/May.2022 u 22:24 |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77212 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Svibanj/May.2022 u 22:27 |
|
Samo lični imaju smisla, to sam samo na ovom forumu čuo besmislice o nekakvom "objektivnom osvrtu",
ne znam šta bi to i u teoriji moglo da znači.
Upravo kroz ličnu prizmu ti svi filmovi i dobijaju (kakav-takav) smisleniji obris. Na stranu to što nema objektivnog ugla ionako. Za bezmalo svaki film postoji mEleon osvrta svuda po netu, ali jedan je Puppetov (Alexov, Joxerov, Igin, Robinov and so on). |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Svibanj/May.2022 u 22:45 |
|
Zato i ne volim da pisem jer i kod tebe mogu da izvucem nesto, sintaksa, ludiranje, sala pa da se nadovezem, izaberem pravac i smer koji meni odgovara, izmedju redova ...Naravno da je licno, da je subjektivno, da je jedinstveno, , nego fazon da si zapisivao, nebitan je razlog samo kazem da je zanimljivo i da sam kod tebe to prvi put video. Npr, evo zanimljivo bi bilo da je neko pisao utiske o knjigama koje procita. To je to.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Svibanj/May.2022 u 22:45 |
|
A to, glede društva, rekoh već, nisam ikada voleo da pričam sa bliskim ljudima o filmu, samo usputno, kada se mora, mada, mahom su voleli da me čitaju (zbog mojeg uma, očiju tj načina na koji one posmatraju svet, najmanje zbog filma o kojem pišem), vodimo neke druge živote, imamo sasvim druge teme, ja pa volim tišine lately
, film je oduvek bio ogroman deo mene ali moje društvo i moja povezanost sa tim ljudima pripada potpuno drugom univerzumu, ogroman deo mene je i koješta drugo . Ne volim domaće sajtove, mentalitet ovog prostora, blago rečeno mi je dalek, tek mi tematski, eto baš filmski jezik, odgovara za pražnjenje uma, glupiranje, najlakše mi je piskarati o tome. Nemam potrebu još i pričati o tome sa društvom.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Svibanj/May.2022 u 22:49 |
|
Pa eto ja sam počeo ovde da pišem kad je splasnuo intenzitet priče oko kinem. ostvarenja, i kad smo prešli na sport, muziku, knjige, nauku, itd.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |