Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Profondo Rosso Aka Deep Red (1975)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Profondo Rosso Aka Deep Red (1975)

Profondo rosso

Profondo rosso (1975)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Duboko crveno

Godina:

1975

Žanr:

misterij, triler, horor

Trajanje:

127 min

Režija:

Dario Argento

Scenarij:

Dario Argento
, Bernardino Zapponi

Glavne uloge:

Aldo Bonamano
  >  Carlo's Father
Clara Calamai
  >  Marta
Giuliana Calandra
  >  Amanda Righetti
Liana Del Balzo
  >  Elvira
Vittorio Fanfoni
  >  Cop Taking Notes
Dante Fioretti
  >  Police photographer
David Hemmings
  >  Marcus Daly
Geraldine Hooper
  >  Massimo Ricci
Gabriele Lavia
  >  Carlo
Jacopo Mariani
  >  Young Carlo
Glauco Mauri
  >  Prof. Giordani
Piero Mazzinghi
  >  Bardi
Furio Meniconi
  >  Rodi
Fulvio Mingozzi
  >  Agent Mingozzi
Macha Méril
  >  Helga Ulmann
Daria Nicolodi
  >  Gianna Brezzi
Eros Pagni
  >  Supt. Calcabrini
Lorenzo Piani
  >  Fingerprint Cop

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
NEX View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Teniser

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NEX Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Profondo Rosso Aka Deep Red (1975)
    Objavljeno: 25.Svibanj/May.2012 u 21:50
Profondo Rosso Aka Deep Red (1975)

IMDb

Žanr:
Horror, Mystery, Thriller

Režiser: Dario Argento

Glavne uloge: David Hemmings, Daria Nicolodi i Gabriele Lavia

Opis filma:

Engleski pijanista koji živi u Rimu postaje svedok brutalnog ubistva svog suseda. Uz pomoć mlade novinarke, on pokušava da otkrije ko je ubica koristeći se neuobičajenim metodama - i njih dvoje uskoro bivaju uvučeni u šokantnu mrežu ludila, divljaštva i nasilja.

Prevod

Ažurirao NEX - 31.Svibanj/May.2012 u 08:46
Na vrh
PropaliPjesnik View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj PropaliPjesnik Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2024 u 17:10
Osobno najbolji Argentov film i jedan od najboljih filmova koje sam ikad pogledao. Odlične su mi i posvete Edwardu Hopperu, režija je maestralna, soundtrackovi su histerija, ludnica, ubojstvo, kako je to samo Argento znao, a onaj detektivski aspekt je također odličan; trenutak kad se razotkrije ubojica će malo koga ostaviti hladnokrvnim. Zapravo zavidim onima koji još nisu gledali ovaj film.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2024 u 15:09
Originalno postovano od strane PropaliPjesnik PropaliPjesnik piše:

Osobno najbolji Argentov film i jedan od najboljih filmova koje sam ikad pogledao. Odlične su mi i posvete Edwardu Hopperu, režija je maestralna, soundtrackovi su histerija, ludnica, ubojstvo, kako je to samo Argento znao, a onaj detektivski aspekt je također odličan; trenutak kad se razotkrije ubojica će malo koga ostaviti hladnokrvnim. Zapravo zavidim onima koji još nisu gledali ovaj film.

Potpisujem. Van svake sumnje Arđentovo daleko najbolje ostvarenje. Možda i jedan od najboljih u istoriji žanra (najbolji giallo svakako). Grozomorna atmosfera, uglovi kamere, jezive scene propraćene još jezivijim muzičkim efektima, ekspresije užasa na licima aktera... Izvikana "Suspiria" mi u poređenju sa ovim filmom izgleda kao studentski, diplomski rad.

Ako nekoga interesuje Arđentov opus, preporučujem još i "Sleepless aka Non ho sonno" iz 2001. Vrhunski horor koji je nekako prošao ispod radara u odnosu na neke druge njegove filmove.

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2024 u 15:39
Apsolutno ne potpisujem.
Ni do koljena je ako se mene pita i dan danas nenadmašenoj Suspiriji.

Možete komotno reći da ga treba gledati iz perspektive 70tih kad je snimljen, ali film se ne radi zato da se gleda tada i nikad više, nego da vrijedi zlata i za sto godina (Čaplinova Moderna Vremena na primjer).
Ovaj je osim nekoliko majstorskih horor scena potpuno zastario, a ni izvorno ne funkcionira kao pravi whodunnit koji će povlačiti publiku za nos (iako mu je to bila namjera).

Da se razumijemo, iskreno se nadam ako ikad itko bude radio modernizacijski rimejk koji bi bolje posložio sumnive slučajnosti da to neće biti holivud.
Jer holivud nimalo ne shvaća ni Argentovu estetiku ni mentalni sklop.
Po narodski, tele bulji u šarena vrata. Zna da je to nešto ekstra, ali ne shvaća što je to niti može napraviti nešto slično.

Velim, nije ovo najbolji Argento, ali bez obzira na mane nije ni za baciti, jako je dobar:
Pogledati ga zbog opće kulture da se ne osramotite kad se o njemu bude diskutiralo.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2024 u 16:26
Slažemo se da se ne slažemo. LOL Wink

Meni je radnja Suspirije naivna i amaterska. Kraj mi je žešće bljutav i nesvarljiv. Ni u jednom trenutku me nije "radila" kao Deep Red, da se ne ponavljam sad, zašto mi je pomenuto Arđentovo ostvarenje priraslo srcu. Cool

Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2024 u 16:32
Suspirija je neponovljivi prelepi košmar, stil, emocija, dok su narativ, rupčage, naivnosti, sporedne na kub LOL

Ja sam zaljubljen u Profondo Rosso, meni je to najdraži Argento, tek kažem, ne valja baš ni lutati Suspirijom LOL

Gledao kao klinac, ne želim se vraćati i posmatrati išta iz ovog sada puppet-ugla. Ako ne moram. Taman su mi tamo gde treba svi ti filmovi. 
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2024 u 16:41
Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Slažemo se da se ne slažemo. LOL Wink

Meni je radnja Suspirije naivna i amaterska. Kraj mi je žešće bljutav i nesvarljiv. Ni u jednom trenutku me nije "radila" kao Deep Red, da se ne ponavljam sad, zašto mi je pomenuto Arđentovo ostvarenje priraslo srcu. Cool

A čuj...
Svi već znaju da nam se ukusi obično ne podudaraju, je li, ja se ne mogu natjerati na ratne filmove, pa neka su i korejski najpopularniji, a o romantikama da ne govorim. Evil Smile
Međutim, kad ni ti ni ja nismo totalno pokopali film nego eventualno nađemo određene promašaje unutra te svejedno preporučujemo da se pogleda, onda je to taj film koji bi trebao odgovarati raznoj publici - bez prevare publike plaćenim reklamama i četGPT-om napumpanim imdb brojkama.

Nemaš se zašto ponavljati, sve smo rekli.
Da... Osim eventualno da bi hr titlove za DC remastered izdanje trebalo dodatno ispeglati, za ovakav film previše je tamo tipfelera i loše gramatike (žena govori a tekst u muškom rodu), a često nema crtica dok različite osobe govore.
Ja to neću jer nemam vremena, pa molim ako tko ima volje kad bude ponovno gledao da usput pohvata i popravi.
Ako se dotada sajt ne ugasi, naravno. LOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,436 sekundi.