| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
A Patch of Blue (1965) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
LEMONZOO
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Active member
Uvijek u pravu. Pridružen: 29.Prosinac/Dec.2008 Status: Offline Points: 2706 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: A Patch of Blue (1965)Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2010 u 11:48 |
|
Trajanje: 105 min. Glume: Sidney Poitier, Shelley Winters (Oskar), Elizabeth Hartman, Wallace Ford, van Dixon... Scenarij: Guy Green Režija: Guy Green Web Info: Snimano na lokacijama: Culver City, California, USA Tvrtka: Filmways Pictures Sinopsis: Rose-Ann (S. Winters) je slijepa i zapostavljena djevojka. Nema oca. Odgajaju je djed pijanac i majka prostitutka koja nimalo ne mari za nju. Nekad je odvedu u park i tu je ostave da provodi dan. Tako upozna Grega (S. Poitier). Nakon što uvidi u kakvoj obitelji živi, odluči joj pomoći. U njihovom prijateljstvu javlja se još jedan problem. On je crn a ona bijela. Iako njoj to nije bitno, on joj ne želi reći. Youtube: |
|
![]() |
|
Rea
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Bobi with boobs Pridružen: 31.Listopad/Oct.2010 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Points: 6051 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Travanj/Apr.2012 u 11:23 |
IMDbdramaSAD, 1965 Režija: Guy Green Scenarij: Guy Green Uloge: Sidney Poitier, Shelley Winters, Elizabeth Hartman, Wallace Ford Jedan od najuspješnijih filmova Oscarom nagrađenog redatelja Guyja Greena adaptacije je knjige "Be Ready with Bells and Drums" australske spisateljice Elizabeth Kata. Glumica Shelly Winters, koja se pojavljuje u ulozi Rose-Ann D'Arcey, osvojila je Oscara u kategoriji najbolje ženske sporedne uloge. Selena (Hartman), slijepa djevojka koja je zadnjih trinaest godina provela u malom stanu u Los Angelesu, susreće Gordona Ralfea (Poitier), dobronamjernog muškarca čije prijateljstvo u potpunosti promijeni život nesretne djevojke. No, kada njena okrutna majka (Winters), koja je ujedino i glavni razlog Selenine sljepoće, sazna za Gordonovo afroameričko podrijetlo, ona odluči uništiti novonastalo prijateljstvo. Prevod uradio Mandarinan ![]() http://mojtv.hr |
|
|
|
|
![]() |
|
A2D2
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Lonesome Cowboy Pridružen: 18.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Mostar Status: Offline Points: 4209 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Travanj/Apr.2012 u 22:05 |
|
Prebačen post iz "Dnevnika Filmova"
![]() Nemam vremena da gledam filmove u zadnje vrijeme, međutim ovaj (iako umoran) sam sa guštom pogledao, jer ga je na moju preporuku preveo naš dragi Manda... ![]() Imao sam velika očekivanja od ovog filma i bojao sam se da ta očekivanja ne budu prepreka uživanju.Međutim film je opravdao to sve.Nenametljivo snimljen, predivan, emotivan, dozirane i efektne limunade, uvlači te u svijet slijepe Seline i što je najbolje potpuno suosjećamo sa njezinom tragičnom sudbinom. (pri tome ne mislim na njeno sljepilo nego na kompletnu atmosferu unutar disfunkcionalne nazovi familije, gdje je ona bukvalno inventar u stanu), kao da smo svi mi Gordon (Sidney Poitier) i želimo kao pasivni promatrači da pomognemo toj krhkoj djevojci. Naslov 100 % pogođen, kao muzika što doprinosi ukupnom dojmu i zaokružuje predivnu dramu.Mandin prijevod odličan i prilagođen jednom "nevinom" i "neiskvarenom" iluziornom, dječijem svijetu u kojem Selina živi (primjer - korištenje riječi "deko"/dedo) |
|
|
Nitko nije toliko bogat da može bez osmjeha i nitko toliko jadan da ga ne bi zaslužio.
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2367 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Svibanj/May.2026 u 16:14 |
|
Zanimljiv, preporuka!
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |