Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Filmovi i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Formiranje crne i bele liste
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Formiranje crne i bele liste

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Anketno pitanje: Da li ste za formiranje crne/bele liste ?
Izbor Glasova Statistika ankete
31 [86,11%]
5 [13,89%]
Ne možete sudjelovati u ovoj anketi

Korisnik
Poruka
rhymerator View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj rhymerator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Formiranje crne i bele liste
    Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2005 u 16:57

Naravno, pri cemu bi u stvaranju obe ove liste ucestvovali svi korisnici foruma, koji bi se izjasnjavali o drugim korisnicima, i eventualnim problemima, prevarama prilikom razmene sa njima. Posle jednog odredjenog perioda bi se selekcijom zaista mogla stvoriti verodostojna slika svih na forumu, te njihovih uspesnih/bezuspesnih razmena...Pri cemu bi na beloj listi - bili oni za koje ste izglasali da ste sa njima imali najmanje problema, a na crnoj oni drugi, koji su nepoverljivi, nesigurni ili prevaranti. Pa izvolite, glasajte!

Pozdrav od rhymeratora.

e-mail: rhymerator86@yahoo.com
Na vrh
eXecutioner View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj eXecutioner Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2005 u 20:37
znaci samo razmjena? prodaja = nula bodova? kao ono tko je najposteniji i slicno... (da se rekalamiram) ;)

salim se malo, pozdrav
Na vrh
Master View Drop Down
member
member
Rastaman

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2005 u 21:17
Za!

Pomozite u ostvarivanju premium accounta na RS.com...Downloadajte ovaj fajl od 1MB.Hvala puno...
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
BSTD :)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2005 u 23:43
E ovo je, po meni jedna od boljih ideja, samo kako to ostvariti....? Naime takvo "glasovanje" bi bilo nespretno ostvariti postovima jer bi ih bilo stotine a to je nepregledno.....ali izgleda jedino moguće...
Na vrh
žile View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Zli titlovi.net moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj žile Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2005 u 00:28
Originalno postovano od strane Dngy Dngy piše:

E ovo je, po meni jedna od boljih ideja, samo kako to ostvariti....? Naime takvo "glasovanje" bi bilo nespretno ostvariti postovima jer bi ih bilo stotine a to je nepregledno.....ali izgleda jedino moguće...

Ostvaruje se anketom što je najelegantnije moguće rješenje...Although,neki članovi bi se mogli naći uvrijeđeni tom listom pa prestati posjećivati forum,a i bez toga je prilično neaktivan...
Na vrh
Bikonja View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bikonja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2005 u 13:09

Pa prevaranti i slicni ni netrebaju na forumu...

A to je opet malo sjebano jer se netko onda moze logirati pod drugo ime i pod svoje si nabiti reputaciju kao pouzdan, ovo ono i onda sjebat nekog....

Kad narastem, bit cu normalan...
Na vrh
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj rhymerator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2005 u 15:56

Originalno postovano od strane Dngy Dngy piše:

E ovo je, po meni jedna od boljih ideja, samo kako to ostvariti....? Naime takvo "glasovanje" bi bilo nespretno ostvariti postovima jer bi ih bilo stotine a to je nepregledno.....ali izgleda jedino moguće...

Sigurno da ne bi bila dobra ideja to ostvariti postovima, vec najpre ovako, nekako tipa ankete, e sad kako to tehnicki ostvariti, spreciti lazno nabijanje reputacije samom sebi i sl. ne znam tacno, ne bavim se web-om u toj meri, ali iznosim ideju za koju mislim da bi koristila vecini ovde.

Na vrh
Bikonja View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bikonja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2005 u 18:56
Pa bez obzira jel anketa ili postovi nemres zaustaviti lazno nabijanje reputacije.... Kuzis, ako preko accounta samo otvoris onda novi... (Osim ako nemora unijeti nesto jedinstveno, a da nemoze izmuljati nesto). Ako preko ip adrese, samo se reconnectas na net i imas drugu ip adresu i opet ne valja...
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2005 u 21:45
a da mi to probamo pa vidimo što bude, naravno uz pomoč admina

Ažurirao Dngy
Na vrh
Beni View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Beni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2005 u 02:34

ali za bijelu listu trba pitati tipa koji bi bio na njemu dali ikako zeli biti na njoj.

JA NEBI VOLIO VIDJETI SVOJ NIK NA BJELOJ LISTI, A NA CRNOJ NECE BITI SIGURNO.

...opet nazad nakon dugo vramena ...
Na vrh
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj rhymerator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2005 u 12:28
Originalno postovano od strane Beni Beni piše:

ali za bijelu listu trba pitati tipa koji bi bio na njemu dali ikako zeli biti na njoj.

JA NEBI VOLIO VIDJETI SVOJ NIK NA BJELOJ LISTI, A NA CRNOJ NECE BITI SIGURNO.

Pa dobro, naravno da mislim da bi pojedinac mogao da se izjasni da li zeli da bude na beloj, ali mislim da bi svakako obavezno trebao neko, i bez pitanja stavljen na crnu, ukoliko to zasluzuje, a o tome da li ce sigurno biti ili nece na crnoj, ne odlucuje on sam, vec svi ostali koji su imali posla sa njim

Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2005 u 14:36
Originalno postovano od strane rhymerator rhymerator piše:

a o tome da li ce sigurno biti ili nece na crnoj, ne odlucuje on sam, vec svi ostali koji su imali posla sa njim

I sve bi to prošlo dobro da se ne nađe netko tko te/me/nas hoće sje... i postavit te u crnu listu ni kriva ni dužna, dok mi nećemo znati dali je taj netko stvarno takva varalica ili samo žrtva.....
Na vrh
administrator View Drop Down
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj administrator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2005 u 18:03

Da se i ja malo ubacim.Ovo sto planirate je nemoguce napraviti sa 100%-om tocnoscu.Zasto ?. Odgovore je vec dao Bikonja.Korisnici na internet stranicama se prate preko cookija,ip adressa i session varijabli.

Problem kod svakih od tri nacina je sljedeci:

Cookie - lako se brisu sa korisnickog racunala

Ip adrese - ako su dinamicke svaki put kad se korisnik nanovo spoji na net ip se mjenja

Session - jednostavno nemoguce jer kad bi postojale sessije za 100 korisnika na nekoliko dana to server ne bi izdrzao.

Takodjer tu je i problem ljudi koji se uopce ne zele nalaziti na ikakvim listama.

Sve u svemu vi slobodno kreirajte liste ali ne ocekujte 100% sigurnosti.A mislim svaka razmjena je rizicna.Uvijek imate izbor.

Srdačan pozdrav
Nikola : nikola@titlovi.net
Psi laju a karavan prolazi !!!

Na vrh
komunjara View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj komunjara Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2005 u 10:15

ljudi... normalno da ćete prije vjerovati osobi koja je član foruma 1.5 godina i ima 100 postova, nego onome tko se registrovao jučer i ima čitavih 3 posta

sve je rizik u ovoj trgovini, ali je veća vjerovatnoća da će vas prevariti neki tek registrovani član jel tako

IP adresa nema nikakve veze s tim  

Na vrh
Eska View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Eska Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2005 u 11:32

E pa napokon je rhynerator napravio anketu, svaka čast.

Ja mislim da treba probati s crnom i bijelom listom, i kako bi slijepci rekli- budemo vidjeli...

De gustibus non es diskutandum
Na vrh
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj rhymerator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2005 u 16:25

Slazem se da je svaka razmena rizicna, te da je nemoguca 100% tacnost...

@ komunjara - mislim da je upravo bitniji nick - tj. stvoriti uslove da se clanovi prepoznaju po imenu, se uslove bih svako trebao ostvariti postenjem....

Na vrh
pinkojunior View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pinkojunior Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2005 u 17:46
ideja je odliča u potpunosti sam za jel svaki put kad poštom treba poslat pare bojim se da im ovaj s druge strane neće poslat igricu/film neka nepravedni nekako budu kažnjeni a pošteni nagrađeni(na kraju mjeseca izabrati).
Na vrh
žile View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Zli titlovi.net moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj žile Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2005 u 15:51
Originalno postovano od strane pinkojunior pinkojunior piše:

ideja je odliča u potpunosti sam za jel svaki put kad poštom treba poslat pare bojim se da im ovaj s druge strane neće poslat igricu/film neka nepravedni nekako budu kažnjeni a pošteni nagrađeni(na kraju mjeseca izabrati).

Zato postoji slanje s pouzećem jer u HP-u nikad ne znas kada ce ti neki kreten s 4 razreda osnovne otvorit kovertu i ukrast pare...I u ovoj situaciji on pošalje cd-e a ne stignu mu pare...I ko je najebo???TI!Upravo tako,gledaš da se mijenjaš s nekim tko je duže vrijeme član i šanse da ćeš biti sjeban su ti drastično manje...Svi težimo da ne budemo sjebani,ali taj rizik je nemoguće izbjeć,a uz to on je sastavni dio razmjene bez čega to nije to...Doduše uvijek ima lopova koji će sjebat i s 500+ postova,ali to nemožeš s nikakvim listama iskorijenit...
Ispočetka mi se činila OK ideja,ali kada 2 puta racionalno razmisliš krajnje je dječja i u potpunosti nepotrebna!Kolika je eventualna šteta nastala kad te neko sjebe?20-30kn realno gledajući i to pri većim razmjenama gdje je pola od tog poštarina...
Imam sve osjećaj kako je ova igrica potaknuta što je nekog sjebo neki lik iz Bosne...Koliko je ljudi prije njega bilo sjebano,a nitko nije dizao toliku salauku da se formiraju neke liste...
Ovaj post nije jer se bojim svog imena na crnoj jer sa onim s kim sam poslovao,ugodno sam poslovao,a za bijelu bi zdušno odbio jer ponavljam,to je krajnje nepotrebno i definitivno neće polučiti rezultat koji vi tražite...
Na vrh
zgubidan View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zgubidan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2005 u 21:08
komunjaro,ja sam se upisao prošle godine i imam 11 postova,to znaći da ću zbog premalo upisanih postova z.................i nekoga.ma molim te skuliraj se malo.
neznanje ne boli
Na vrh
Bikonja View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bikonja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2005 u 22:04

Nitko ne kaze da ce netko sa 1 postom nekog zajebat.... Ali povjerenje ce sigurno biti vece prema osobi koja ima 500 postova nego onoj koja ih ima 5....

To nema veze sa tom osobom osobno... Ja najvise cak postujem ljude koji su duuugo na forumu, a imaju malo postova....

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,195 sekundi.