| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
La caza aka The Hunt (1966) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: La caza aka The Hunt (1966)Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2011 u 16:32 |
|
La caza (1966)
- Lov -
http://www.imdb.com/title/tt0060223/
Režija: Carlos Saura
Oštar triler, također i jaka studija mržnje i natjecateljstva,
José, Paco i Luis, prijatelji i ratni veterani,
|
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Filaret
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Svibanj/May.2011 u 20:31 |
|
Pravi film o muškarcima, samo što nas predstavlja u lošem svetlu. Iza mačo igrarija se kriju licemerje, nesigurnost i kriza srednjih godina. Ono što se zove strah od gubitka moći i što rezultuje besom i destrukcijom. Kako se ono kaže, ako hoćeš nekoga da ubiješ, a ti ga lepo pozoveš u lov...
U Saurinim filmovima uvek ima političke kritike, ovde kroz to zečje lovište koje se nalazi na mestu gde se odigrala bitka i gde se "još mogu naći" kosturi ubijenih vojnika. Te bitke se lovci nekako nerado sećaju, razlozi nam nisu objašnjeni, ali se naslućuju. Tamo gde su lovili ljude naši junaci sad love zečeve i to na način koji je meni bio potpuno nepoznat i prosto fascinantan zbog genijalne okrutnosti. Evo i sličice glavne heroine u tom lovu i u ovom filmu. Njeno ime je vretna (ne voli da je zovu afrički tvor) i pažljivo je birala uloge, pa joj je ovo, koliko znam, jedina. Film je možda pomalo pretenciozan, ali beskompromisan i izuzetno efektan. ![]() |
|
![]() |
|
aca1
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 10.Srpanj/Jul.2017 Status: Offline Points: 500183 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2020 u 17:26 |
|
The Hunt (1966)
Шпански филм; "Лов", Карлоса Сауре, говори о тројици старих пријатеља, који се након неког времена поново окупе - и заједно крену у лов на зечеве, из забаве. Са њима крене и један младић. Дан је сунчан, предео је огуљен са доста пећина. Идеалан за лов, а до скора су ту и водио рат у коме су и сами учествовали. Како каже један од актера; "Најбољи лов је лов на људе". Не бих препоручио љубитељима Душка Дугоушка, заиста бизаран лов, али јасно је да је то само алегорија на скорашњи рат, који је сам по себи бизарна и непотребна ствар, ма где се он водио. 8.5/10
|
|
|
Love is the morning and the evening star
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |