| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Pa negre aka Black Bread (2010) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Pa negre aka Black Bread (2010)Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2011 u 19:34 |
|
Pa negre (2010)
- Crni kruh - - Black Bread -
http://www.imdb.com/title/tt1454523/
Režija: Agustí Villaronga
Film je snimljen po istoimenom romanu Emilia Teixidora.
'Crni kruh' je priča o tragediji poslije španskog državljanskog rata Nagrade:
|
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2011 u 18:48 |
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Filaret
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2011 u 21:32 |
|
Netipična psihološko- istorijska drama sa zlokobnom atmosferom poratnog okruženja i sveprisutnih laži i skrivanja. Majstorski je režirana, sa viljarongovskim plavičasto-crnim tonovima, sjajne fotografije i napete radnje. I sve to krajnje realistično, toliko da se čovek nijednog trena ne zapita čemu ta priča i da li je to baš tako.
Jedini problem je što je nekako otvoreno previše "tema za razmišljanje", pa će možda nekome film biti nerazumljiv na prvo gledanje. Ali, Španci sigurno nemaju tu muku... Andreu bi mogao da se posmatra kao personifikacija nove Španije koja napušta mračnu prošlost kao što Andreu napušta porodicu i Nuriu, neobičnu devojčicu koja je opet slika te prošlosti koja "neće umreti odjednom, nego malo po malo". U tom ključu bi njegov više nego hladan odnos prema majci na kraju filma mogao da znači brutalan raskid sa tradicijom u ime osvajanja budućnosti i blagostanja, novca koji ipak stoji iza svega. A da to nije lako, ako je uopšte moguće, vidimo kroz njegov ambivalentan odnos prema ocu, za koga zna da je uradio strašne stvari, ali ga se ne odriče i umesto da ubije oca u sebi, on se sveti njegovim pticama. Zaista sjajan film, a šta je Viljaronga "hteo da kaže" nije na nama da tumačimo. Naravno, Kneginji hvala za brzu najavu i link do prevoda.
Ažurirao Filaret - 03.Travanj/Apr.2011 u 21:32 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |