| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Loong Boonmee raleuk chat AKA Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives (2010) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
luka0037
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Zakeralo Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Krusevac Status: Offline Points: 6630 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Loong Boonmee raleuk chat AKA Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives (2010)Objavljeno: 17.Svibanj/May.2010 u 22:53 |
|
Uncle Boonmee who can Recall his Past Lives
Žanr: Komedija Scenario: Apichatpong Weerasethakul Režija: Apichatpong Weerasethakul Glavne uloge: Sakda Kaewbuadee, Jenjira Pongpas Godina proizvodnje: 2010 Zemlja porekla: Velika Britanija / Tajland / Francuska / Nemačka / Trajanje: 114 min Sinopsis: Posle otkazivanja bubrega, čika Boonmee odlučuje da svoje poslednje dane provede na selu uz svoje najmilije. Na iznenađenje svih, pojavljuje se duh njegove preminule žene koji počinje da se brine o njemu, a njegov dugo izgubljeni sin se vraća kući - ali ne u obliku čoveka. Razmišljajući o razlozima svoje bolesti, Boonmee odlazi u džunglu sa svojom porodicom do jedne pećine - mesta rođenja njegovog prvog života... |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2010 u 18:57 |
|
Loong Boonmee raleuk chat (2010)
- Ujak Boonmee prisjeća se svojih prošlih života - - Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives -
http://www.imdb.com/title/tt1588895/
Režija: Apichatpong Weerasethakul
|
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2011 u 23:32 |
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2011 u 23:54 |
|
Hvala majstore,
planiram sutra pogledat, ne sumnjam da je dobar...
|
|
![]() |
|
morph.kuja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2011 u 19:10 |
|
Uglavnom sam vidio negativne komentare na ovom forumu za Loong Boonmee raleuk chat i sasvim mi je jasno zašto. To je zbog izuzetno sporog tempa filma i nepribliženosti religioznim tradicijama istočnih naroda. Film je vrlo zbunjujući i ni sam ne sumnjam da je to i bila namjera režisera Apičatponga Verasetakula. Sazdan od više vremenskih dimenzija u svakom trenutku se pitamo da li je neki dio filma realnost ili fantazija. U samom naslovu data je poruka gledaocu da će se film baviti nekadašnjim inkarnacijama Boonmee-ja i već od prve scene postavlja se pitanje da li je bik njegov "prošli život". Da li je princeza njegov prošli život...
Kroz tok filma pokreću se mnoga metafizička pitanja, što je karakteristično za istočnjačke religije. Jedno od njih se javlja na završetku filma: O postojanju na više mjesta istovremeno. Mnoga pitanja su pokrenuta, ali ni na jedno nije dat odgovor, skladno misterioznosti i fantastičnosti cijelog filma.
Za režisera ništa nije suvišno i on koristi duge kadrove za najobičnije stvari, kao što su putovanje vozilom, tuširanje... Sniman u sjevernim predjelima Tajlanda, film obiluje najdivnijim pejzažima, koji uz genijalno poigravanje bojama pružaju izuzetno vizuelno zadovoljstvo. Primjer je dugi kadar sa vodopadom, koji je savršeno izbalansiran i privlači pažnju čula.
Loong Boonmee raleuk chat nije film zabavnog karaktera i on manifestuje film kao umjetnost i tako ga treba gledati i pokušati ga razumijeti. Pročitao sam da je sastavljen iz 6 dijelova, od kojih je svaki sniman drugačijim stilom, ali ne bih o tome mnogo bulaznio. Smješten je u nedefinisanoj dimenziji u koju se može prozreti samo ako se on pogleda. Na osnovu svega, svako bi trebao izgraditi sopstvenu interpretaciju i na svoj način pokušati zaviriti u tajne postojanja. Ažurirao morph.kuja - 14.Sijecanj/Jan.2011 u 19:12 |
|
|
E.H. |
|
![]() |
|
srkis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 15.Studeni/Nov.2005 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1642 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2011 u 13:42 |
|
Ako ko voli spore filmove, to sam ja. Prvih par koji mi padaju na pamet su Sonbahar (Turkey, 2008), Der Himmell uber Berlin (W.Germany, 1987), Stellet licht (Mexico, 2007)... To su GENIJALNI filmovi, a ovaj Tetak Boonmee je obican smor koji svako moze da tumaci kako mu volja i da svi "budu u pravu". Neka, hvala...
|
|
|
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
|
|
![]() |
|
Vilin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 24.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 1084 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Studeni/Nov.2020 u 11:43 |
Odličan osvrt i recenzija ovog, za pojmove naše civilizacije, čudnog filma. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |