Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Opet TMPGenc Plus...
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Opet TMPGenc Plus...

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
eXecutioner View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj eXecutioner Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Opet TMPGenc Plus...
    Objavljeno: 15.Rujan/Sep.2004 u 18:10
problem je u sljedecem, imam TMPGEnc Plus, ffdshow i sad kad sve namjestim u tmpgencu onda kad stisnem encode now, isprva se nista ne dogada, a nakon nekog vremena pise mi da za jedan cd (znaci jedan sat filma) treba 5 sati, a stavio sam SVCD i to CBR...

pomoc hitno...
Na vrh
ffroms View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ffroms Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Rujan/Sep.2004 u 20:19
Mozda si stavio prejaki postprocessing u FFDSHOW pa mu treba puno da dekodira sliku. Provjeri to i probaj ga smanjiti ili iskljuciti.

FFS
Na vrh
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj eXecutioner Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Rujan/Sep.2004 u 20:37
ok, ja sam pocetnik i nist ne kuzim ffdshow - objasni...
Na vrh
ffroms View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ffroms Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Rujan/Sep.2004 u 21:04
Sorry. Kad pokrenes neki Divx/Xvid otvori ti se FFDSHOW. Potrazi u playeru koji koristis gdje ti ima "filters" i tu pronadji FFDSHOW i klikni na njega. Tu ce se otvoriti brdo toga ali ti potrazi "postprocessing" (u BSPlayeru to mozes naci pod "Option". Iskljuci ga (neka kucica bude prazna). Stavi OK i pozatvaraj programe i ponovo probaj sa TMPGEnc. Ako se pitas zasto sve ovo, odgovor je ne znam, valjda mi je prvo palo na pamet.
Postprocessing mozes podesiti i ako potrazis u FFDSHOW folderu "configuration".
Sto je postprocessing? On ti "pegla" sliku ako je kockasta i sl. U vecini slucajeva ti nece trebati jer su slike Divxa/Xvida danas tako dobre da nije uopce potrebno (meni je stalno iskljucen).

FFS
Na vrh
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj eXecutioner Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Rujan/Sep.2004 u 23:14
u opcijama od ffdshowa, lijevi izbornik nije checkirano, a u bsplayeru sam slider smanjio koliko ide, pa cu vidjeti. Ali zvuk me zeza..
Na vrh
elkaz View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj elkaz Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Rujan/Sep.2004 u 19:42

Ja sam napravio vcd po turtorialu koji je dan na ovoj stranici i kada sve bude gotovo, ta 2 file su pohranjena na disku i ja sam ih ispekao s nerom kao data disc i ne radi film na linijskom dvd- playeru, dali možda netko zna u čemu je problem

Rokaj,snimaj glavu klimaj, žiže daj zarolaj...

Na vrh
ffroms View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ffroms Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Rujan/Sep.2004 u 20:25
@elkaz- Da li si to dobio kao dva MPG filea ili si dobio jedan file slika a drugi zvuk? Kod przenja sa NEROm nikako ne idi kao data CD nego izaberi VideoCD opciju i onda mu ukrcaj MPG. Mozda ce ti javiti da nesto nije u redu sa MPG tj. da nije po standardu ali zanemari to i nastavi dalje sa snimanjem. Tada bi ti trebalo sve raditi.
@eXecutioner- Koji PC imas? Mozda je spor PC. Sto te zeza sa zvukom? Mozda je u pitanju downsampling sa 48000 na 44100 Hz? Probaj posebno kodirati samo zvuk bez slike.

FFS
Na vrh
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj eXecutioner Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Rujan/Sep.2004 u 21:36
ovako, pc je Xp 1600, 512 mb ddr... inace zanima me da li postoji progeam koji bi samo prebacio divx u mpg i onda se moze snimiti vcd, zar ne? trazim nesto brzo i jednostavno...
Na vrh
elkaz View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj elkaz Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2004 u 13:00
dva MPG filea sam dobio, ajd probat ču.

Na vrh
ffroms View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ffroms Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2004 u 16:22
@eXecutioner - Pa TMPGEnc ti je dovoljan jedino sto je problem titl koji moras ubaciti preko FFDSHOW. Imam ti ja i brza rijesenja (rekompresija videa u VCD je gotova za najvise 1 sat na celeronu800) ali da je jednostavno to sigurno nije.
@elkaz- to ti sigurno mora raditi jer sam i sam napravio preko 100 VCD-a i nikad nije bilo problema.

FFS
Na vrh
elkaz View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj elkaz Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2004 u 17:21
A kako ubaciti titl u film, tj. da bude naljepljen kad se gleda na linijskom dvd-u??

Ažurirao elkaz

Na vrh
ffroms View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ffroms Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2004 u 18:49
To je ono sto pokusava napraviti eXecutioner. Na zalost, nema opcije da naknadno ubacis titl. Titl mora biti ukodiran u sliku tj. dio filma. Kako to izvesti je vec objasnjeno na forumu pa malo procackaj.

FFS
Na vrh
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj eXecutioner Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2004 u 22:07
ma nesto me taj tmpgenc plus zeza, ne mogu uopce staviti u onome source rangeu polovicu filma, jednostavno se program zmrzne i moram ga ugasiti. Probao sam reinstal ali opet je tako... zato sam pitao za neku alternativu...
Na vrh
ffroms View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ffroms Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2004 u 14:45
Imas i Canapus Procoder ili tako nesto. Ljudi kazu da su zadovoljni sa njime. Ako zelis tezu alternativu onda mi se javi na PM pa cu ti dati link gdje imas tutorial.

FFS
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,309 sekundi.