| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Da li te nervira vuvuzele? |
Odgovori
|
| Korisnik | |
luka0037
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Zakeralo Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Krusevac Status: Offline Points: 6630 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Da li te nervira vuvuzele?Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2010 u 02:44 |
|
Vuvuzele nerviraju igrače, trenere i novinare na Mundijalu u Južnoj Africi. Od gromoglasnih truba ne čuju se navijanje, pevanje i komande za igrače. Šef FIFE Sep Blater odbija njihovu zabranu.
Galama na Svetskom fudbalskom prevenstvu je tolika da para uši. Afrikanci se raduju zvukovima, koji su za strance više nego neobični. Južna Afrika bruji, na ulicama, u kućama, u kolima i naravno na stadionima. U pitanju je tutnjava koja bukvalno deli ljude. Jedni oduševljeno duvaju u ove sprave dok drugi začepljuju uši. “Ne možemo igračima putem radija da dojavimo šta treba da rade“, kaže za "Dojče vele" Oliver Birhof. Ova rečenica zvuči krajnje rezignirano, a osmeh menadžera nemačke fudbalske reprezentacije izgleda pomalo ogorčeno. Trenerima je veoma teško da igračima daju "verbalne znakove“. "Taj zvuk liči na roj besnih pčela", opisuju oni koji su imali priliku da ga čuju i kažu da nigde ne možete da pobegnete jer se, osim na stadionu, ovaj "instrument" koristi i u hotelima, šoping centarima, restoranima...
|
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
faithlessmary
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Neprikosnovena Mary Pridružen: 07.Listopad/Oct.2007 Status: Offline Points: 2742 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2010 u 02:46 |
|
Mene jaaaaaaakooooo nervirajuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Veži konja gde ti gazda kaže
|
|
![]() |
|
Sebastijan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Uploader
Pridružen: 25.Prosinac/Dec.2006 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 3347 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2010 u 03:03 |
|
Ako me nešto nervira to je ovo sranje u koje duvaju, bolje da duvaju u nešto drugo...
|
|
|
|
|
![]() |
|
Sentinel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Walking Time-Bomb Pridružen: 30.Studeni/Nov.2006 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 2736 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2010 u 08:21 |
|
imaju svoj "fazon" i drze ga se, ne vidim sto je tu lose, bolje nego da pale mali milijun baklji i petardi koje ce zavrsit na terenu... ali da me nervira taj zvuk to je istina... Ažurirao luka0037 - 14.Lipanj/Jun.2010 u 12:45 |
|
|
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
|
|
![]() |
|
outside
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Joe Purdy - music legend Pridružen: 16.Travanj/Apr.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 6250 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2010 u 08:44 |
|
ne smetaju...to je njihov obicaj,i postujem ga..
|
|
![]() |
|
yolix83
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2010 u 09:33 |
|
Ni meni ne smetaju. Bilo bi bolje da ih nema ali i ovako poslije 2 minuta gledanja zaboravim na njih. Na tv-u i nije tako strašno. Vjerovatno da sam na stadionu bi izludio.
|
|
![]() |
|
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19362 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2010 u 10:44 |
|
Ja ne znam za vas, ali ja sam čuo da su izumili tipku mute, koja kad je stisneš ugasi ti tonove i onda ništa ne čuješ što dolazi sa televizora.
Ionako komentatori ti kažu ono što već i sam vidiš da se odvija... Pa si ti fino pusti muziku u pozadini koju želiš... A ovaj komentar da su glupi primitivni plemenski narod je toliko primitivan da bi se lako mogao uklopiti s njima. |
|
|
Nisam lud, mater me testirala! |
|
![]() |
|
yolix83
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2010 u 11:33 |
Ne znam... meni nije ugođaj potpun ako nema komentatora. Još ako on zna svoj posao, da ne prenosi striktno samo ono što se odvija na terenu. Meni su ovi s HRT-a najbolji u regionu mada volim slušati i onog lika što je bio prije na FTV sad prenosi na BHT1. Lik samo visi na internetu i zna kamaru nekih bespotrebnih informacija pa te ponekad dobro nasmije. Na primjer kad je za nekog igrača rekao da se rodio tu i tu, igrao tu i tu, otac mu ima automehaničarsku radnju ![]() |
|
![]() |
|
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19362 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2010 u 15:11 |
|
Kad znaju raditi da, ali mislim ako ti već toliko smeta i znaš dovoljno o nogometu da možeš i sam pratiti, onda možda i nije potrebno... No, svatko gleda kako hoće...
|
|
|
Nisam lud, mater me testirala! |
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72052 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Lipanj/Jun.2010 u 13:29 |
Za 20 kuna s interneta skinite 'anti-vuvuzela filter' koji utišava buku'Filter' se zasniva na tehnologiji aktivne kontrole buke te koristi 'inverzni' zvučni val koji ima identičnu amplitudu kao i original te se s njime preklapa. Svjetskog prvenstvo je možda tek u početku, no neslužbena 'himna' turnira, neumorno brujanje vuvuzeli, već je izludila sve navijače diljem svijeta. Iako su se momčadi, ali i novinari potužili kako je nemoguće raditi uz buku vuvuzeli, organizatori su ih odbili zabraniti navodeći kako su one sastavni dio južnoafričkog navijanja. Međutim, jedan stručnjak za zvuk tvrdi kako je smislio hi-tech protuotrov za zaglušujuće trube, piše Telegraph. Za oko 20 kuna, navijači iz fotelje mogu s interneta skinuti audio isječak koji služi kako bi poništio buku tradicionalne južnoafričke stadionske trube tijekom prijenosa utakmica. 'Anti-vuvuzela filter' zasniva se na tehnologiji zvanoj aktivna kontrola buke, koja se često koristi u glazbenoj industriji kako bi se obrisali svi neželjeni zvukovi sa završne snimke. Slušalice za buku rade na sličnom principu. Iako su drugi stručnjaci skeptični oko ove metode, broj 'downloada' pokazuje koliko je navijačima stalo da u miru gledaju utakmice s Prvenstva. Genijalac iza ideje o 'anti-vuvuzela filteru' je 29-godišnji Clemence Schlieweis, inače producent i stručnjak za zvuk iz Münchena. Uzeo je zvuk vuvuzela s ranijih utakmica Prvenstva i stvorio 'inverzni' zvučni val koji ima identičnu amplitudu kao i original te se s njime preklapa. Ukoliko audio snimka 'filtera' bude puštena s računala smještenog nedaleko od televizijskih zvučnika, Schlieweis tvrdi kako će se buka vuvuzela radikalno stišati. - Gledao sam tako utakmicu Njemačke i Australije u nedjelju navečer i sve je radilo kako spada. Iako sam tek toga jutra pokrenuo web stranicu s 'filtrom' već sam imao desetak narudžbi - objašnjava Schlieweis. Buka iz vuvuzeli doseže i do 125 decibela što je jako puno. Samo za primjer, pneumatska bušilica na ulici svojim nabijanjem stvara između 90 i 100 decibela - ističe Crystal Rolfe s britanskog Kraljevskog instituta za gluhe. jutarnji.hr |
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |