| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Janghwa, Hongryeon Aka A Tale Of Two Sisters (2003) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Janghwa, Hongryeon Aka A Tale Of Two Sisters (2003)Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2010 u 16:01 |
![]() Režija i scenario: Kim Jee-woon Uloge: Kap-su Kim, Jung-ah Yum, Su-jeong Lim, Geun-yeong Mun Žanr: Horor Trajanje: 114 min. Sinopsis : Natprirodni horor Kim Jee-woon-a je inspirisan drevnom korejskom narodnom pričom. Smeštena u izolovanu kuću na jezeru, priča počinje sa dve devojčice, Su-mi i Su-yeon koje se vraćaju kući posle perioda provedenog u mentalnoj bolnici u kojoj su se našle nakon smrti svoje majke. U međuvremenu, njihov otac se ponovo oženio ženom koju obe devojcice preziru. čudne, nasilne vizije počinju da uznemiravaju Su-mi i ona postaje sve sigurnija da nova očeva žena krije duboku i mračnu porodičnu tajnu... Rezime : Ova gotska narodna korejska priča unosi elemente modernog azijskog horora u klasičnu priču strave. Baš kao i neki drugi horor autori sa kojima je Kim najčešće poređen, kao što su Hideo Nakata (Ring) ili M. Night Shyamalan (Šesto čulo), film Priča o dve sestre drži gledaoca konstantno prikovanog telom za sedište i očima za platno jezovitom atmosferom i vizuelnom lepotom. Smeštena u kuću punu hodnika i zabačenih, mračnih ćoškova, radnja filma odvija se polako, igrajući po nervima, dok se potpuno zamršen zaplet na kraju ne otme kontroli. Iznenađujuci kraj naročito predstavlja šok za gledaoce i momentalno kvalifikuje film za ponovno gledanje. Film je priča o gorčini i žaljenju; o nedefinisanim umovima dve sestre koje će, dok žude za životom i jedna za drugom, zauvek patiti zbog gubitka majke. Na ovom zbunjujućem putovanju dve adolescentkinje ništa nije onako kakvim se čini. Priča o dve sestre predstavljena je kroz slagalicu orgomnih razmera. Detalji i specifični momenti cinizma i napetosti daju filmu posebnu atmosferu i čine ga delom koje se jednostavno mora pogledati. Pored odlične priče i zapleta i apsolutno izuzetne glume, Priča o dve sestre je i vizuelno očaravajuća. Izuzetna fotografija Mo- gć Lija i veoma koloristička scenografija Geun- hyeon Joa, nesvakidašnja za horor filmove, daju filmu snažan vizuelni identitet. Ovaj progonjujuće neurotičan film, isprekidana noćna mora poremećenog uma, je vrsta psihološkog horora koji je američki film zaboravio pre više decenija. Mračan, užasan i uznemirujuć, predstavlja izuzetnu modernu bajku. Ažurirao AcaN - 15.Travanj/Apr.2010 u 16:03 |
|
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2010 u 16:04 |
|
Ko nije gledao američki rimejk, nek ga obavezno pogleda. Jedan od boljih.
The Uninvited Ažurirao AcaN - 15.Travanj/Apr.2010 u 16:10 |
|
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
Filaret
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Travanj/Apr.2010 u 01:49 |
|
Ovo je odličan film i slažem se sa svim što si napisao Jedino što meni generalno nešto fali kod ovih korejskih horora ili bolje psiho trilera. Sad mi padaju na pamet Acacia, Cello, R - point, fenomenalni Antarctic Journal, Spider Forest... I uvek imam isti utisak. Sve dobri i odlični filmovi, ali nema onog doživljaja zaokruženosti kao posle gledanja japanskih horora. Japanac nagazi do daske, ne daje pet para na naše, jel'da, zapadnjačke tabue i napravi ili super film ili načisto promaši. Takeši Mike je najbolji primer. Ne znam šta je u pitanju, svuda dobre priče, efekti, obrti, sve kao isto, a nije. Čak sam mislio da je zbog jezika jer Japanci su veći drekavci i sve deluje dramatičnije. |
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Travanj/Apr.2010 u 02:16 |
|
Japanci su surovi, brutalni "udaraju po sred face", što ja kažem. Korejci su "perfidniji", teraju na razmišljanje... Ovo bi skroz uopšteno i sa podosta generalisanja bila razlika između ova dva "stila".
Inače, što neko negde reče (samo za drugog reditelja), da Ji-woon Kim snimi govno kako se kotrlja niz brdo, ja bih se oduševio. Toliko. |
|
|
|
![]() |
|
Filaret
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Travanj/Apr.2010 u 09:54 |
|
Meni kod Kjošija Kurosave ne bi moralo ni da se kotrlja... Makar bilo u 3D... |
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Travanj/Apr.2010 u 12:27 |
|
A da, to sam zaboravio: svidelo bi mi se čak i da je u 3D.
|
|
|
|
![]() |
|
roNNa_taproot
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Devojka iz sumraka.. Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2010 Status: Offline Points: 4070 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Travanj/Apr.2010 u 12:50 |
|
Zvuči zanimljivo... Ali neznam koji mi je...
Jednostavno ne mogu gledati neengleske filmove
|
|
|
"Ona lepa, a ja mlad"
|
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Travanj/Apr.2010 u 14:40 |
i meni je taj filing, malo čudan. Jednostavno ne volim ili mi ne funkcioiše, kad film ne razumem, a čitam prevod. |
|
|
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
asvalttina
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 26.Veljaca/Feb.2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Points: 2743 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Travanj/Apr.2010 u 18:08 |
|
Pogledala sam ovaj film i definitivno moram jos jednom, malo sam zbunjena oko spike s macehom.
|
|
|
|
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2021 u 14:38 |
|
Kinematografski prelep film sa odličnom režijom, kadrovima, uglovima kamere, muzikom u pozadini, međutim, isti nije za ljubitelje klasičnog horora. Ova priča mi nekako više ima dramskih elemenata kroz koje se reflektuju zamršeni odnosi unutar porodice, ludilo kao zona komfora u okviru kojeg živi ova devojčica (glavni lik). Uloga maćehe u pomenutom ostvarenju, kao da je pomalo ostala pod velom tajne, nedovoljno razjašnjena. Po zamršenosti radnje, film me podseća na The Wailling. Oba filma se u okviru korejske kinematografije smatraju remek-delima, ali prosečnom gledaocu neće baš biti jasno, zašto. ![]() Za one koji cene umetnička filmska ostvarenja - preporuka. ![]() Za one koji očekuju puki horor sa jump scare scenama - tutanj u širokom luku.
![]() |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2021 u 15:44 |
|
Evo opet se neću složiti. Osim sa zaključkom. ![]() Ovo je upravo majstorski urađen horor za ljubitelje klasičnog, pravog a ne umjetnog, horora. Nedovoljna razjašnjenost nije tu bezze - ljubitelji klasičnog horora vole kad ih nitko ne hrani žlicom nego kad imaju materijala za pustiti mašti na volju. U određenim granicama naravno. Film nema nikakvih doticaja s Wailingom, taj je odigrao style over substance kartu. To je nešto što današnji kritičari obožavaju, a ja ispraznu vizualu ne mogu smisliti. Bila ona ljepotica kao u kineskoj Demonskoj mački ili razbacano smetlište kao u Naricanju. Ako je ukras priči super, ali ako je ona sama sebi svrha, pa jeboga imamo screensavere. Po mojoj prosudbi, ovo je pravi horor masterpis koji biste trebali pogledati čak i ako horore ne volite. Zaboravite Wailing, velim da ovo nije takav film, pa bez obzira je li vam se Wailing svidio ili nije, pogledajte Sestre jer iako ideja nije nova i nikad viđena, izvrsno je obrađena i prezentirana.
Potpisujem. ![]() Ažurirao JoxerTM - 23.Ožujak/Mar.2021 u 16:01 |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2022 u 00:40 |
|
Secam se da su tada u video klubu u mom sokaku :), koji je bio lagano pred gasenjem, bila popularna tri filma dati, The Ring ( ili ko je hteo Ringu) i Honogurai mizu no soko kara ( tj.Dark water).
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |