Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Subtitlovi, maximum line lenght, kako podesiti ???
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Subtitlovi, maximum line lenght, kako podesiti ???

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
cropape View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cropape Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Subtitlovi, maximum line lenght, kako podesiti ???
    Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2009 u 18:38

Kako bi mogao gledati divx filmove na starijem tipu kućnoga dvd/divx playera trebam titlove nekako spojiti sa filmom da budu samo jedan file te sam išao to raditi programom "AviSub" veličinu slova sam stavio na 22 (20 mi je presitno za gledanje) ali dolazi mi poruka da neki redovi subtitla imaju preveliki broj karaktera po redu da bi mogli biti prikazani.

I sad u Subtitle workshopu sam odredio da mi maximalan broj karaktera po redu bude 40 (Settings/settings---advanced--maximum line lenght) ali neznam kako da izvedem da mi SW to automatski uradi za cijeli subtitle a ne da ja moram to ručno raditi za svaki red, jer red po red mi traje satima.

Ima li koji drugi program koji to može da uradi automatski

Na vrh
pejafor3 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pejafor3 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2009 u 19:16
Prvo
Zameni sve "- "
sa "-"

Drugo
Malo ti je 40 karaktera, stavi do 44-45 slobodno, to se vidi na TV-u odnosno na monitorima i Televizorima 4:3 formata

Onda selektujes ceo titl sa ctrl+a
potom stisneš ctrl+e da ti prelomi linije/centrira sve linije

Na vrh
cropape View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cropape Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2009 u 20:29

kao šta si mi preporučio postavio sam na 45 karaktera.

Nakon toga sam selektirao cijeli titl (ctrl+a) te stisnuo ctrl+e.

I nakon toga išao sam provjeriti da vidim rezultat.

i vidim, u jednome redu ima 64 karaktera, u drugome 51 itd da daloje ne nabrajam.

Znači totalno ništa mi nije prepravljeno.

Na vrh
enad View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj enad Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2009 u 20:50
Skini ovaj program, besplatan je, možda pomogne.
http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Other-VIDEO-Tools/FixSrtLines.shtml

Ažurirao enad - 19.Prosinac/Dec.2009 u 13:26
Na vrh
cropape View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cropape Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2009 u 21:20

Svaka čast čovječe, taj program je super.

za sekund mi sve sam prepravio

Thanks

Na vrh
enad View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj enad Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2009 u 22:03
No problemo. Wink
Na vrh
pejafor3 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pejafor3 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Prosinac/Dec.2009 u 11:03
Originalno postovano od strane cropape cropape piše:

kao šta si mi preporučio postavio sam na 45 karaktera.

Nakon toga sam selektirao cijeli titl (ctrl+a) te stisnuo ctrl+e.

I nakon toga išao sam provjeriti da vidim rezultat.

i vidim, u jednome redu ima 64 karaktera, u drugome 51 itd da daloje ne nabrajam.

Znači totalno ništa mi nije prepravljeno.

Vidi, ta opcija je kada vidiš da ceo titl ima Too ling lines, onda će ti srediti 95% titla.
posle ideš sa F12 na te linije koje su ostale na 64 karaktera ili 51.... i na svakoj liniji ručno odradiš ctrl+e.
I središ sve to za minut.
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Prosinac/Dec.2009 u 21:33
Velika većina kućnih DVD plejera ne prikazuje više od 42-3 karaktera u jednoj liniji, što bi u dve linije jednog reda bilo 84-6 karaktera.Sve što je preko toga neće biti prikazano bez obzira koji je format ekrana (zavisi isključivo od plejera).Imam jedan od retkih plejera koji titlove sa više znakova od toga prikazuje u do 4 linije i to samo zahvaljujući tome što ima ubačen dobar firmware.U SW nije moguće automatski - jednom komandom smanjiti broj znakova u linijama.Sa ctrl+e se samo bolje prelama broj znakova u redu sa dve linije, tako da bude relativno izjednačen prelom između linija.Jedini način da se predugačke linije u jednom redu smanje na poželjan broj znakova u obe linije je crtl+shift+d za svaki takav red, tako da se red deli na dva reda, bez remećenja vremena.Koliko će linija biti u svakom redu zavisi od dužine linija koje se dele.Znači pešački posao.Prvo crtl+e pa zatim crtl+shift+d, za svaku predugačku liniju koja je preostala.
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Prosinac/Dec.2009 u 21:57
Originalno postovano od strane enad enad piše:

Skini ovaj program, besplatan je, možda pomogne.
http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Other-VIDEO-Tools/FixSrtLines.shtml

Upravo sam ga isprobao i kažem: SW je nezamenljiv.

Na vrh
Johhny Q View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
opasno aktivan spamer (u ostavci...)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Johhny Q Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Prosinac/Dec.2009 u 22:28
Skini ovu skriptu:
http://rapidshare.com/files/323182687/Johhny_q.ocr.html

Iskopiraj je u folder OCRScripts u Folderu u kome ti se nalazi SW.
Potom je izaberi u padajucem meniju, kao na slici...

http://img709.imageshack.us/img709/6079/skripta.png

Kad zavrsis sa podesavanjem/prevodjenjem titla, jednostavno stisni Ctrl+I, pa Fix errors, pa check...
Ako ostane nesto malo gresaka, ispravi ih rucno, ili ignorisi...
Pametan covek trazi resenje, budala izgovor...
Na vrh
pejafor3 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pejafor3 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2009 u 12:19
Samo ne zaboravite da SW ne radi dobro ako imate "- " (crta/pa razmak)
To neće dobro prelomiti ni sa ctrl+e, a ni kada budete hteli da radite ctrl+shift+d.
Kada imate "-" bez razmaka. Sve se lepo sredi, ostanuneki repovi... koje sredite za minut.

E sad.... neko ne voli da mu iza crte ide reč.... nego voli da ima razmak iza crte pa onda reč

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.