Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Problem(boja za printer)!!
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Problem(boja za printer)!!

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Problem(boja za printer)!!
    Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2009 u 20:40
Imam printer "Canon-PIXMA iP3300"!
Koristim ga većinom za printanje omota(covera) za fimove,za to je dobar i zadovoljan sam sa njim(šta se tiće toga)!
Kad mijenjam boju(koristim zamjensku boju),do sada mi je radio ok,e a sada kad npr.zamjenim boju,printer mi pokazuje da mi te boje fali isto koliko mi je i pokazivao kada sam ju mijenjao!
Znaći,izvadim praznu boju,stavim punu i opet mi pokazuje kao da je prazna!
Jel zna neko kako riješit problemčić!?
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2009 u 21:05
Ima jedna stara tema...
http://www.divx-titlovi.com/Forum/t8099.html
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2009 u 21:14
Ma znam da,sjećam se ovoga,mislim da sam to i ćitao, prije,ali nisam mogao nać tu temu...
Dobro ok,budem pogledo tu i proćitao to šta se objašnjavalo!
Ovo onda možeš obrisat!Wink
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2009 u 12:30
E sad još nešto da pitam u vezi ovoga!
Ovako,dobro,ok,promjenio sam boje,stavio sam sve 4 boje pune,ali kad idem printat,nevalja mi plava boja,sve druge boje su OK,ali plava mi je u banani!
Neznam,napravio sam i ono ćišćenje,odem na Start--printers and faxes--na printer--properties--maintenance--cleaning(deep cleaning)!!
I to sam napravio i ništa,isprintao sam da vidim kako mi koja boja stoji,izbaci mi pet crta na papir,Roza(tamna),ok je boja,Roza(svjetla),ok,Žuta,ok,Svjetlo plava,ok,ali Plava(tamnoplava),ona je u banani,plava me jebe,pola mi je svijetla pola tamna trakica koja mi pokazuje stanje boje i to me zeza!
Jel zna neko kako to riješit da dobijem da mi printa normalno,jel se da još šta oćistit,pogledat ili kupit novu glavu za printer,a možda još i bolje,kupit novi printer i to je to!?
Na vrh
Dr Dragan View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Доца

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dr Dragan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2009 u 12:45
Moguće da ti je cartridge otpevao svoje,pa se mora zameniti...
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2009 u 12:50
Ma nemoguće da je cartridge,pa jućer sam kupio 4 nova catridgea-a sa bojom i stavio u printer,možda glava printera,prije da je ona otišla u k....!
Neznam,ove ostale boje štimaju i printa ih normalno,dok plavu zajebava,printa koda je fali i koda ima još kap plave boje u catridge-u,a puna je!
Ne kužim,skino bi glavu i oćistio,samo to nikad nisam radio!
Na vrh
nosundayfear View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nosundayfear Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2009 u 13:36
Zar nema u opcijama štampača i ono da sam očisti glavu(tako meni bilo na pokojnoj 1500). Mada, to će ti potrošiti ceo kertridž.

Ažurirao nosundayfear - 23.Studeni/Nov.2009 u 13:37
Clouds come floating into my life, no longer to carry rain or usher storm, but to add color to my sunset sky.

Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2009 u 13:55
E neznam sada za to,budem pogledao,ali evo,ja sam skino glavu printera,potrošio štapića za uši pun k....,natapao sa alkoholom,ćistio sa štapićima za uši,ponavljao sam to tolko dugo dok više boje nije bilo ni u jednom ulazu za boju,sada sam vratio nazat glavu pa ću vidit jesam šta napravio(odštopao)ili sam još više zajebao stvar!
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2009 u 14:44
Ponovo ista stvar(nakon čišćenja),neznam šta je,ne kužim se u printere,ali evo napravio sam nekakav test,isprintao sam jedan test list za printer i na njemu se vidi šta mene mući(šta mući printer)Smile i koji je njegov problem!
Kad sliku uvećate onda se još bolje vidi,ljubićasta i žuta boja su super(to se vidi i po slici),a plava boja ima nekakve svijetle crtice po sebi(prugasta je)i to me zajebava,ako se neko kuži u to neka pogleda i kaže šta je!Hvala!
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2009 u 22:59
Najverovatnije su ti začepljene mikroskopske rupice na glavi štampača za plavu boju.Ako ne možeš skinuti glavu i oprati je negde u ultrazvučnoj kadici (mada ni to nije garancija da će se otpušiti) ili ostaviti potopljenu u akoholu par dana, onda je jedini lek kupovina novog štampača, jer je koliko kapiram, kod tvog štampača glava ugrađena u štampač, samo se kertridži menjaju(oni sa gumicom na dnu).To se redovno dešava i sa kertridžima HP štampača, posle izvesnog broja punjenja.
Na vrh
Dr Dragan View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Доца

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dr Dragan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2009 u 23:03
Originalno postovano od strane Movie Master Movie Master piše:

...To se redovno dešava i sa kertridžima HP štampača, posle izvesnog broja punjenja.

Baš tako....na žalost....
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2009 u 23:16
Originalno postovano od strane Movie Master Movie Master piše:

Najverovatnije su ti začepljene mikroskopske rupice na glavi štampača za plavu boju.Ako ne možeš skinuti glavu i oprati je negde u ultrazvučnoj kadici (mada ni to nije garancija da će se otpušiti) ili ostaviti potopljenu u akoholu par dana, onda je jedini lek kupovina novog štampača, jer je koliko kapiram, kod tvog štampača glava ugrađena u štampač, samo se kertridži menjaju(oni sa gumicom na dnu).To se redovno dešava i sa kertridžima HP štampača, posle izvesnog broja punjenja.
Točno tako kako kažeš,da,začepljene su rupice najvjerovatnije za plavu boju,jel ove druge boje su ok!
Ja sam danas popodne skino glavu od printera,da se skinut glava,prvi put sam brisao rupice na glavi printera i tamo one ulaze gdje se stavlja boja,nikakva promjena,a sada,prije dva ,tri sata sam ponovno skinuo glavu printera i natopio sam papirnati ubrus(ručnik) u alkohol i stavio sam da glava printera stoji u tom natopljenom ubrusu sat vremena i još sam stavio alkohola gore di idu boje!
Nakon sat vremena sam dobro obriso glavu printera i vratio nazat,rezultat isti,ove druge boje ok,a plava opet polu tamno plava,polu svjetlo plava kad printam,a trebala bi bit samo tamno plava traka,kad printam ostavlja mi vodoravne svijetle crte!
Ma ništa,hvala na informacijama,izgleda da ću uzet novi printer i to je to!
Pozdrav!
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Studeni/Nov.2009 u 03:15

Ja sam kupio Canon MP140(bio je strahovito jeftin a ima odličan skener), za koji tvrde da ne prepoznaje kertridže nakon punjenja.Dobio sam obaveštenje, da posle punjenja i vraćanja kertridža u štampač treba pritisnuti dugme sa crvenim trouglom u krugu i držati ga najmanje 10 sekundi.Posle toga će i dalje blinkati diode za kertridže A i B, ali dioda za grešku (sa belim trouglom) prestaje da blinka i štampač normalno radi.Možda ovo bude nekome korisno, ja još nisam došao dotle.

U svakom slučaju, ja sam ipak za HP štampače, one najjeftinije.Na njihovim kertridžima 27, 28, 21 i 22, maltene sam doktorirao punjenje, naravno ponekad sa rukama do laktova u boji, a pljuvanje boje u dalj redovno treniram.Ali zato kad riknu kertridži, odem i kupim nov štampač koji je uvek bio jeftiniji od kompleta kertridža.Wink

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,189 sekundi.