| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Into the Wild (2007) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
outside
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Joe Purdy - music legend Pridružen: 16.Travanj/Apr.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 6250 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Into the Wild (2007)Objavljeno: 17.Studeni/Nov.2009 u 00:29 |
|
Originalni naslov: Into The Wild Žanr: avantura, biografski, drama Trajanje: 140' Godina izdanja: 2007. Zemlja: SAD Uloge: Emile Hirsch, Marcia Gay Harden, William Hurt, Hal Holbrook, Catherine Keener Režija: Sean Penn Scenarij: Sean Penn Producent/i: John J. Kelly, Frank Hildebrand, David Blocker http://www.imdb.com/title/tt0758758/ Ne znate što bi sa sobom nakon studija? Podijelite imovinu u dobrotvorne svrhe i otiđite živjeti u divljinu. Netom nakon završetka studija prava 22godišnji Christopher McCandless odlučio je u potpunosti promijeniti životni put odbacivši odvjetničku karijeru. Ušteđenih 24000 dolara dao je u dobrotvorne svrhe te se zaputio na Aljasku. Mladić odrastao na Tolstoju i Jacku Londonu sa sobom je ponio knjige o preživljavanju te o flori i fauni maštajući o sebi kao o modernom pustolovu. Na putovanju se susreo sa nekolicinom nadasve zanimljivih likova sa ruba američkog društva. Ti su ljudi promijenili njegovo shvaćanje života i društva otvorivši mu nove horizonte. Film je snimljen prema istinitoj priči, točnije inspiriran istoimenom novelom Jona Krakauera o mladom studentu koji je 1992. otišao u divljinu. Četiri mjeseca kasnije pronađen je mrtav. Jedan od najboljih filmova koje sam gledao,nalazi u top 250 filmova na imdb,uz to po meni ima najbolji soundtrack(Eddie Vedder)..Stvarno vrhunski film,a pogotovo onima koji vole prirodu,divljinu,slobodu duha... |
|
![]() |
|
Supertramp
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 13.Studeni/Nov.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 5 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2010 u 13:35 |
|
Film mi je odličan, pogledao ga već 10-tak puta i svaki put otkrijem neke nove detalje.
O OST da ne pričamo, Eddie Vedder je car Dali tko planira napraviti titlove za blu-ray verziju ? |
|
![]() |
|
Malishan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2010 u 17:51 |
|
Film je odlican, preporuka svima koji nisu odgledali narocito ljubiteljima avantura.
|
|
![]() |
|
spico
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2010 u 13:09 |
|
Soundtrack je predobar... Svaka pesma odgovara momentu. Film je takođe dobar, ali mislim da nije baš za svakoga.
Ažurirao spico - 02.Rujan/Sep.2010 u 13:10 |
|
![]() |
|
Alexander Supertramp
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2010 u 15:16 |
|
Mislim da mi avatar i ime sve kazu (mada vidim da nisam jedini sto se imena tice
), i za film i za muziku 10.
|
|
|
Life isn't that simple. I mean who cares if Ling Ling returns the wallet and keeps the money? It has nothing to do with either fear or love.
|
|
![]() |
|
NikolaJe
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Ćino Pridružen: 13.Studeni/Nov.2011 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 4090 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Travanj/Apr.2017 u 00:45 |
|
Lična ocena 10. Na IMDb 8+ od 380.000+ članova.
Prilično dobar film. Glavni lik je napustio sistem i zapalio za divljinu. Kraj je veoma zanimljiv.
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 187781 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Svibanj/May.2018 u 04:56 |
|
Reprizirao sam film i ta repriza mi je dobro došla. Kod prvog gledanja je kod mene proradila krečana i tad nisam mogao da se setim gde sam i kad gledao nešto slično. Beše to u jednoj od epizoda genijalne serije Milenijum. Sličnost sa mladim Krisom je neverovatna i to je neka druga priča. "Millennium" Luminary (TV Episode 1998) Ko želi može da se uveri. Serija je odlična a svaka sličnost sa sudbinim mladog Krisa je očigledna. Glavni junak je buntovnik koji je iskoristio prvu priliku da se osamostali i "pobegne" od roditelja koji žive u virtualnom braku. Ajde što simuliraju brak i srećnu porodicu nego se i koškaju pred decom. Početak filma liči na otcani kliše koga zamenjuje prava avantura koju je sročio Džek London koji je Krisu jedan od idola. Ne zameram mu, Džek je odličan i mnogo oubiljniji pisac nego što žele da ga predstave. Džek koji je u nekim svojim delima video budućnost je za razliku od Krisa ipak čovek svoga doba. Kris ima Džekove ideale i putovanje kakvo je imao drugi veliki Džek. Kerouak se poput Krisa susretao sa raznim ljudima i na svojim putovanjima radio razne poslove da bi mogao da nastavi dalje. On za razliku od Krisa nije živeo kao kaluđer i tu je po drugi put Šon Pen omanuo. Ljudi koje je sretao Kris izgledaju kao da su na trenutak izašli iz Diznilenda. Glavni junak je smeran i pun vrlina koje se mogu opravdati njegovim obrazovanjem i godinama i tu nemam zamerki. Testirao je sebe, zadržao je svoje ideale i na povratku nije imao sreće. Priča bi imala srećan kraj da se nije bojao vode i da je dobro poznavao floru. Njegov odnos prema prema porodici i svetu doživljavam kao revolt čoveka koji u želji da bude sam namerno kida sve veze sa svetom. Na kraju je ispunio svoj san i imao je želju da se vrati u civilazaciju koja je, da paradoks bude veći, bila stalno uz njega. Nije sklonište našao u nekoj pećini ili brvnari koju je sam izgradio već u havarisanom autobusu. Šon Pen je uradio dobar posao i sa scenarijom i sa režijom. Vešto je uskladio priču, sliku i zvuk i tako stvorio pre svega izuzetno dobar vizuelan film. Kolege iz našeg virtuelnog bioskopa koje su peočitale knjigu znaju o ovom slučaju mnogo više od mene. Njihova saznjanja su bacila novo svetlo na sudbinu mladića koji je iživeo svoju fantaziju ali nije preživeo povratak u civilizaciju. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |