Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Reseno : Divx to DVD and VCD sa titlom!
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Reseno : Divx to DVD and VCD sa titlom!

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
filipc View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj filipc Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Reseno : Divx to DVD and VCD sa titlom!
    Objavljeno: 05.Svibanj/May.2004 u 12:01

Evo seo sam da napisem jedan tutorijal malo kraci ali dobar koji ce posluziti 100% svima koji su zainteresovani za ovo.
Za pocetak da kazem da su vam potrebni programi:
1.TMPGEnc
2.DirectVobSub ili skraceno (Dvobsub)
3.DVD Lab (1.4 beta 2) preporucljivo
4.Nero (Dobar je za rezanje DVD-a)
----------------------------------------------------------------------------
1.Udjite u TMPGEnc idite na  Option>Environmental Setting  onda izaberite jezicak  VFAPI plug-in. Tu cete videti DirectShow Multimedia File Reader. Ako on nije na prvom mestu onda ga postavite tako sto cete kliknuti na njega (desnim klikom)i higher priority(ovo ponavljate dok ne dodje na pravom mestu).
2.Udjite u Direct Vob Sub Configure (pronacice te ga u njegovom folderu ili u start meni-u) da napomonem da se mora izbrisati svaka verzija vob sub-a  pre instalacije dvobsub-a. Tamo ce te podesiti sledece:
Idete na jezicak general pa na prvu padajucu listu stavite "original height" , cekirate "MOD32 fix" , na drugu padajucu listu "Original resolution" i sto je najvaznije na trecoj padajucoj listi stavite  "always load" sto znaci da ce se prevod ucitavati uvek kada se radi konverzija (nemojte da se brinete ako se desi tokom konverzije vidite vise prevoda jer ce se na dvd playeru prikazati samo jedan).
3.Udjite u TMPGenc Izaberite  vcd pal , ucitajte film ,podesite sve sto zelite  i kad pocne konverzija filma vi kliknite na "stop" i on ce vas pitati "abort" vi nemojte da nista kliknete. Dole u taskbaru ce se pojaviti zelena strelica vi kliknite na nju  i videcete na jezicku main dugme "open" . Kliknite na njega i izaberite prevod  od filma. (da napomenem da prevod mora biti u .sub formatu)
Kad ste podesili sve ovo onda odgovorite na ono pitanje "abort" sa "no" da bi se konverzija nastavila. To je sve sto se tice vcd-a a sad dvd :

1.Podesavanja su ista kao i za vcd samo sad kad startujete TMPGenc izaberete DVD pal ,izaberete film , podesavanja kao god hocete i  kad startujete konverziju isto kao na vcd-u ucitate prevod.
2.Sad radite sa DVD lab-om. Udjite u DVD lab izaberite "simple movie" to jest da nema menija ako hocete mozete da napravite da ima meni ali ja ne koristim.
Otvorite film onaj sto ste uradili u TMPGenc-u i  Komajlujte DVD (ovo vam je potrebno da od onog dvd filma napravi fajlove .vob , .ifo , .bup ) To se zavrsi za 20 minuta mozda malo manje.
3.Onda to narezete kao DVD u nero!

I to je sve !  Kazite da li je dobar?

Administrator foruma

http://www.vr.co.yu/forum
Na vrh
filipc View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj filipc Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Svibanj/May.2004 u 12:04

Da napomem ako hocete dobra kvalitet VCD/DVD mora da divx bude dobar.

Za probu uzmite neki divx sa najboljom slikom pa ga uradite i videcete ogroman kvalitet slike na DVD/VCD.

Administrator foruma

Na vrh
toknezev View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj toknezev Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Svibanj/May.2004 u 21:16
Ajd stavi linkove za te tvoje programe!
I have come here to chew bubblegum and kick ass...
And I'm all out of bubblegum.
Na vrh
filipc View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj filipc Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Svibanj/May.2004 u 22:55

pa TMPGenc mozete naci na :

www.download.com besplatan je.

DirectVobSub takodje na www.download.com , ako tu nema na www.google.com pa trazite

dvdlab : 

http://www.mediachance.com/files/dvdlab14b_2.exe

Ažurirao Killer
Administrator foruma

Na vrh
probajpak View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj probajpak Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Svibanj/May.2004 u 18:02

programata ti e odlicna go isprobav samo kazimi kako da stavam 5.1.zvuk na dvd

Na vrh
Mickey8 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mickey8 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Svibanj/May.2004 u 18:17

hej killer mogao bi to staviti na naslovnicu titliovi.com kao sto za sad ima vcd u dvd i sl. clanci.

Halo Bing, kako brat?...Cijena?! Prava sitnica!
Na vrh
filipc View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj filipc Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Svibanj/May.2004 u 19:50

Pa neznam kako da postavim .

Ako neko zna nake mi kaze

Administrator foruma

Na vrh
ffroms View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ffroms Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Svibanj/May.2004 u 20:48

Samo informacija. Titl ne mora biti u .sub formatu. Moze biti i .srt ili neki drugi popularni format (DVobSub sam prepoznaje). Titl se moze staviti u direktorij gdje je AVI (film) i dati mu ime isto kao i ime filma pa ce DVobSub ga sam povuci (sto znaci da ne treba stopirati TMPGEnc i rucno otvarati titl). Inace se sve moze postici i sa FFDSHOW kojem definiras da ti otvara titlove.

FFS

Na vrh
BIG_BOSS View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BIG_BOSS Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2004 u 04:04
A jel moguce da se vcd prebci u dvd pa da se pece na cd sa titlom???
Na vrh
filipc View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj filipc Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2004 u 07:11

Moguce za samo 15 minuta!

Ali ce slika biti ista kao na vcd .

Za to koristis DVD lab

Administrator foruma

Na vrh
ffroms View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ffroms Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2004 u 13:04

Ili bilo koji drugi Authoring program koji imas pri ruci. Ja sam konkretno radio sa TMPEG DVD Authorom ali titl je bio ubacen ("urezan") u film.

FFS

Na vrh
filipc View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj filipc Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2004 u 13:53

Pa i ja sam koristio Tmpgenc dvd author dobar je i on.

Titl ce sam biti ucitan ako ima potpuno isti naziv kao film i ako je u istom directorijumu,ne mora biti u .sub formatu tu sam pogresio.

@ffroms

Sta ti mislis zasto sam napisao da se tmpgenc treba stopirati u citati titl?

Zato sto nije svakom filmu titl u istom folderu kao i film,mislim da ti je sad jasno posto imam oko 100 filma u kojima titl nije u istom folderu kao i film!

Administrator foruma

Na vrh
BIG_BOSS View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BIG_BOSS Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2004 u 14:18

Ne razumijem stvarno nikako kako da prebacim cijeli film iz VCD-a u DVD a da ima titl.

Na vrh
ffroms View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ffroms Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2004 u 16:28

@Killer - ne moras se odmah ljutiti. Samo sam iznio misljenje kako je jednostavnije bez stopiranja TMPEG-a, a ionako se ne rade Divx-DVD tako masovno, pa je jednostavnije kopirati film i titl u isti direktorij promjeniti ime titlu da se zove isto kao i film i vise ne moras o nicemu brinuti.

@BIG-BOSS - ako imas gotov VCD (sa "urezanim" titlom) moras mu prvo provjeriti koji je framerate. Za DVD su dozvoljeni 29.97 i 25. VCD dozvoljava 23.97, 25, 29.97. Jednostavno probaj importirati MPEG pa vidi hoce li proci.

FFS

Na vrh
filipc View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj filipc Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2004 u 16:53

Ma samo uradjeni vcd otvoris u dvdlab i kliknes na "compile" i onda ce ti on od toga za 15 min napraviti dvd ,ali ce slika biti ista ko na vcd.

Administrator foruma

Na vrh
Alex View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Alex Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2004 u 16:56
bez problema,sve radi
I'll be back
Na vrh
tonch View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj tonch Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2004 u 20:16
meni ne radi to kad u tmgnec zasustvim film , nigdje mi ne pojavi ta strelica za titl?????
Na vrh
BIG_BOSS View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BIG_BOSS Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2004 u 20:29

Ali narode znate li u cemu je problem imam VCD film na 2 cd-a i sad neznam kako da uradim u DVD da bude na 1 cd-u...

Pozdrav..

Na vrh
filipc View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj filipc Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2004 u 20:50

Pa to nije problem ni najmnanji

Ti prvo kad napravis divx to vcd ti to snimis na hdd , a kasnije rezes e to snimljeno na hdd pretvoris u dvd .

Narezani vcd ne mozes jel se drugaciji fajlovi rade nije to to.

Sorry kasno je !

Administrator foruma

Na vrh
filipc View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj filipc Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2004 u 20:53

Originalno postovano od strane tonch tonch piše:

meni ne radi to kad u tmgnec zasustvim film , nigdje mi ne pojavi ta strelica za titl?????

Strelica se mora pojaviti jedino ako nisi instalirao directvob sub ne samo vobsub vec direct vob sub , ili ako ga nisi startovao startuj ga prvo!

Administrator foruma

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.