| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The King and I (1956) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
cudak_31177
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!! Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Ivanjica Status: Offline Points: 11760 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The King and I (1956)Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2009 u 22:46 |
|
The King and I (1956) ![]() Director: Walter Lang Writing credits: Margaret Landon (book "Anna and the King of Siam"), Oscar Hammerstein II (musical play), Ernest Lehman (screenplay) ![]() Deborah Kerr ... Anna Leonowens Yul Brynner ... King Mongkut of Siam Rita Moreno ... Tuptim Martin Benson ... Kralahome Terry Saunders ... Lady Thiang Rex Thompson ... Louis Leonowens Carlos Rivas ... Lun Tha Patrick Adiarte ... Prince Chulalongkorn Alan Mowbray ... Sir John Hay Geoffrey Toone ... Sir Edward Ramsay ![]() ![]() Nakon smrti muža, Anna Owens se seli iz Engleske u Siam (današnji Tajland) sa svojim sinom Louisom, kako bi tamo postala učiteljica dece Kralja Siama. Shvativši koliko su Siamski običaji i kultura drugačiji od onoga na šta je navikla, dolazi u sve češće konflikte sa Kraljem. Ipak, nakon nekog vremena njih dvoje će se mnogo bolje slagati, i prijateljstvo će prerasti u nešto mnogo veće. ![]() Trivia: U jednom momentu, vlasnici studija Fox su zahtevali da se film završi tako što će kralja raskomadati beli slon. Normalno, Yul Brynner je podivljao nakon ovog zahteva, i nakon samo par reči vlasnicima, doneta je odluka da se drže originalne priče. Marlon Brando je neko vreme razmatran za ulogu Kralja Siama. ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Listopad/Oct.2009 u 22:02 |
|
Ja sam ovaj film gledala kao dete...i moram vam priznati dok sam ga prevodila taaako sam uživala...sad je definitivno u mojoj kolekciji. Pravi film za opuštanje...ne kažem ženski, jer zaista nije samo to.
Uživala sam u oslikavanju odnosa muškarca koji mora da zna sve i žene koja mora da utiče na njega a da opet ispadne da je sve to njegova zamisao i delo Ona čuvena narodna "muškarac je glava porodice, ali žena je vrat" je tako lepo ovde oslikana, ispraćena muzikom, smehom, nježnošću...jednostavno, za mene predivan! |
|
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |